Genom sitt Young Global Leaders-program har World Economic Forum medverkat till att skapa en världsordning som underminerar alla demokratiska principer. Programmet har i årtionden fostrat ledare som tagit kontroll över regeringar världen över. Konsekvenserna är vittgående och riskerar att bli förödande för mänskligheten.

Jag måste säga när jag nämner namn som Fru Merkel, till och med Vladimir Putin och så vidare, att de alla har varit Young Global Leaders of The World Economic Forum. Men vad vi verkligen är stolta över nu, med den unga generationen som premiärminister Trudeau, Argentinas president och så vidare, är att vi penetrerar kabinetten… Det är sant i Argentina och det är sant i Frankrike… (Klaus Schwab)

Klaus Schwab 2017 Young Global Leaders AUDIO cleaned up!

Klaus Schwab och hans World Economic Forum startade 1992 ett program som hette Global Leaders of Tomorrow. Detta omformades 2004 till det 5-åriga programmet Forum for Young Global Leaders (vilket jag skriver om i Den globala statskuppen). Syftet var och är att finna lämpliga framtida ledare till det framväxande globala samhället. Kursen, som sedan starten genomgåtts av över 3 000 politiker, näringslivsprofiler, journalister, lärare, artister, författare och andra kulturpersonligheter som utmärkt sig inom sina fält men ännu inte fyllt 40 år (ursprungligen 43 år för att kunna omfatta Angela Merkel och Vladimir Putin). De utexaminerade har därefter fått tillgång till ett omfattande nätverk med oerhört starka resurser och många har fortsatt vara aktiva i World Economic Forums communities, projekt och arbetsgrupper.

Nätverket skapar en kraft för världsomspännande inflytande genom kombinationen av medlemmarnas individuella kompetens och resurser.

Som Klaus Schwab säger i det inledande citatet har detta upplägg kommit att bli mycket framgångsrikt. Bara det första året, 1992, valdes ett antal mycket inflytelserika kandidater in. Bland 200 utvalda fanns här globala profiler som Tony Blair, Nicolas Sarkozy, Bill Gates, Bono, Richard Branson (Virgin), Jorma Ollila (Shell Oil) och José Manuel Barroso (EU-kommissionens ordförande 2004–2014).[1]

En annan “Global Leader of Tomorrow” år 2000 var Chrystia Freeland, som nu är Kanadas finansminister och vice premiärminister. Freeland har tidigare arbetat som a journalist, författare, vice-redaktör för Financial Times och chef på Thomson Reuters. Hon är också styrelsemedlem i World Economic Forum och uttalade just hotelser mot de protesterande lastbilschaufförerna i Ottowa (se Undantagstillstånd i Kanada för mer information om protesterna).

Läs mer på pharos.stiftelsen-pharos.org, World Economic Forums “Unga Globala Ledare”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här