Sju enkla steg mot mer privatliv på internet

privatliv på internet

Den prominente psykologiprofessorn Robert Epstein är framförallt känd för sin analys och kritik av Googles subversiva påverkan på demokratin som han bland annat vittnat om i den amerikanska kongressen. I en guide skriver Epstein om små förändringar varje människa kan göra för att få ett säkrare och mer integritetsvänlig internet för att slippa oroa sig över övervakning, datainsamling och storföretag som vill åt dina uppgifter och hålla koll på vad du gör.

1. Bojkotta Gmail

Epstein menar i sin artikel på Medium.com att allting som sänds via Gmail analyseras och lagras för alltid av Google. Allting du någonsin har skickat via tjänsten sätts ihop till en gigantisk profil om dig. Själv rekommenderar han Protonmail istället, ett integritetsvänlig alternativ som har sin bas i Schweiz och som tagit användarnas privatliv på allvar.

Han berättar att han själv brukar uppmana människor som vill ha kontakt med honom att använda en annan epost än Google om de vill fortsätta kommunikationen.

2. Byt sökmotor

Återigen anser Epstein att Google ska bojkottas, helt enkelt eftersom de sparar och indexerar mycket mer information än någon annan. Han påpekar också att Google är det mest aggressiva spionverktyget någonsin och att det finansierats av den amerikanska säkerhetstjänsten för att identifiera potentiella ”hot” mot den nationella säkerheten.

Google sparar varje sökning du gör och din Google-profil innehåller en komplett historik över varje sökning du någonsin har gjort”, konstaterar han.

Han beklagar sig också över det inflytande som Google har i att påverka människors tankar och åsikter genom manipulerade och filtrerade sökresultat som kommer upp. Istället uppmanar han människor att använder StartPage.com som sökmotor. Den har Googles index men spårar inte användaren och sparar inte information.

Läs mer på nyadagbladet.se , Sju enkla steg mot mer privatliv på internet

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here