Trots underdödligheten: Regeringen vill förlänga coronarestriktioner – till nästa sommar

del av Agenda 2030 Mikki Willis historiska demonstrationen coronalabyrinten brittiska liv munskydd på restaurang Max åtta personer coronakris

Trots allt fler rapporter som antyder att den så kallade coronapandemin överdrivits kraftigt vill Sveriges regering att de omfattande restriktioner för restauranger och krogar som införts nu förlängs ytterligare – åtminstone till nästa sommar. Beskedet får branschen att rasa och kan leda till att ännu fler förlorar sina jobb.

Jonas Siljhammar som är vd för branschorganisationen Visita säger att regeringens besked skapar förvåning och upprördhet bland branschanställda. Det handlar om att regeringen vill att de nuvarande smittskyddsåtgärderna på serveringsställen förlängs till juli 2021 – trots att restriktionerna egentligen skulle löpa ut vid årsskiftet.

Vi måste hålla i och hålla ut. Fortsatta åtgärder behövs för att dämpa smittspridningen“, skriver socialminister Lena Hallengren (S) till TT och hävdar vidare att man därför måste fortsätta med samma hårda regler i åtminstone närmare ett år till eftersom risken för smitta annars ökar.

Läs mer på nyadagbladet.se, Trots underdödligheten: Regeringen vill förlänga coronarestriktioner – till nästa sommar

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here