Trots det faktum att termen ”konspirationsteorier” har blivit vapenifierat av etablissemanget och används som ett nedsättande ord mot den som ifrågasätter den officiella historien av något statligt uttalande, finns det oräkneliga exempel genom historien av konspirationsteorier som kunnat bevisas vara sanna.

1) Operation AJAX och falsk-flagg-terror
Tanken att regeringar och underrättelsetjänster utför falsk-flagg-terrorism har sedan länge förlöjligats av etablissemangs-media som konspirationsteori, trots att det finns en uppsjö av historiskt dokumenterande förekomster.

Efter årtionden av förnekelse erkände i augusti 2013 CIA till slut att de spelade en roll i statskuppen i Iran som ledde till avsättningen av Mohammad Mossadegh 1953 som del av Operation AJAX.

Inom AJAX organiserade CIA hemliga operationer inklusive falsk-flagg-terrorism som krävde 300 människors liv.

2) Gulf of Tonkin
Den 4 augusti 1964 framträdde president Lyndon Johnson på nationell TV och sa till nationen att Nordvietnam hade attackerat amerikanska skepp.

”Upprepade våldshandlingar mot USA:s trupper ska inte bara bemötas med ett alert försvar, utan med ett positivt svar. Det svaret börjar utdelas i talande stund,” deklarerade Johnson.

Kongressen klubbade snart igenom Gulf of Tonkin Resolution, vilken gav Johnson en för-godkänd fullmakt att bedriva militära operationer mot Nordvietnam. 1969 stred 500 000 soldater i Sydostasien.

Johnson och hans försvarsminister, Robert McNamara, hade lurat kongressen och det amerikanska folket. I själva verket hade Nordvietnam inte attackerat USS Maddox, som Pentagon hävdade, och de ”obestridliga bevis” för en andra ”oprovocerad” attack mot ett amerikanskt krigsskepp var falska.

3) Operation Gladio: statssponsrad terror som skylls på vänstern
Efter andra världskriget samarbetade CIA och Storbritanniens MI6 via NATO om Operation Gladio, i ett försök att skapa en ”stay behind”-armé som skulle bekämpa kommunismen i händelse av att Sovjet invaderar Västeuropa.

Gladio var snart långt bortom sitt ursprungliga uppdrag och blev ett hemligt terrornätverk som bestod av högerextrema miliser, element ur den organiserade brottsligheten, provokatörs-agenter och hemliga militära enheter. De så kallade stay behind-arméerna var aktiva i Frankrike, Belgien, Danmark, Nederländerna, Norge, Tyskland och Schweiz.

Gladios ”Spänningsstrategi” var designad att utmåla vänster-politiska grupper i Europa som terrorister och skrämma befolkningen att rösta för auktoritära regeringar. För att uppnå detta mål utförde Gladio personal ett antal dödliga terroristattacker som skylldes på vänstern och Marxister.

I augusti 1980 bombade Gladio-personal en tågstation i Bologna och dödade 85 personer. Inledningsvis skyllde man på Röda brigaderna, men det uppdagades senare att fascistiska element inom den italienska hemliga polisen och Licio Gelli, överhuvud för Frimurarlogen P2, var ansvariga för terrorattacken. Andra fascistgrupper, inklusive Avanguardia Nazionale och Ordine Nuevo, mobiliserades och användes för terror.

Operation Gladio orsakade totalt hundratals människors död tvärsöver Europa.

Enligt Vincenzo Vinciguerra, en Gladio-terrorist som avtjänar livstidsstraff för mordet på en polisman var orsaken till Gladio enkel. Det designades för att tvinga folket, den italienska allmänheten, att vända sig till staten och be om mer säkerhet. Detta är den politiska logiken som ligger bakom alla massakrer och bombningar som kvarstår ostraffade, eftersom staten inte kan döma sig själv eller hålla sig själv ansvarig för det inträffade.

4) Operation Northwoods
I det hemliga kriget mot kommunistregimen i Kuba under CIA:s operation Mongoose, föreslog USA:s Joint Chiefs of Staff [ung: stabsledningen, ö.a.] statssponsrade terroristhändelser på amerikansk mark.

