Schweiz kan bli det första land i världen som förbjuder deodoranter med aluminium. Aluminiumdeodoranter har bland annat kunnat kopplas till en förhöjd risk för bröstcancer.

De flesta av bästsäljande deodoranterna och antiperspiranterna innehåller aluminiumsalt, vilket gör att de är effektiva för att motverka svett, men det finns misstänkta hälsoeffekter av aluminiumsaltet.

Läs mer på nyadagbladet.se

27 KOMMENTARER

 1. Man har hittat felaktigheter i undersökning om kopplingen mellan aluminiumsalter i deodoranter gjort i Geneve. Undersökningen gjordes på möss medan en stor undersökning på människor inte hittade någon länk till cancer. Allt detta står i Daily Mail artikeln som Nya Dagbladet länkar till vilket visar att tror man på en sak för allt för mycket verkar man inte kunna läsa information som går emot den.

   • Aluminium är ett av jorden vanligaste ämnen och finns i stor sett överallt t.ex. i växter och fiskar och vi får dagligen i oss ca 12 mg av det och det som tidigare rapporteras om aluminiumets farlighet har nu visat sig ha andra orsaker.

    Så alla som är rädda för aluminium ta och skaffa en minimala kunskaper om det grundämnet för det jag har sett är att de finns NOLL kunskaper om aluminium bland de som är rädda för de grundämnet.

    • Aluminium ska vi ha i begränsad mängd precis som allt annat. För mycket vatten är inte bra det heller. Nu sprutas aluminium in i folk via vacciner och skapar kaos i kroppen så de flesta som fastnat i vaccinationsfällan har redan ett överflöd av aluminium i kroppen och då är det väl bra att det finns dem som tänker till lite och förbjuder onödigt skräp i deodoranter. Bra artikel för övrigt av vaken.se

     • Aluminium är jordens tredje vanligaste grundämne och vi har kommit i kontakt med det sedan människan varit på jorden.

      Vaccin innehåller mycket låga halter (det är inget vaccinmotståndare ens vet vad det är) så t.ex. Hepatit B vaccinen innehåller 0,25 mg aluminium, alltså 48 gånger mindre än det vi dagligen får i oss. Vaccin mängderna av aluminium försvinner i de mängder vi dagligen får i oss.

      De argument mot aluminium som du kommer med visar på en stor okunskap om aluminium så ta om detta är din hjärtefråga att åtminstone skaffa dig grundkunskaper om aluminium.

     • Jaha det är så man blir bemött av en vaken.se-motståndare.
      Som elutbildad har jag en mycket god kunskap om Aluminium då jag har arbetat med den metallen dagligen i många år. Aluminium används i framför allt elkablar för att den har en mycket god konduktiv egenskap, för att den är lätt att bära och för att som du sa den är vanlig och därmed ett billigt alternativ till strömkablar.

      Tydliga exempel ifrån de mångtaliga vittnesbörden ifrån VAXXED-tour https://www.youtube.com/channel/UCwZDSEpPvE398OLazdituKQ som rullar runt i USA tyder på att aluminium i vacciner är oerhört skadligt och orsakar autism. Eftersom nerver både använder sig av ett kombinerat kemisk och elektriskt signalsystem är det ganska lätt för mig att förstå att för mycket av metallen aluminium, med sin goda konduktiva förmåga, i kroppen skapar en neurologisk kortslutning, D.v.s. autoimmuna sjukdomar.

      Intressant att du nämner Hepatit B vaccinet. Efter jag tog det vaccinet blev jag sjuk och började därmed kritiskt undersöka vad som gått fel.

      Min anamnes visar att skadorna jag fick passar mycket väl in för tidpunkten då jag fick av detta vaccin och symptomen stämmer också speciellt när man jämför andras berättelser. Du kan se där på VAXXED som jag länkade. Jag är säker på att du har förmågan att ta till dig utav berättelserna där. Mina bästa lyckoönskningar till en stor kunskapskälla.

     • H4asse
      Bra förklarat, du har koll på läget.
      Man behöver inte titta på forskning när man själv råkar ut för någon av fällorna som vacciner, mediciner eller strålning…
      Folks personliga upplevelser är tillräckligt med bevis.
      Ingen ide att försöka debattera med vaken trollet HM.
      Han tycker vacciner, mediciner och EMF strålning e jättebra.
      Fast han inte vet Nånting om det..

     • Om folks personliga upplevelser är tillräckliga bevis ha kan jag säga att vaccin är ofarligt för jag har inte märk av särskilt mycket av alla vaccineringar jag har varit med om. De flesta har gått spårlöst förbi.

