Rapporten från observatörsdelegationen Arabförbundet skickat till Syrien visar på hur massmedia inte rapporterar om vad som verkligen pågår i landet.

I rapporten finner man hänvisningar till en ”beväpnad grupp” som är inblandade i dödandet av civila, poliser och involverad i terroristdåd vilket har lett till reaktioner från regeringsstyrkor.

Rapporten hänvisar till ”beväpnade oppositionsgrupper” och ”syriska frihetsarmén”. Både dessa grupper är enligt Arabförbundets delegation involverade i medvetet dödande av oskyldiga civila:

”I några områden reagerade denna beväpnade grupp med att attackera syriska säkerhetsstyrkor och civila, detta resulterade i reaktioner från regering som ledde till mer våld. I slutändan fick oskyldiga civila betala priset för dessa aktioner med lev och lem”

”I Homs, Idlib och Hama bevittnade observationsdelegation våldshandlingar emot regeringsstyrkor och civila som ledde till flera dödade och skadade. Exempel på dessa handlingar är en bombning av en civil bus vilket dödade åtta personer och skadade andra, inkluderat kvinnor och barn, bombning av ett tåg som transporterade dieselolja. I en annan händelse i Homs sprängdes en polisbuss, två poliser dödades. A bränslepipeline och några mindre broar bombades också.”

”Sådana händelser inkluderar bombning av byggnader, tåg som transporterar bränsle, fordon som transporterar dieselolja, explosioner med poliser, journalister och bränslepipelines som mål. Några av dessa attacker har utförts av syriska frihetsarmén några av andra beväpnade oppositionsgrupper”.

Läs mer på globalresearch.ca, Text från Arabförbundets Syriendelegation visar att massmedia ljuger om situationen i Syrien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här