Planen inkluderade att skjuta ned kapade amerikanska flygplan, att sänka amerikanska skepp och att skjuta amerikaner på Washinton D.C.:s gator. Den häpnadsväckande planen innehöll till och med en fejkad NASA-katastrof som skulle döda astronauten John Glenn.

I skammen efter det förödmjukande misslyckandet av CIA gällande Bay of Pigs-invasionen, avslog president Kennedy planen i mars 1962. Några månader senare förhindrade Kennedy planens huvudförfattare, general Lyman Lemnitzer att fortsätta en mandatperiod till som nationens högst rankade militära officer.

I november 1963 blev Kennedy lönnmördad i Dallas, Texas.

5) Gleiwitz-incidenten
Gleiwitz-incidenten avser en falsk-flagg-operation som utfördes av nazisterna den 31 augusti 1939 i vilken SS-trupper iscensatte en attack mot en tysk radiostation och sedan skyllde på polska trupper.

Tysk personal iklädda polska militärkläder tog över radiostationen som låg nära den polska gränsen, innan de sände ut ett kort propagandameddelande på polska. De dödade sedan offer från koncentrationsläger som också var iklädda polska uniformer och lämnade dem på brottsplatsen, vilket fick incidenten att se ut som polsk aggression. Redan nästa dag invaderade Tyskland Polen, och Hitler använde incidenten som ett av huvudargumenten.

Nio dagar före incidenten sade Hitler till sina generaler, ”Jag kommer att tillhandahålla en propagandistisk förevändning. Dess trovärdighet spelar ingen roll. Vinnaren kommer inte att frågas om han talade sanning.”

6) Tobaksbolag tillsätter medvetet beroendeframkallande kemikalier i cigarretter
Konspirationer är inte alltid av statlig natur, de kan också riktas mot konsumenter. Som BBC rapporterade om, blev tobaksbolag i USA tagna på bar gärning när de skapade extra beroendeframkallande cigarretter genom att tillsätta kemikalier som ökade den beroendeframkallande kicken på konstgjord väg och fick produkten att smaka bättre.

Clive Bates, chef över ASH sa att upptäckten avslöjade en ”skandal i vilken tobaksbolag medvetet använder tillsatser för att göra sina dåliga produkter värre”.

7) Operation Fast and Furious
Operation Fast and Furious, i vilken Obama-administrationen smugglade vapen till mexikanska drogbaroner i ett genomskinligt försök att spåra vapnen och slå till mot drogligorna, var i själva verket del av en konspiration som syftade till att svartmåla det andra tillägget till grundlagen [som ger amerikanska medborgare rätt att bära vapen. ö.a.].

Dokument som CBS News kom över i december 2011 bevisar att ATF-agenter diskuterade hur de kunde binda vapen som var inblandade i mexikanskt våld till vapenhandlare i USA i syfte att genomdriva hårdare vapenlagstiftning. [ATF står för Alcohol, Tobacco and Firearms och är ett amerikanskt statligt organ med ansvar för alkohol, tobak och skjutvapen. ö.a.]

En poliskälla berättade för CBS News att e-mailen antydde att ATF skapade problemet själv som del av ett politiskt spel.

”Det är som om ATF skapade eller förvärrade problemet för att kunna vara lösningen på det och klappa sig själv på axeln. Det är en cirkulärt sätt att resonera, ” sa källan.

8) NSA-spioneri och massövervakning
Under 1990-talet när anti-övervaknings-aktivister och mediapersonligheter varnade för NSA:s gigantiska inhemska spionoperation, behandlades de som paranoida konspirationsteoretiker.

Ett drygt årtionde före Snowdens avslöjanden var NSA fullt upptagna med att avlyssna och spela in all elektronisk kommunikation över hela världen med sitt Echelon-program.

1999 erkände den australiensiska regeringen att de var del av ett NSA-lett globalt avlyssnings- och övervakningsprogram vid namn Echelon, i allians med USA och Storbritannien, som kunde lyssna till ”varje internationellt telefonsamtal, fax, e-mail och radioutsändning,” på planeten.

I tillägg, skrev en rapport från Europaparlamentet att ”inom Europa avlyssnas alla e-mail, all telefon- och faxkommunikation rutinmässigt” av NSA.

