Ryssland gick in i Ukraina bara timmar innan ett fullskaligt ukrainskt militärt angrepp i Donetsk och Lugansk skulle ha påbörjas.

Den enda orsaken till att kriget inte redan är över är att Ryssland från början valt att gå mycket varsamt fram för att minimera civila skador – samtidigt som ukrainska styrkor systematiskt nyttjar mänskliga sköldar i civila områden.

Det menar amerikanen Russell Bentley som anslöt sig till Donetsks styrkor redan 2014 och numera också är medborgare i folkrepubliken.

Special Report From the Front Line in Ukraine

I en intervju med den välkände trendanalytikern Gerald Celente hävdar Bentley att amerikanska mainstreammediers rapportering om kriget i Ukraina är fullständigt förljugen och att det i princip inte går att lita på någonting av det som står att läsa om kriget.

– Allting som de påstår är lögner, och jag pratar inte om grader av olika uppfattningar och åsikter utan om att de förvränger sanningen 180 grader.

Bentley menar att det ukrainska politiska styret därtill de facto är en amerikansk lydregim som inte har några skrupler bland annat kring att använda civila som mänskliga sköldar och pekar på att man har dödat minst 16 000 civila i Donetsk och Lugansk sedan dessa bröt sig loss.

Han menar vidare att påståendena om att Ryssland aktivt bombar sönder städer och civila bosättningar helt saknar grund och att den ryska krigsmakten, om man hade velat, hade kunnat inta hela Ukraina på några dagar – men att detta skulle ha orsakat stora civila förluster förstörda städer och infrastruktur, vilket är någonting som Ryssland till varje pris vill undvika.

– Ukraina vet redan att de har förlorat det här kriget så de använder civila som mänskliga sköldar så antingen får Ryssland göra som USA och Nato gör – och ödelägga hela städer som man gjorde i exempelvis Falluja eller i Sarajevo eller så får de ta sin tid och vara mycket försiktiga – vilket är vägen de har valt, förklarar han.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här