För dem som inte nöjer sig med att bara matas med mainstream-medias så kallade nyhetsrapportering finns en uppsjö av alternativa radio- och TV-kanaler av skiftande kvalitet på framförallt internet. Vissa av dem är klart intressanta men de allra flesta är mer än lovligt amatörmässiga. Somliga är extrema medan andra är utflippade i överkant.  Ibland dyker det dock lysande undantag upp och videoserien ”What you’ve been missing” (Vad du har missat) hör till de mera proffsiga. Snyggt och pedagogiskt visas hur vi indoktrineras och luras av de styrande.

Studenten Erica Goldsons fantastiska tal vid sin skolavslutning vid Coxsackie-Athens High School, New York 2010, som visas i första delen av serien visaratt det verkligen finns hopp för världen. En skribent skrev att Ericas tal måste ha fått en del av åhörarna att falla av stolen och man kan inte låta bli att undra vad som for genom huvudet på studenter, föräldrar, lärare och rektorer när hon höll sitt sensationellt insiktsfulla och inspirerande tal. Här så följer ett utdrag ur en del av vad Erica sa den där examensdagen:

”Vi är så fokuserade på ett mål, oavsett om det är att klara ett prov eller examen för att bli bäst i klassen, men på det sättet lär vi oss egentligen inget. Vi gör allt för att uppnå vårt ursprungliga mål, kanske lärde du dig bara hur man ska memorera namn, platser och datum du senare glömmer för att rensa ditt sinne för nästa test. Skolan är inte allt den kan vara, just nu är det en plats där målet för de flesta är att komma därifrån så fort som möjligt.

Jag har nu uppnått detta mål, jag tog examen. Jag borde se det som en positiv upplevelse, särskilt då jag blev bäst i klassen, men i efterhand kan jag inte påstå att jag är intelligentare än mina kamrater. Jag kan bara intyga att jag var bäst på att göra det jag blev tillsagd och att arbeta i systemet. Men här står jag och ska vara stolt över att jag avslutat denna period av indoktrinering. Jag lämnar för att gå vidare till nästa fas, för att få ett dokument som intygar att jag är kapabel att arbeta.

Men jag hävdar att jag är en människa, en tänkare, en äventyrare – inte en arbetstagare. En arbetstagare är någon som är fångad inom en upprepning, en slav under det system som inrättats före dem. Men nu har jag lyckats och visat att jag var den bästa slaven genom att göra mitt yttersta. Medan andra satt och klottrade för att sen bli stora konstnärer satt jag och gjorde anteckningar för prov.”

Här är en film med Ericas tal. Den första halvminuten saknas tyvärr, men hon säger:

”Det finns en historia om en ung, men seriös Zen-student som närmade sig sin lärare och frågade Mästaren: ”Om jag arbetar mycket hårt och flitigt, hur lång tid tar det för mig att finna Zen?” Mästaren svarade, ”10 år.” Studenten sa då: ”Men tänk om jag arbetar mycket, mycket hårt och verkligen försöker att lära mig snabbt? Hur lång tid tar det då?” ”20 år” svarade mästaren.

What you´ve been missing är ett nyhetsprogram som produceras av webbsajten tragedyandhope.com som drivs av en grupp oberoende tänkare som inte har fastnat i det politiskt korrekta stigmat. What you´ve been missing behandlar bland annat följande frågor: Vart har kritiskt tänkande tagit vägen? Vad är social darwinism och vilka är det egentligen som styr världen?

Tragedyandhope.com har över 20 miljoner nedladdningar och du kan ta del av deras material helt gratis. Sajtens namn kommer från insidern professor Carroll Quigley´s berömda bok ”Tragedy and Hope: a History of the World in Our Time”. En monumental och oumbärlig bok för sanningssökaren, som avslöjar hur Cecil Rhodes och Lord Milners grupp med flera lade grunden för en grupp som styrt mycket i världen de senaste 100 åren.

Sajten utgör något av en guldgruva för den öppensinnade läsaren som inte okritiskt köper de floskler, halvsanningar och lögner som dagligen rapas av politiker, massmedia och propagandainstitutioner i en värld där det stora flertalet sedan länge har hypnotiserats till konsensustrans av dogmatiska religioner, politiska papegojor och de maktmegafoner som mainstream-media så ofta utgör.

Tycker du att skolan, SVD, DN, Aftonbladet, Expressen, Radio- och TV-nyheterna ger dig en bra förklaring på hur världen fungerar? Och tror du att Alliansen, Sossarna eller något annat parti eller politiskt samarbete har lösningen på dina problem? Om inte, är chansen god att du kommer att uppskatta What you´ve been missing.

Erica Goldsons tal har spridit sig som en löpeld på nätet och hon har fått göra flera intervjuer och uppmärksammats av människor i alla åldrar som hon inspirerat. Erica får också slutorden:

”Finns det verkligen något sådant som okritiskt tänkande? Att tänka är att bearbeta information för att bilda sig en uppfattning. Men om vi inte är kritiska vid behandlingen av denna information, tänker vi verkligen då? Eller tar vi tanklöst emot andra åsikter som sanning?

Detta hände mig och om det inte vore för den sällsynta förekomsten av en avantgardistisk lärare i engelska, Donna Bryan, som tillät mig att öppna mitt sinne och ställa frågor innan jag godkände läroboksdoktrinen, skulle jag varit dömd. Jag är nu upplyst, men mitt sinne känns fortfarande inaktiverat. Jag måste omskola mig själv och hela tiden komma ihåg hur vansinnig denna skenbart friska plats egentligen är.

Och här är jag nu, i en värld som styrs av rädsla, en värld som undertrycker det unika som ligger inuti var och en av oss. En värld där vi antingen kan godta detta omänskliga nonsens av korporativism och materialism eller insistera på förändring.

…Vi har inga val i livet när pengar är vår motiverande kraft. Vår motiverande kraft borde vara passion, men detta är förlorat från det ögonblick vi går in i ett system som utbildar snarare än inspirerar oss.”

Fler källor:
Intervju med Erica Goldson

Pt. 1/10 - What You've Been Missing - Ep. 1 - Exposing The Noble Lie - WYBM

Närmare fakta om sidan tragedyandhope.com

Artikel, Vad du har missat, skriven av Michael Delavante


Originalartikel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här