En mycket välgjord, informativ och trovärdig dokumentärer av John Beck-Hofmann om skotten på Majdan 19-20 februari 2014 som tog många liv. Lyfter fram liknande information som inslaget från BBC Newsnight.

Vem tjänande på kaoset och kuppen? Låg Ryssland bakom? Knappast. Vad hade de att vinna med tanke på utvecklingen som följde och att de har varit tvungna att försvara sina intressen?

Var det på order från Viktor Janukovytj? Möjligt men inte heller särskilt troligt då vem som helst kunde räkna ut vad det skulle leda till.

Poliser vittnar om att de hade stränga order att inte använda vapen. De drabbades också först. Att de sedan tog till vapen är kanske inte så konstigt men det är inte klarlagt att de skjuter mot befolkningen.

Mycket pekar mot oppositionen med stöd utifrån av krafter i väst.

BBC Newsnight: Skotten på Majdan – vad du inte fått veta

palbergstrom.com

 

 

 

 

 

2 KOMMENTARER

  1. En gång byggdes kajerna i Buenos Aires av sten från Bohuslän, besjunget av Taube.
    Svenska fyrar har lyst upp farleder, svenska kullager har rullat världen över, svenskt papper har fått folk att kunna läsa, etc…!
    Nu skall Euroasian railroad byggas och här finns möjlighet för svenska produkter, men man satsar på NATOs förstörelsemaskin? Cui bono? Inte nyttar det svenska arbeten förutom kanske Bofors och liknande. Till vad nytta?
    http://journal-neo.org/2015/07/09/mackinder-reincarnates-now-hungary-joins-silk-road/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här