De allra flesta av oss, vi har en tv. Det är ju rätt bra att låta din tv stå i en möbel som är anpassad för just det. Idag finns det många olika tv-bänkar, tv-möbler och mediamöbler att välja mellan.

Om du vill, köp tv bänkar här. Det är inte alltid lätt att veta vilken tv bänk du ska köpa. Det finns ju som sagt många modeller, varav en del även fungerar att ha för mer än bara en tv. Det kan vara bra att tänka till över vissa saker innan du går och köper dig en tv-bänk.

Bra saker inför val av tv bänk

Även om det främst är en tv du ska ha i din bänk, så kan det kanske vara så att du även vill ha annat i den? Det är inte ovanligt att även ha stereon i denna bänk, eller ett hemmabio-system med högtalare. Du kanske även vill ha plats för en spelkonsol, eller din digitalbox? För att inte tala om att det även kan tillkomma sladdar av olika slag. Se till att välja en tv bänk där alla dina saker får plats. Det finns även smarta tv bänkar där det går att dölja sladdarna på bra sätt.

En del tv bänkar kan komma med olika funktioner eller detaljer. Det kan vara inbyggd LED-belysning, hylla för växter, hyllor för LP-skivor, mediahyllor för stereo och högtalare och så vidare. Fundera på om det är någon särskild funktion du är ute efter.

Fundera även om du vill att det ska vara öppna hyllor eller om det ska finnas stängbara luckor. Höjden på bänken är även den viktig. Det är inte kul att se på tv om den står för högt upp eller för lågt ner.

Stor eller liten tv-bänk?

Tv bänkar kan ju även komma i många olika storlekar, så det kan vara bra att fundera på vad det är du behöver. Det beror ju dels på hur stor yta du har att ställa den på, så väl som det kan bero på storleken på din tv. Du måste ju ha plats för din tv på bänken du väljer! En del vill ha tv bänk som täcker hela väggen, andra föredrar mindre varianter, som är just mer av modellen bänk.

Du bör se till att mäta där du ska ställa din tv bänk. Det så att du vet exakt vad du kan få plats med och inte.

Hur passar tv bänken med resten av inredningen?

Du kanske har ett vardagsrum med en viss inredningsstil eller i en viss färg. Fundera på om du vill att bänken för din tv ska följa denna stil eller om du vill bryta av stilen med något helt annat. Dock kan det vara snygg att hålla dig till samma färger eller nyanser som dina övriga möbler. Annars kan du välja att köpa en tv bänk i en neutral färg. Det viktiga i det hela är att just du tycker att din nya tv bänk passar in där du ska ha den och att du tycker det blir snyggt!

Välja TV-bänk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här