9) CIA:s narkotikasmuggling
CIA har anklagats för narkotikasmuggling över hela världen såväl som inom landet, mest känt under Iran-Contras-affären, i vilken Contra-personal smugglade kokain till USA med CIA:s goda minne, vilket sedan distribuerades som crack i Los Angeles, och vinsterna återbördades till Contras.

Före detta Los Angeles Police Department-polismannen Michael Ruppert vittnade också om att han hade sett CIA smuggla narkotika.

Ledande mexikanska drogbaroner som Jesus Vicente Zambada Niebla har också uttalat sig offentligt om att de var inhyrda av USA:s regering för att smuggla narkotika. Det finns ett stort bevismaterial som bekräftar att CIA och USA:s bankjättar är ledande i den globala narkotikahandeln som är värd hundratals miljarder dollar årligen, offentliggjort av personer som Gary Webb.

10) CIA:s hjärtattack-pistol
Under vittnesmål inför senaten 1975 angående illegala aktiviteter begångna av CIA, avslöjades det att CIA hade utvecklat ett pil-vapen som kunde orsaka en hjärtattack. ”Vid den första TV-sända utfrågningen som genomfördes i senatens Caucus-rum, visade ordförande Church dramatiskt upp en CIA-utvecklad giftpilspistol för att belysa kommitténs upptäckt att CIA direkt bröt mot en president-order genom att ha lager av skaldjurstoxin nog för att döda tusentals,” förklarar en hemsida tillhörande senaten.

”Det dödliga giftet tar sig snabbt in i blodomloppet där det orsakar en hjärtattack. När skadan väl är skedd denatureras giftet snabbt, så en obduktion har väldigt liten möjlighet att detektera att hjärtattacken orsakades av något annat än naturliga orsaker. Låter som ett perfekt James Bond-vapen, eller hur? Icke desto mindre är allt verifierbart i vittnesmål inför kongressen,” skriver Fred Burks.

”Pilen från detta hemliga CIA-vapen kan tränga igenom kläder och lämnar inga spår utom en liten röd prick i skinnet. Vid genomträngandet av den dödliga pilen, upplever individen som blir utsatt det som ett myggbett, eller inte alls. Den giftiga pilen upplöses totalt efter att ha kommit in i målet.”

Burks antyder att Mark Pittman, en reporter som förutspådde den finansiella krisen och avslöjade Federal Reserves oegentligheter vilka ledde till en stämningsansökan av Bloomberg mot bankster-kartellen, kan ha blivit lönnmördad med CIA-vapnet.

Originalartikel på engelska, Tio konspirationsteorier som visat sig vara sanna

 

 

5 KOMMENTARER

 1. Ang #5: Gleiwitz, så är detta ett bra exempel på en dubbel-falskflagg.

  Många, inkl tydligen Vaken, har inte källforskat denna incident.

  Om man gör det, så frapperas man av att enda källan till denna påstådda
  falskflagg incident, som gjordes under en av Nürnbergrättegångarna,
  är ett slarvigt skriftligt påstående på ett papper ifrån ett
  kollegieblock, utav en tillfångatagen Waffen-SS-officer.

  När denne senare skulle vittna om detta, så dog han plötsligt.

  Enda beviskällan således borta.

  Ingenstans i det tal som Hitler höll i samband med krigsförklaringen mot Polen, så tog
  han upp denna påstådda falskflaggattack av polska enheter, som skäl för sin krigsförklaring!

  Därmed faller ju hela resonemanget att detta skulle vara ett konstruerat svepskäl för
  att attackera Polen. Hela sagan är fabricerad för att psykologiskt
  ge tyskar en moralisk skuld och till att känna skam och evig ånger
  för att ha startat kriget, vilket renderat till att ingen skall
  förstå den verkliga orsaken till anfallet mot Polen.

  Det är också skälet till att man fortfarande ifrån visst håll kräver
  skadestånd, ekonomisk ersättning, etc,etc i evighet, vilket t.o.m.
  dagens tyskar som inte har ett skvatt att göra med VK2 lider av.

 2. […] Tio konspirationsteorier som visat sig vara sanna […]

 3. Den Arabiska våren är på samma sätt ett ”folkets uppror” för att störta sittande regeringar och som lett till instabilitet i de länder som drabbades av detta.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här