Många vanliga amerikaner tror förmodligen att covid-vaccinerna kommer att hindra dem från att få covid. Det är inte sant och har aldrig varit sant.

Vaccinerna hindrar dig inte från att smittas av covid-viruset. De hindrar dig inte från att sprida covid-viruset.

Det har förekommit många fall av så kallade ”genombrottsinfektioner” där dubbelt drabbade medborgare ändå får covid. Det är inte ovanligt.

Det finns till och med nya bevis för att dubbelvaccinerade individer som får covid kommer att bygga upp enorma virusbelastningar i näsan och bihålorna, vilket gör att de blir superspridare och infekterar andra.

Gör vaccinerna något?

Ja, de är effektiva för att minska allvarliga symtom på cvoid.

De minskar också dödstalen bland dem som smittas.

Det är fördelaktigt för de mest utsatta, inklusive de över 70 år och de som lider av fetma, emfysem, diabetes och andra tillstånd som är nära förknippade med dödsfall på grund av covid.

Som sagt, det finns nästan ingen anledning för barn, tonåringar och annars friska individer i 20- eller till och med 30-årsåldern att ta vaccinet.

Bland alla individer, vaccinerade och ovaccinerade, är den globala överlevnaden 99,2%. Bland dem under 70 år är överlevnadsgraden 99,97%. Överlevnadsgraden för barn är 99,995%.

Israels gåta

Uppgifterna visar att de mest vaccinerade länderna har flest fall och dödsfall per miljon människor, medan de minst vaccinerade länderna har minst antal fall och dödsfall per miljon människor.

Israel tillhandahåller en användbar fallstudie av vaccinernas effektivitet, eller brist på.

Israel är ett av de mest utsatta länderna i världen, med över 60 procent av befolkningen fullt vaccinerad och nästan 100 procent av de äldre. Men nu upplever Israel en massiv ökning av infektioner, inklusive fall bland de fullt vaxade.

Regeringen har också beslutat att vaccinerna avtar efter sex månader eller mindre och rekommenderar en tredje dos för alla. Problemet är naturligtvis att den tredje dosen också kommer att avta, så en fjärde, femte eller sjätte dos kommer att behövas.

Och med varje ny dos kommer en ny risk för farliga biverkningar, inklusive den lilla men verkliga risken för dödsfall. De vaccinerade kommer att få boosters för resten av livet, och viruset kommer fortfarande inte att försvinna.

Hur många liv kunde ha räddats?

Under tiden undertrycks effektiva behandlingar, inklusive ivermektin, hydroxiklorokin, D-vitamin, zink och andra billiga åtgärder, av det medicinska etablissemanget.

Hur många människor dog för att de nekades tillgång till dessa behandlingar, särskilt tidigt i sjukdomscykeln när behandlingen är effektivare?

Det är omöjligt att säga, men de kan potentiellt röra sig om hundratusentals.

En ny studie av Storbritanniens National Health Service och ett kanadensiskt bioteknikföretag visade att en kväveoxid nässpray minskade SARS-CoV-2 virusbelastning med 95% inom 24 timmar och 99% inom 72 timmar.

Om ytterligare prövningar går ut kan tidig behandling med en liknande billig terapi skära ner allvarliga fall till nästan ingenting.

Men det spelar ingen roll. Det medicinska etablissemanget kommer att fortsätta att driva påståendet att endast universell vaccination kommer att kunna stoppa viruset.

Media sprider panik

Medierna fortsätter att hyperventilera om ”fall” men bortser från det faktum att dödstalen har minskat sedan januari. När man räknar med de 38 miljoner amerikaner som har överlevt covid och redan har antikroppar, då är flockimmunitet redan här.

Data visar att personer som hade covid mellan januari och februari 2021 och återhämtade sig har 13 gånger mer immunitet mot Delta-varianten än vacciner ger.

Vi är i ett skede där vi kan lära oss att leva med covid som vi gör med många andra endemiska sjukdomar som säsongsinfluensan. Det finns ingen anledning till rädsla.

Men folkhälsomyndigheterna insisterar på att dessa människor med naturlig immunitet också måste vaccineras.

Det är inte ”vetenskap”.

