Vaken träffade tidigare i år Bosse Jonsson från Partiet De Fria i samband med protesterna mot årets Bilderbergmöte i Köpenhamn. Partiet De Fria ställer upp i riksdagsvalet och Vaken passade på att ställa några frågor.

Fråga: Under Bilderberg-mötet i Köpenhamn så märkte vi på Vaken att massmedia nästan inte rapporterade någonting trots att mötet hölls bara några mil från Sverige. Har ni samma uppfattning, att massmedia och svenska politiker inte gärna vill prata om Bilderbergmötet?

– Ja, och det säger kanske en hel del om medierna.

Fråga: Dagens system där den allra största delen av pengarna i världen skapas av privata banker i form av skulder verkar verkligen inte vara det bästa systemet för mänskligheten, varför är det så svårt att få till ett bättre system i praktiken, vilka intressen tror ni vill behålla det nuvarande systemet som till synes bara gynnar ett fåtal?

– Det är svårt att byta system så länge inte den stora massan sätter ned foten. Dom som sitter på pengamakten kommer göra allt för att inte dela med sig. Vi pratar om extremt rika människor som generation för generation gör allt för att utöka sin makt och kontroll.

Fråga: Cancer och andra sjukdomar ser ut att öka stort bland befolkningen i Sverige och även globalt, har ni några förslag och metoder för att motverka denna negativa utveckling?

– Det finns många saker man kan göra enligt försiktighetsprincipen som på sikt kan visa sig sänka andelen som får cancer och andra allvarliga sjukdomar. Det kan handla om att göra Sverige till en GMO-fri zon, minska arbetsdagens timmar, mer markbundet telenät, mindre kemikalieutsläpp över Sverige och så vidare.

Fråga: EU och Sverige befinner sig nu i ett handelskrig med Ryssland där många EU-länder riskerar att förlora tusentals jobb till följd av den ryska blockaden mot flera matvaror från EU. Vad anser ni om att Sverige dras i ett sådant handelskrig som omfattar hela EU? Borde Sverige fatta självständiga beslut när det gäller sådana åtgärder mot andra länder?

– Sverige borde gå ur EU omedelbart, vi kommer verka för att Sverige gör just detta. Vi vill se ett självständigt land och vi anser att globaliseringen endast medfört förlust av personlig frihet och integritet.

Fråga: Fler och fler saker i Sverige som folk använder och köper kommer från utomlands, hur ska man kunna öka produktioner av mat och varor i Sverige, måste t. ex. de flesta av varorna i framtiden komma från Kina och andra asiatiska länder eller kan de tillverkas här?

– Vi vill utöka jordbruken i Sverige så pass mycket att det blir möjligt att kunna exportera svenskproducerad gmo-fri mat även till andra länder, det skulle också ge ett gott signalvärde om att Sverige tagit ställning mot experimenterandet av vår mat och dela den insikten vidare. Det allra bästa vore om man t.om införde obligatoriska kurser i självhushållning i skolorna.

Fråga: Vad anser ni är skillnaden mellan de två nu största politiska blocken i Sverige, man kan väl tyckte att betydelsen av vilket block som vinner är rätt liten?

– Ja det enda som skiljer dessa åt är retoriken, de har samma slutmål som är ett kollektivistsamhälle ingen individ kommer gynnas av.

Fråga: Vad anser ni om valsystemet i Sverige, vilka fördelar har de partier som redan sitter i riksdagen gentemot mindre och nyare partier?

– Ja man får bidrag och gratis valsedlar samt att man har haft minst 4 år på sig att sko sig på systemet. Vi tycker man borde ta bort 4 % spärren. Tycker hela valsystemet borde bli mycket mer transparent och att man ska kunna följa sin röst genom hela rösträkningsprocessen online. Det hade varit nåt.

Fråga: Vilka hinder måste ni som ett litet parti överkomma för att komma in i riksdagen? Hade det t. ex. varit enklare om alla partier funnits att välja på en valsedel eller att det varit billigare att få tryckta valsedlar levererade till vallokaler för mindre partier?

– Vi måste bygga upp en fungerande organisation med lojala anhängare som verkligen brinner för våra frågor och därefter se till att vi når ut till folket i kommunerna och verka lokalt. Får vi bara fäste i en kommun med aktiva PDF:are så kommer vi växa snabbt tack vare vår värdegrund och syn på att stärka den enskilde individens rättigheter. För att rösta på oss i valet så skriver man PARTIET DE FRIA med versaler på en blank valsedel.

Fråga: Ser ni något hopp till att få en större positiv förändring i Sverige de närmaste åren? Vi på Vaken pratar ofta om att folk måste vakna och se ett större sammanhang i hur världen fungerar. Vi har i år märkt ett ökat intresse för vad vi lyfter fram, vad är ert intryck när det gäller folks medvetenhet och vilja att åstadkomma en positiv förändring i Sverige och världen?

– Det händer grejer helt klart men det är svårt att sia om hur lång tid det kommer ta att få mandat i de forum vi kan förändra alla de saker vi ser som stora brister i samhället. Läs mer om oss här: www.defria.se

Äldre nyheter och intervjuer.

Bilderberg 2014: Intervju med Bosse Jonsson

Ytterligare äldre textintervju med PDF från 2013

Vaken intervjuar Partiet De Fria

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här