Något av det värsta du kan göra mot din kropp är att stoppa i dig socker, inte nödvändigtvis naturligt socker som t. ex. från frukt, men raffinerat socker. Ett team av vetenskapsmän från University of California i San Francisco gick igenom över 8000 vetenskapliga rapporter på hur socker påverkar kroppen och de drog slutsatsen att socker inte bara gör folk feta utan även sjuka.

Projektet som kallades SugarScience avslöjade socker som den främsta boven när det gäller uppkomst av metaboliska sjukdomar vilka kan leda till sjukdomstillstånd som hjärtsjukdom och diabetes typ 2. Huvudförfattaren Laura Schmidt sade att fynden var omfattande – Socker är i hög grad giftigt för kroppen och vitala organ som levern.

Enligt hennes utredning så innehåll nästan tre fjärdedelar av alla förpackad och processerad mat socker. Sockret listas främst under 61 olika namn, inkluderat glukos-fruktossirap, druvsocker och sackaros. Det är ofta svårt att identifiera tillsatt socker p.g.a. att det han ha så många namn.

En komplett lista över 61 vanliga namn för socker (på engelska) finns på SugarScience.org

Resultatet blir att en stor andel av befolkningen konsumerar dagligen mycket mer socker än de borde vilket leder till metaboliska syndrom, riskfaktorer som kopplas till en rad kroniska sjukdomar. Dessa sjukdomar kan slutligen leda till förtidig död av leversvikt, hjärtattack, blodproppar och flera andra livshotande tillstånd.

Läs mer på naturalnews.com, 8000 vetenskapliga rapporter kopplar socker till sjukdom

1 KOMMENTAR

  1. Mycket sockar är aldrig bra men kollar man runt på SugarScience så är de fruktos som anges som den värsta sockerartern. Finns i fukt men i mindre mängder.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här