Den noll-covid-politik som många regeringar har fört är helt orealistisk. Viruset går dit det vill. De enda verkliga lösningarna är tålamod, flockimmunitet och effektiva terapier.

Det är dags att sluta leva i rädsla och börja behandla covid som en endemisk sjukdom som kommer att vara med oss under lång tid, som säsongsinfluensan eller diabetes. Tyvärr fortsätter statliga myndigheter att insistera på att de kan kontrollera situationen med order och mandat.

Nedstängningar fungerade inte förut. Varför skulle de göra det nu?

Men bevisen är tydliga att masker inte fungerar och nedstängningar fungerar inte (men de förstör ekonomier – de flesta förlorade försäljningar var permanenta förluster, inte tillfälliga förluster). Nedstängningar fungerar inte för att stoppa spridningen av viruset eftersom de håller människor inomhus där viruset lättare kan spridas.

Utomhusaktivitet är avgörande för frisk luft, mental och fysisk hälsa och motion.

Människor kommer att hitta ett sätt att samla och interagera även med nedstängningsregler. Detta innebär att nedstängningar medför alla ekonomiska kostnader med få av de förmodade folkhälsofördelarna.

Detta erkändes i en artikel 2006 av D.A. Henderson, den största virologen och epidemiologen under 1900-talet som ledde det framgångsrika försöket att utrota smittkoppor och vann USA: s presidentmedalj för frihet.

Han sa att nedstängningar inte fungerar och gav detaljerade skäl till varför. Tyvärr ignorerades hans prisbelönta arbete av politiker som var ivriga att verka göra något.

Biden upprepar Trumps misstag

Hälso- och sjukvårdstjänstemän borde aldrig ha fått ansvar för ekonomin. Det var ett stort misstag av Trump, och det har förvärrats av Biden.

Immunologer såg vissa fördelar med nedstängningar, men dessa skulle ha hänt ändå eftersom varje virusutbrott kör en förutsägbar åtta-tio veckors cykel. Vad experterna ignorerade var kostnaderna i form av dödsfall till följd av självmord, överdriven alkoholkonsumtion, drogmissbruk, våld i hemmet, depression, ångest och andra dysfunktionella beteenden.

Fördelarna med folkhälsopolitiken var minimala, men de ekonomiska, sociala och psykologiska kostnaderna var stora och betalas fortfarande. Samtidigt fortsätter satsningen på universell vaccinering, trots bevisen för att det inte alls är så effektivt och nödvändigt som regeringen hävdade.

Samhället håller snabbt på att förvandlas till en tvådelad kultur av vaccinerade och ovaccinerade.

På Wall Street, där vaccinationsgraden är så hög som 90 procent i vissa företag, behandlas de ovaccinerade som spetälska. En investmentbankir sa: ”Om du är någon som inte är vaccinerad på Wall Street, betraktas du som en förlorare.”

Även företag som inte behöver full vaccination för att återgå till arbetet tvingar de ovaccinerade att genomgå veckovisa tester, sitta åtskilda från kollegor och bära masker medan andra är masklösa.

Vaccin Voodoo

Dessa regler är dumma, vad som kan kallas Vaccin Voodoo.

Återigen, vaccination stoppar inte infektion. Det stoppar inte spridningen. En fullt vaccinerad person kan få covid och sprida den till andra. De ovaccinerade har lika mycket att frukta när det gäller att få sjukdomen från de vaccinerade som tvärtom.

Det finns gott om skäl att inte vaccinera sig, bland annat bland de 38 miljoner amerikaner som har återhämtat sig från covid och har ett starkare antikroppsskydd än de vaccinerade.

Men de behandlas som spetälska också. Denna vaccinationsdiskriminering kommer inte att göra något för att bromsa spridningen av sjukdomen, men den kommer att göra mycket för att slita samhället i stycken. Investerare kan på ett korrekt sätt förstå vaccinationsdiskriminering som ytterligare ett hinder för produktivitet och ekonomisk tillväxt.

Men regeringarna kommer att fortsätta att införa värdelösa mandat, och ekonomierna kommer att fortsätta på en bana med långsam tillväxt.

Originalartikel: anthropocene.live, Vaccin voodoo

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här