      Så där John då har du något mindre att oroa dig för.

     • Tack John. Du har koll du med.
      Till HM. 1986 blev det bevisat att vacciner skapar immunitet. Faktum är att det var så pass många vaccinskador på dessa människor tillika ”försökskaniner”,som tog skräpet att vaccinindustrin var på väg att rasa ihop på grund av stämningsansökningar. Men vaccintillverkarna fick immunitet mot stämningsansökningar och kunde därmed fortsätta med sin inkomstbringande verksamhet. Så uppenbarligen skapar vacciner i.a.f. en typ av immunitet.

      Att vacciner skapar autoimmuna sjukdomar är tydligt när man undersöker skillnaden på Amish-folket i USA de får inte autism, de vaccinerar sig inte heller. Så när du HM träffar en person med autism kan du säga till honom ”Jaha! Du är vaccinerad”. Samma ska kan du fråga om Astma och plötslig spädbarnsdöd och annat med. Tänk vad du får lära dig här på Vaken.se HM, Grattis!

     • Jaha, det är så man blir behandlad av en vaken.se-motståndare. Du baserar dina argument på en sida på internet. Det är svårt att veta vilka som ligger bakom den sidan och den verkar helt oseriös med tanke på alla vittnesmål som förklarar hur egentligen ligger till. Men det finns inga pengar i att lyssna på folks berättelser, däremot manipulation. Men det som är bra är att några har förstått hur oseriöst skriven, skev och vriden den var och det förstår du om du läser i kommentarfältet nedanför den korrupta texten. Så mitt tips är undersök detta.
      Tänk vad du får lära dig.

      Sedan vill jag konfrontera din ordföljd ”Vi i vanliga samhället”. Vad är en vanlig? Visa mig en studie. Jag upplever dig som en Bot eller som en mycket sjuk individ och fullständigt ovanlig.Men jag hoppas att jag har fel eftersom jag vill tro att du har förmågan av att se utan skygglappar. Det är därför jag skriver, för att hjälpa dig.

     • Det är bara en sida i mängden och jag har ju fått bara en sida från många här på vaken.se så ta och försök att behandla alla lika. Jag kan ju ta alla 5 länkar som fanns men då ska ALLA på vaken.se göra likadant när jag är med i diskussionen.

      Amish folket vaccinera sig inte i lika hög grad som andra men dock de vaccinerar sig i alla fall.

      Sedan drabbas även Amish filet av autism så det är en myt att de inte gör det.

      Verkligheten är inte så svart/vit som vaken.se vill ha det utan alla mycket mer mångfasetterad så att sjukdomar och vaccinering förkommer bland Amish är inte konstigt. Sjundedagsadventister mår dock bra då de är vegetarianer men inte heller de är fria från sjukdomar.

      Jag och alla som inte har vaken.se åsikterna är de jag menar med vi vanliga i samhället. Jag har låtit folk jag känner titta på vaken.se och allt för många tror inte ens att ni tror på det som finns här på vaken.se utan att ni skojar med oss kritiker för så vansinnigt konstigt tycker det är de är.

      Ni har alltså en lång väg till ett bra förtroende och att ni dessutom behandlar kritiker med en massa nedsättande kommentarer är inte heller till er fördel. Inte för att jag ligger vaken av all skit jag får men jag nämner det för att visa hur dåligt ni för fram era åsikter.

      Jag KONTROLLERAR allt som skrivs här på vaken.se inte bara genom era åsikter utan även andras och om de skiljer sig kraftigt åt så då läser jag igenom vad som skrivs och vaken.se åsikter hamnar då ofta genom dålig argumentation sämre till är de som tycker annorlunda.

     • Jaha de vaccinerar sig och du menar att de får autism också. Ja det är ju uppenbart att dessa två hemskheter går hand i hand.
      Orsak och verkan.
      Dina ord, inte mina.

      Vad du anser om vad vanliga människor är, är irrelevant. Ta nu fram en seriös studie som visar vad en vanlig människa är speciellt eftersom du kräver vetenskapliga dokument av andra.

      Personligen anser jag att det är bättre att sticka ut än att följa strömmen. Om du har vänner som bara följer med strömmen, då är det bara att beklaga för då kommer du att ha problem med grupptryck för att kunna tänka om. För sanningen är att reality is stranger than fiction. Men många vill inte få reda på vad som pågår. Jag visade WTC building 7 free fall för en arbetskamrat och han förstod vad det handlade om men klarade inte av att hantera det så han sa att han inte ville veta. Många tror de lever i en bra värld men vill inte att man slår sönder den illusionen. Så de stoppar bara huvudet i sanden och låtsas som att inget har hänt. Därför är det bättre att sticka ut, eftersom man då kan räkna ut vad man ska göra åt problemen, för dessa försvinner inte bara för att man inte väljer att titta på dem. Så personligen uppskattar jag en person som sticker ut, mycket mer än en som har huvudet i sanden.

