Apollo-bluffen med fysikern Brage Norin

Fysikern Brage Norin visar under sitt föredrag ”Apollo-bluffen” vad som döljer sig bakom kulisserna av månlandningarna.

whitetv.se

8 KOMMENTARER

 1. De gamla Apollomodulerna har fotograferats med senare farkoster som rör sig 24km upp vill jag minnas. Det tog ända till 2011. Tidigare farkoster hade för dålig upplösning i bilderna tex 40m/pixel eller så. Då finns det inte en chans att se ngt.
  Alla landningsmodulerna har nog inte fotograferats ännu. Hys hopp i skeptikerlägret! Inget tvivel om att de också kan ha haft studiofilmer i reserv om det skulle gå åt pipan. Och visst skulle man kunna föreställa sig att de hoppade över någon av färderna och använde pengarna i budgeten till något annat. Det är ju Usa!
  Buzz Aldrin, med rekorderligt skandinaviskt ursprung påstås ha blivit tvärarg och slog till en tvivlare. Så han var nog på månen tänker jag.

 2. Intressant att påminnas om att jag vid den tiden försvarade den offentliga versionen. Senare ansåg jag också att bilderna från Lunar Reconnaissance Orbiter verkade photoshoppade. Det var en annan uppsättning bilder där det verkade oproffessionellt gjort med oförklarliga en aning vita kanter runt objekten. Mkt annat verkar också jätteskumt. Likväl kan falska bilder inte utesluta att dom landade. Tex kunde kamerabilderna från Apolloeran ha varit förstörda av bakgrundsstrålning och ersatta med en bra Hollywoodhistoria. Det totalt ovedersägliga argumentet är emellertid den oklippta filmupptagning som en ärlig supporter av det offentliga narrativet gjorde. Ur den framgår att raketen var alldeles för långsam. Efter 105 sekunder var den vid ca 8kms höjd (där det syns att den passerar molntaket vid 8kms höjd) och hastigheten 104m/s. Den borde ha varit vid 24 kms höjd och med hastigheten 920m/s
  Efter 165 sek var hastigheten mellan 800 och 1100 m/s istf det förväntade 2700m/s
  Kameran hade tiden på bildrutorna men den kunde samtidigt kalibreras både vid startmomentets rörelse relativt startrampen och vid det första stegets frigörande.
  En så stor diskrepans i hastighet omöjliggör för raketen att bära med sig den officiella nyttolasten. Bra källa http://www.aulis.com/saturn_v.htm
  Men dom som hävdar att van Allenbältena är omöjliga att övervinna har fel. Dom bältena finns inte i alla riktningar så i princip kan man helt undvika dom. Men det går säkert att gå igenom de lindrigare strålande delarna utan att stråldosen blir livsfarlig. Det tar kanske 10 minuter att gå igenom den värsta delen av den officiellt påstådda färdvägen. 10 minuter med 10000 ggr starkare strålning än normalt ger 20% ökad årlig stråldos över normalt. Ungefär som att åldras 2 månader strålningsmässigt. 1 miljon ggr högre intensitet under 10 minuter att man får mindre än årliga maxdosen för kärnkraftsarbetare. Det skulle nog kännas som ett övergående lätt illamående.
  Emellertid är en lång vistelse i rymden ett värre problem eftersom solen ger oberäkneliga kraftiga skurar så strålning kan inte negligeras.
  Hederliga fysiker vet inte alls att det inte går att åka till månen som en rubrik från Brage påstod. Däremot kanske dom vet att det inte gick med det som Usa hade då. Men inte ens det är säkert. Många kloka och hederliga individer är nog lurade av illusionernas mästare.
  Usa hade behövt hålla på många år till för att få det i ordning.
  Dom hade nog behövt bygga rymdstationer för mellanlandning som Werner von Braun föreslog redan 1953.

 3. Vi som kan den tekniska historien vet att med dåtida analog teknik och med manuell styrning var det omöjligt att resa till månen!

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here