Alla som ser eller hör nyheterna känner till Bitcoin. Detta beror på att media har gett mycket publicitet åt denna virtuella valuta. Vissa råder andra att investera i denna virtuella valuta. Men de flesta individer är tveksamma till att ta detta steg. Och den främsta anledningen till att vissa människor inte vill investera i Bitcoin är för att de inte vet om det. Om du är ny på bitcoin-handel och investeringar, här är de bästa sakerna att veta innan du köper det.

Bör du investera i Bitcoin?

Ett viktigt investeringstips du alltid får från smarta investerare är att aldrig investera i en utländsk tillgång. Så om du ska investera i Bitcoin eller inte beror på vad du vet om denna virtuella valuta. Till skillnad från traditionella investeringar har Bitcoin ingen fysisk tillgång. Att investera i Bitcoin är därför inte som att köpa en fastighet som ger dig hyresintäkter. Det är inte heller som att köpa en aktie som ger dig utdelning eller aktier i företaget.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en form av elektroniska, digitala eller virtuella pengar. Det är en kryptovaluta. Krypto kommer från kryptografi, som är en metod för att skydda eller säkra information med hjälp av koder. Valuta avser kontanter.

Pengar måste utföra dessa funktioner för att människor ska anse det som lönsamt eller giltigt:

  • Utbredd acceptans som utbytesmedel
  • Den fungerar som en beräkningsenhet
  • Det har ett värde

Satoshi Nakamoto skapade Bitcoin för att fungera som en decentraliserad valuta. Det betyder att ingen regering eller land bör kontrollera bitcoin. Dessutom ville Satoshi att folk universellt skulle acceptera bitcoin som betalningsmedel, särskilt för onlinetransaktioner.

Blockchain-teknik registrerar alla Bitcoin-transaktioner. Kryptografi använder koder för att skapa ett decentraliserat system som består av datorer som finns runt om i världen. Och folk använder ett lösenord för att komma åt bitcoin i sina plånböcker.

Bitcoin Mining

Bitcoin-brytning liknar bearbetning av kryptovalutatransaktioner. När en person betalar för ett köp i en matbutik med ett betalkort, validerar en processor sin transaktion. Det betyder att de verifierar att kunden har pengar på sitt bankkonto för att täcka sin betalning. Efter verifiering godkänner de debiteringen och avveckling av pengaöverföringen från banken till butiken sker.

När du betalar med bitcoin bekräftar en gruvarbetare bitcointransaktionen. Han gör detta genom att koda transaktionen till ett block som han lägger till blockkedjan. I grund och botten är en bitcoin-gruvarbetare som en validator som ser till att en person har den bitcoin de vill spendera i sin plånbok. De säkerställer också att en bitcoin-användare inte har några pågående transaktioner.

Antal tillgängliga bitcoin-gruvarbetare

Ingen vet hur många bitcoin-gruvarbetare det finns idag. Det kan dock finnas miljontals bitcoin-gruvarbetare baserat på matematiska fakta. Vissa gruvarbetare arbetar tillsammans eftersom det tar en person en betydande del av eget kapital för att skapa en bitcoin-gruvfarm. Den största poolen har cirka 200 000 gruvarbetare. Och dessa utgör cirka 20 % av nätverkets hashhastighet.

Bitcoin begränsning

Satoshi Nakamoto uppgav att det bara skulle finnas 21 miljoner bitcoins. Och bitcoin-nätverket släpper nya bitcoins när de bryts. Efter vart fjärde år halverar nätverket belöningen som gruvarbetare får för att generera nya block. Och det påverkar utfärdandet och tillgängligheten av denna kryptovaluta. Ursprungligen tjänade människor bara bitcoins genom att bryta. Detta har dock förändrats och folk köper bitcoin på plattformar som Bitiq med fiat-pengar. Du behöver alltså inga kraftfulla datorer och specialkunskaper för att äga Bitcoin.

bitcoin volatilitet

Det begränsade bitcoinutbudet i kombination med fluktuerande efterfrågan över tid pressade bitcoinpriset nära 40 000 dollar i början av 2021. Ändå förändras värdet på alla kryptovalutor mycket under åren. Därför bör du noggrant studera marknaden för att bestämma den bästa tiden att köpa eller sälja denna digitala valuta.

Slutsats

Bitcoin och andra digitala valutor representerar en innovation, så gör så mycket forskning du kan innan du köper Bitcoin. Investera också ett belopp som du kan förlora.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här