      Sedan har jag några vänner som tror som jag, varav en som jag har övertygat. Nu har jag därmed inte sagt att jag håller med om allt på vaken.se men som jag sagt förut, den här sidan är bättre än main stream media.

     • Det är bara att besöka SCB statistisk centralbyrån så hittar du statistik.

      Fritt fall är noll bevis på sprängarna därför sprängda byggnader faller i olika hastigheter vilket man visade i TV serier Extrema explosioner där en byggnad föll så långsamt att alla trodde att sprängningen hade misslyckats. En jätteskorsten de sprängde tog 18 sekunder innan den var i backen.

      Så fritt fall är bara okunskap att de skulle var bevis på sprängning. De kan lika gärna var bevis på att byggnaderna kollapsade av sig själv då det är mer sannolikt. Fram med de som gjorde sprängningarna av WTC eller också struntar ni att tro på den myten för några som utförde sprängningarna har aldrig levat på denna jorden och det är därför de inte går att hitta och det är de mest sannolika att de aldrig har funnits.

     • Inte för att jag vet vad du menar då ett sök på ”Pull it” gav flera betydelser men de flesta handlade som jag misstänkte om bilar.

      Så har du fel på bilen?

     • Om du (vem som helst) ser detta läs min historia en bit nedanför.

      HM

      And then we whatched the building fall. Att du inte förstod vad jag talade om tyder på hur otroligt lite uppdaterad du är. Om du ska försöka tala emot

      alla på vaken.se måste du sätta dig in i saker. Och att du inte vet om detta ens efter minst ett år med anklagelser här på vaken gör dig oförmögen att argumentera på ett sätt som skulle kunna göra dig trovärdig ens om du kom med något vettigt.

      Här, varsågod. https://www.youtube.com/watch?v=iEuJimaumW4

      Sedan vill jag tillverka en historia om boxaren som inte kände till reglerna för din skull.

      Det var en gång en smal spinkig boxare som menade att även han kan boxas, ja, ni vet, ungefär som när feminister misslyckas att bli bra brandsoldater, ja, inte för att de vill bli brandsoldater, utan för att de vill bevisa att de kan bli det. På samma sätt gav sig den här boxaren som heter Henry Mayer in i ringen och försökte slåss mot stora kraftiga Afro-Amerikaner. I Henry’s debutmatch hoppade han runt i ringen och undvek farliga konfrontationer genom smidighet. Den kraftfulle Mike på andra sidan fick in ett antal träffar och golvade Henry ett antal gånger så att han fick ta räkning, en gång ända till nio. Men Henry hoppade runt i ringen och undvek att bli inträngd i en hörna och den store Mike med, som i sista ronden faktiskt var ganska trött på att jaga Henry. Mike släpper garden för en sekund strax före gång gången i den här sista ronden och Henry svingar sin knytnäve och får in ett halvslag på Mikes näsa, som förövrigt Mike bara skrattar åt. Sedan går gång gången och Henry börjar att hoppa runt i ringen eftersom han tror att han har vunnit matchen. Men tyvärr får han snart redan på att det var inte den som fick in den sista träffen som skulle vinna utan den som gjort bäst ifrån sig eftersom han bara hade en träff medan den store Mike hade många.

      End of story

      Men andra ord man måste sätta sig in i regler d.v.s. veta vad man snackar om och emot och det sista slaget betyder inte att man vunnit en match, d.v.s. du kan alltid kommentera och undvika saker, men bara för att du jagar på med att ha sista kommentaren, betyder i alla fall att du inte hanterat matchen.

     • Ok då tar vi två saker först.

      Niels Harriet: Nanotermit. Det är svårt att tillverka så världsproduktionen är idag på några 100 kg och de har var ännu mindre tidigare så att de 2001 skulle kunna tillverka 10-100 ton av det som Niels Harrit föreslagit är helt osannolikt.

      Judy Wood: Den starkaste lasern som kan skjuta ned militära jaktplan har nyligen tillverkats. Att det 2001 skulle ha funnits liknande vapen som kunde ta ned byggnader är helt osannolikt.

      Två alternativa linjer som inte ens tagit reda på om deras idéer är sannolika.

