Bosse Jonsson, grundaren och styrelseledamoten för Partiet De Fria har under sommaren hunnit med att bevaka årets Bilderbergmöte i England samt ställt obekväma frågor till politiker och journalister under politikerveckan i Almedalen. Här följer en intervju med Bosse Jonsson.

Vaken: För de som inte så väl känner till Bilderbergmötet, hur skulle du beskriva detta möte?
Bosse: En årlig sluten konferens där handplockade politiker bjuds in av näringslivet för 3-4 dagars diskussion om vad som komma skall. Politiker från både vänster och högerblocket finns representerade och det liknar mest ett scenario med flera travhästar med samma ägare. Ett riggat race där folket hålls ovetande p.g.a. att massmedia inte får tillträde. Sista åren har fler och fler artiklar släppts genom filtren om ämnet i ett försök att normalisera det hela i folkets ögon. Problemet är dock mycket allvarligt – politiker och näringsliv måste mötas i öppenhet annars uppstår det helt naturligt anklagelser om korruption. Det finns massor av material om Bilderberggruppen på nätet att ta del av. Det största problemet som jag ser det är just samsynen utan insyn.

Vaken: Varför var du och andra medlemmar av Partiet De Fria med och bevakade årets Bilderbergmöte, gör inte svenska journalister detta om svenska toppolitiker och medlemmar av näringslivet är med?
Bosse: För att vi ville demonstrera mot spektaklet på plats och visa att vi inte går med på vad som helst. Man kör ju redan över folket tillräckligt men nånstans måste man dra ett streck i sanden, hit men inte längre. Innan vi åkte hade vi faktiskt kontakt med en journalist från tidningen Veckans Affärer som sa sig vara intresserad att hänga med oss till England. I sista stund dagarna innan vi åkte gick han ej att nå och vid försök till kontakt efter konferensen har denne ignorerat mina mejl. Man kan bara anta anledningarna till detta. Finska YLE fanns på plats och intervjuade mig för en av dom producerad dokumentär där man exponerar diverse chefer och politiker i Finland. En eloge till dessa.

Vaken: Ni intervjuade flera politiker, journalister och andra viktiga personer under årets politikervecka i Almedalen. Vilken slutsats kan ni dra utifrån de svar ni fick om bland annat Bilderbergmötet?
Bosse: Dom som vågade uttala sig negativt om Bilderberggruppen var väldigt lätträknade i antal. De övriga intervjuade politikerna hade en oroväckande samsyn och ansåg att det enbart var positivt att delta där makten möts bakom stängda dörrar. Nåt varje sund människa borde reagera över. Trots allt är det svenska folket som valt in dessa galningar och man får hoppas folket läser mer ifrån alternativa medier i fortsättningen och att man åter börja tänka kritiskt vad det gäller politikernas samröre med näringslivet. I Almedalen fick man dom taskiga magkänslorna bekräftade gång på gång. Detta var lite av meningen med att exponera makthavarnas ignorans mot folket Carl Bildt såg lite nojig ut när mina frågor kom – SR klippte bort mina frågor ur deras sändning, SVT sände aldrig deras egen intervju med oss efter att Stefan Löfven flydde till sitt hotell tätt omslingrad av SÄPO-escort. Löfven var först positivt inställd till att besvara vår fråga men när frågan kom hävdade både han och hans stab att det var minsann arbetslunch och hänvisade till att boka en intervju. Antar att det blev för genant och obekvämt för Socialdemokraternas ledare. Samtidigt när vi var på plats i Visby pumpade massmedia på stora trumman och utsåg densamme Löfven till Sveriges näste statsminister över ett helt år före valet…

Vaken: Mycket fokus i världspolitiken har de senaste månaderna legat på kriget i Syrien. Bland annat Fredrik Reinfeldt har flera gånger uttryckt stöd för rebellerna som vill ta makten i landet. Sverige har bland annat stöttat dessa rebeller med hundratals miljoner kronor. Hur ser ni på denna konflikt och svenska regeringens politik i denna fråga?
Bosse: Det är skamligt att se vad skattekronorna används till. Vi har som vana att inom Partiet De Fria hålla oss till inrikesfrågor men i detta fall måste vi göra ett uttalande. Vi anser att Sverige bör hålla sig neutralt och inte lägga näsan i blöt för att vara en duktig vovve i USA/ISRAEL/EU/NATOs ögon. Vi har inget därnere att göra.

Vaken: Nästa år är det riksdagsval, hur förbereder ni i Partiet De Fria er på detta, vad är mest aktuellt för er just nu?
Bosse: Det viktigaste på agendan i höst/vinter är att samla in 1500 namnunderskrifter från allmänheten, för att registrera vårt namn så det blir skyddat i framtida val till Valmyndigheten. Förutom denna kampanj pågår det en intensiv jakt på duktiga och lojala kommunledare som i sina hemkommuner organiserar Partiet De Frias verksamhet lokalt. Det kan vara allt från sedvanlig aktivism till fikamöten, konferenser, och liknande. Vi måste växa mycket innan valet 2014 för att ha en reell chans att få mandat till förändring. Vi ska dock göra vårt yttersta för att nå så långt vi bara kan med dom små medel vi har. Frivilliga ekonomiska bidrag är en viktig och livsnödvändig del av vår verksamhet tills dess att vi börjat få igång vår egen försäljning av diverse reklammaterial så som T-shirts, muggar etc. 2018 om 5 år kommer vi dock vara i en riktig slagkraftig position, mycket tack vare alternativa medier i Sverige och utomlands. För om man tittar bakåt 5 år å ser till hur stor andel som konsumerade nyheter från alternativa källor så kan man se att ökningen till idag är enormt stor. Massmedierna börjar gå på knäna då fler å fler medborgare sett igenom deras lögner och svek. Så ser man till detta enbart kommer vi sitta i framsätet inför valet 2018 rent folkligt sett – fler kommer känna till att vi finns som alternativ till 8-klövern. Att Partiet De Fria har sett förbi debatterna om kön, etnicitet, religion etc och enbart riktar in oss på att stärka alla individers rättigheter gör att vi kommer få väljare ur alla samhällsklasser, från invandrare och etniska svenskar. En individ har ingen hudfärg, religion eller kön – BARA RÄTTIGHETER!

Vi kommer vinna denna David mot Goliat-kamp frågan är bara när…