Syrien var inget drömsamhälle före kriget men det var så sakta på väg mot demokrati och människor hade det ganska bra. Det tog en tragisk vändning när väst ignorerade ett fredserbjudande 2012. Man hade redan bestämt Syriens öde.

Diktatur kan inte ursäktas men med vetskap om västs dubbelspel och agenda samt brist på demokrati även här, fast vi tror oss vara fria, finns det en möjlig förklaring till Syriens och andra staters hårda attityd mot väst. Med andra ord, väst bär ett stort ansvar för världens negativa utveckling sedan 1945 med krig, lidande, fattigdom och död som följd.

President Bashar al-Assad som övertog makten efter faderns Hafez al-Assads död år 2000 tycks vara en mjukare ledare än sin far. Åtminstone initialt.

Du kan läsa en bra sammanfattning av Syriens utveckling här, som dock bör intas med en nypa salt då fakta i väst kan vara och ofta är vinklad.

Hafez al-Assad tog makten 1970. Allt sedan dess har väst försökt få till ett regimskifte. Enligt general Wesley Clark planerades Syriens öde redan 1991 med ritningar på bordet 2001. Självfallet kan Assad har haft kännedom om dessa, vad som hände 11 september och vilka som stod bakom den händelsen.

Men det började långt tidigare. Första försöket var 1949 och sedan 1957 efter planer av Kermit Roosevelt på CIA som planerade regimskiftet som sedan genomfördes i Iran 1953. Det har hela tiden handlat om olja.

Läs: Robert F Kennedy Jr: Syria: Another Pipeline War

Många syrier vittnar om att de trots allt hade det ganska bra innan kriget bröt ut. Detta är ett vittnesmål:

Det pågår ingen revolution i Syrien. En revolution förutsätter att det finns en tänkare som leder folket mot framgång och lycka. Jag vet att vårt land inte var perfekt, men det var i alla fall säkert.
Mariana Sawas, Aleppo

Erbjudandet om Assads avgång och en politisk lösning för Syrien lades fram av Ryssland 2012 men negligerades av väst som hade sin egen blodiga lösning bland annat blottlagd genom Frankrikes före detta utrikesminister Roland Dumas. Konflikten i Syrien är med all tydlighet och en lång lista på fakta en skapelse av USA, Saudiarabien, Turkiet, Frankrike och Storbritannien.

Obama och Hillary Clinton har varit drivande i konflikten. Enligt Seymour Hersh kom vapen till ISIS och materialet till gasattacken i Syrien från Libyen. Det var tänkt som Obamas “röda linje” och en ursäkt för en invasion men ska ha stoppats av högsta ledningen i Pentagon som gick bakom ryggen på Obama och samarbetade med Ryssland för att förmedla information till Assad.

Syftet ska dels vara av geostrategiska skäl tänkt att underminera Ryssland, som även kuppen i Ukraina handlar om, men också för att kunna genomföra gamla Saudiarabiska (Trans-Arabia Pipeline) och Qatar-Turkiska (Qatar-Turkey Gas Pipeline) planer om oljeledningar till Europa.

“Turkey’s Erdogan has played a complete double game: for years he supported and accommodated ISIS. The border was wide open—Hatay Province—guys were going back and forth, bad guys. We know Erdogan’s deeply involved”
Seymour Hersh

Syrien är ett land i ruiner, tusentals döda och miljoner på flykt. Samma sak med Libyen. För vad? För att vi Sverige ska kunna växa med hjälp av billig arbetskraft i form av flyktingar eller få utlopp för det fina svenska samvetet genom att politiskt korrekt “hjälpa” människor på flykt men blunda för orsaken till att de flyr?

Obamas sjuka sinne för humor, svenskars märkliga godtrogna självgoda blindhet och etablissemanget dubbelspel är magstarkt. Vad ska de stackars människor som flytt hit vars hem och land förstörts säga när de får veta sanningen om västs, Sveriges och svenskars dubbelspel?

palbergstrom.com, Syrien lider, Sverige slår sig för bröstet och Obama skämtar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här