      Då är vi tillbaka på sprängmedel men även här är de så att bland dem som förslår det är kunskaperna om hur man spränger byggnader skrämmande låg.

      Trots det är hjärtefrågor för en del på den alternativa sidan så har man alltså inte bra kunskaper i ämnet.

      WTC 7 kollapsade för de hördes inga kraftiga smällar just innan byggnaden började att kollapsa. Det var tyst vid kollapsen så sprängämnen inte var i farten och återigen de som eventuellt skulle ha ut fört sprängningarna finns ju inte på jordens ytan.

      Inte ett ljud om dem sedan 2001. Inte ett rykte inte något alls. Det är helt osannolikt att ingen från den gruppen har hörts av och att de ändå skulle ha existerat.

      Det som skulle har sprängt något 9/11 existerat inte och då finns inte första kedjan och reste av alla alternativa förslag om 9/11 kan vi strunta i.

      Det är för mig helt obegripligt att undersökande journalister kan avslöja saker som Watergate och IB-affären men att INGEN på de alternativa sida har gjort något för att hitta de som sprängde 9/11.

      Det är så att ska en förklaring på en händelse vinna över en annan ska den ha en mer sammanhängande förklaringen och då de officiella innehåller namn och bild på de som de anser utförde 9/11 så ligger de alternativa teorierna lång efter. Så fram med namn och bild på de som sprängt WT T byggnaderna och kommer inte de så meder den officiella förklaringen långt för de alternativa fragmenta teorierna om 9/11.
      .

     • Jag diskuterade det där med Amish tidigare med HM. Hans argument var någon enkät som Amish hade besvarat angående vaccineringsgraden. Helt värdelöst argument om man tänker på hur laddat det är med vaccinering som blir en total självklarhet som man inte får vara emot. Klart många svara ja jag vaccinerar även om man inte gjort det.

     • jag e inte orolig, det borde snarare du vara med all skit industrin proppar i dig…

     • Att vaccin skulle orsaka autism är utrett flera gånger och man har inte hittat något samband med vaccin och därför kommer en Youtube film istället för säkra bevis.

      Så du är facit över hur vaccin verkar. Är de inte lite få.

     • Från födan får du kanske i dig 20 mikrogram som upptag i kroppen. Mycket mindre än dessa 250 mikrogram från en enda spruta. Sedan får du i dig mycket mer eftersom det inte räcker med en spruta, Många vacciner många sprutor.

     • För det fösta innehåller inte alla vacciner aluminium så då kan man vacciner sig mycket vilket få gör utan de flest vaccinera sig i unga år och sedan kanske någon gång var 3-5 år sedan.

    • Livsmedelsverket skriver ”Halterna är oftast låga i kött, fisk, frukt och grönsaker (mindre än 200 µg/kg), medan halter högre än 1 mg/kg har rapporterats i till exempel spannmål och te.” Och till skillnad från vacciner är det aluminiumet någon som måste tas upp genom tarmen. Om vi äter två kilo frukt, kött och grönsaker är innehållet ungefär 400 mikro så kanske det tas upp fem procent dvs 80 mikrogram. Det skulle bli 0,08 milligram av upptag i kroppen. Mycket mindre än dina 12 milligram vilket jag tycker låter som oerhört mycket. Men om man lagar mycket mat i aluminiumkärl kanske man kan få i sig så mycket aluminium. Redan får kanske 20 år sedan påvisade man sambandet mellan aluminium och alzheimers.

     • Det står på sidan du hämtat uppgifterna ifrån att upptaget är 0,2 mg/kg kroppsvikt/vecka. Så väger man 70 kg blir det 70 x 0,2 = 14 mg/vecka.

      Efter de 20 åren har forskningen kunna fastställa att de INTE finns ett samband mellan aluminium och alzheimer.

      Står längre ned på Livsmedelsverket sida som du har hämtat dina uppgifter ifrån så läs till slutet och inte bara det som du finner intressant.

     • Du skrev att vi fick i oss 12 mg per dag. Kan det vara riktigt när innehållet av kött, fisk, frukt och grönsaker är endast 200 mikrogram per kilo. Sedan blir det ju som du säger endast 14 milligram per vecka, Då skulle dessa 12 milligram per dag ge ett upptag till kroppen på 2 milligram per dag (=14 milligram i veckan) Fast man skulle behöva äta 12 kilo av spannmål för att få i sig dina 12 milligram. Vem äter så stora mängder av mat med mycket aluminium?

     • Menar du att du inte vet vad en uppskattning är. Är det så illa med dina kunskaper att du tar uppskattningssiffor som att de var gjutna i sten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här