Sanningen om socker

3
16681

Debatterna är många om dess säkerhet, men hur ska vi få veta den verkliga sanningen om socker när sockerindustrin ständigt vilseleder våra experter med att använda samma fula metoder som tobaksföretagen gjorde innan rökning dömdes ut som farligt? Jo, här på Vaken.se får du veta sanningen om socker, den som sockerindustrin inte vill att du ska veta.

Att socker ger hål i tänderna, det vet de flesta av oss, men hur farligt är egentligen socker för resten av kroppen? Om detta har forskarna och läkarna debatterat i decennium men det vi konsumenter inte får veta är att sockerindustrin använder samma fula metoder som tobaks- och asbestföretagen gjorde.  Innan asbest och rökning dömdes ut som det sämsta du kan utsätta din hälsa för.

Dokumentären berättar om hur utbredd sockeranvändandet är i till och med de vanligaste matprodukterna som vi köper i affärerna samt pratar med forskarna som vågar trotsa sockerindustrins marknadsförare och visa vilka effekter socker har på kroppen. De gör detta genom att använda bland de längst pågående, mest utbredda och oberoende studier som finns dokumenterade i världen.

Här får du reda på hela sanningen om socker, som sockerindustrin inte vill att du ska veta:

The Secrets of Sugar, dokumentär av CBC News från 2013:

  • Pingback: Sanningen om socker | Våga Vara Du()

  • Bengt Sötgren

    socker är inte farligt att äta ens i stora mängder och man blir inte fet av det och får inte diabetes…en sockerskatt är bara ett sätt för staten att klå en på ännu mer pengar.. :o)

    • Johnny H

      Socker = kolhydrater finns i stora mängder i bröd, pasta, läsk, godis, kakor, pommesfrites med mera. Banting upptäckte för mer än hundra år sedan att om man minskade på kolhydraterna gick man ner i vikt och mådde mycket bättre.