Trots det faktum att termen ”konspirationsteorier” har blivit vapenifierat av etablissemanget och används som ett nedsättande ord mot den som ifrågasätter den officiella historien av något statligt uttalande, finns det oräkneliga exempel genom historien av konspirationsteorier som kunnat bevisas vara sanna.

1) Operation AJAX och falsk-flagg-terror
Tanken att regeringar och underrättelsetjänster utför falsk-flagg-terrorism har sedan länge förlöjligats av etablissemangs-media som konspirationsteori, trots att det finns en uppsjö av historiskt dokumenterande förekomster.

Efter årtionden av förnekelse erkände i augusti 2013 CIA till slut att de spelade en roll i statskuppen i Iran som ledde till avsättningen av Mohammad Mossadegh 1953 som del av Operation AJAX.

Inom AJAX organiserade CIA hemliga operationer inklusive falsk-flagg-terrorism som krävde 300 människors liv.

2) Gulf of Tonkin
Den 4 augusti 1964 framträdde president Lyndon Johnson på nationell TV och sa till nationen att Nordvietnam hade attackerat amerikanska skepp.

”Upprepade våldshandlingar mot USA:s trupper ska inte bara bemötas med ett alert försvar, utan med ett positivt svar. Det svaret börjar utdelas i talande stund,” deklarerade Johnson.

Kongressen klubbade snart igenom Gulf of Tonkin Resolution, vilken gav Johnson en för-godkänd fullmakt att bedriva militära operationer mot Nordvietnam. 1969 stred 500 000 soldater i Sydostasien.

Johnson och hans försvarsminister, Robert McNamara, hade lurat kongressen och det amerikanska folket. I själva verket hade Nordvietnam inte attackerat USS Maddox, som Pentagon hävdade, och de ”obestridliga bevis” för en andra ”oprovocerad” attack mot ett amerikanskt krigsskepp var falska.

3) Operation Gladio: statssponsrad terror som skylls på vänstern
Efter andra världskriget samarbetade CIA och Storbritanniens MI6 via NATO om Operation Gladio, i ett försök att skapa en ”stay behind”-armé som skulle bekämpa kommunismen i händelse av att Sovjet invaderar Västeuropa.

Gladio var snart långt bortom sitt ursprungliga uppdrag och blev ett hemligt terrornätverk som bestod av högerextrema miliser, element ur den organiserade brottsligheten, provokatörs-agenter och hemliga militära enheter. De så kallade stay behind-arméerna var aktiva i Frankrike, Belgien, Danmark, Nederländerna, Norge, Tyskland och Schweiz.

Gladios ”Spänningsstrategi” var designad att utmåla vänster-politiska grupper i Europa som terrorister och skrämma befolkningen att rösta för auktoritära regeringar. För att uppnå detta mål utförde Gladio personal ett antal dödliga terroristattacker som skylldes på vänstern och Marxister.

I augusti 1980 bombade Gladio-personal en tågstation i Bologna och dödade 85 personer. Inledningsvis skyllde man på Röda brigaderna, men det uppdagades senare att fascistiska element inom den italienska hemliga polisen och Licio Gelli, överhuvud för Frimurarlogen P2, var ansvariga för terrorattacken. Andra fascistgrupper, inklusive Avanguardia Nazionale och Ordine Nuevo, mobiliserades och användes för terror.

Operation Gladio orsakade totalt hundratals människors död tvärsöver Europa.

Enligt Vincenzo Vinciguerra, en Gladio-terrorist som avtjänar livstidsstraff för mordet på en polisman var orsaken till Gladio enkel. Det designades för att tvinga folket, den italienska allmänheten, att vända sig till staten och be om mer säkerhet. Detta är den politiska logiken som ligger bakom alla massakrer och bombningar som kvarstår ostraffade, eftersom staten inte kan döma sig själv eller hålla sig själv ansvarig för det inträffade.

4) Operation Northwoods
I det hemliga kriget mot kommunistregimen i Kuba under CIA:s operation Mongoose, föreslog USA:s Joint Chiefs of Staff [ung: stabsledningen, ö.a.] statssponsrade terroristhändelser på amerikansk mark.

Planen inkluderade att skjuta ned kapade amerikanska flygplan, att sänka amerikanska skepp och att skjuta amerikaner på Washinton D.C.:s gator. Den häpnadsväckande planen innehöll till och med en fejkad NASA-katastrof som skulle döda astronauten John Glenn.

I skammen efter det förödmjukande misslyckandet av CIA gällande Bay of Pigs-invasionen, avslog president Kennedy planen i mars 1962. Några månader senare förhindrade Kennedy planens huvudförfattare, general Lyman Lemnitzer att fortsätta en mandatperiod till som nationens högst rankade militära officer.

I november 1963 blev Kennedy lönnmördad i Dallas, Texas.

5) Gleiwitz-incidenten
Gleiwitz-incidenten avser en falsk-flagg-operation som utfördes av nazisterna den 31 augusti 1939 i vilken SS-trupper iscensatte en attack mot en tysk radiostation och sedan skyllde på polska trupper.

Tysk personal iklädda polska militärkläder tog över radiostationen som låg nära den polska gränsen, innan de sände ut ett kort propagandameddelande på polska. De dödade sedan offer från koncentrationsläger som också var iklädda polska uniformer och lämnade dem på brottsplatsen, vilket fick incidenten att se ut som polsk aggression. Redan nästa dag invaderade Tyskland Polen, och Hitler använde incidenten som ett av huvudargumenten.

Nio dagar före incidenten sade Hitler till sina generaler, ”Jag kommer att tillhandahålla en propagandistisk förevändning. Dess trovärdighet spelar ingen roll. Vinnaren kommer inte att frågas om han talade sanning.”

6) Tobaksbolag tillsätter medvetet beroendeframkallande kemikalier i cigarretter
Konspirationer är inte alltid av statlig natur, de kan också riktas mot konsumenter. Som BBC rapporterade om, blev tobaksbolag i USA tagna på bar gärning när de skapade extra beroendeframkallande cigarretter genom att tillsätta kemikalier som ökade den beroendeframkallande kicken på konstgjord väg och fick produkten att smaka bättre.

Clive Bates, chef över ASH sa att upptäckten avslöjade en ”skandal i vilken tobaksbolag medvetet använder tillsatser för att göra sina dåliga produkter värre”.

7) Operation Fast and Furious
Operation Fast and Furious, i vilken Obama-administrationen smugglade vapen till mexikanska drogbaroner i ett genomskinligt försök att spåra vapnen och slå till mot drogligorna, var i själva verket del av en konspiration som syftade till att svartmåla det andra tillägget till grundlagen [som ger amerikanska medborgare rätt att bära vapen. ö.a.].