Japansk oppositionsledare ifrågasätter ”9/11-myten” i direktsändning i japanska parlamentet.

Den 11:e Januari 2008 presenterade parlamentsledamoten Yukihisa Fujita (Demokrat) en 20 minuter lång redogörelse i House of Councillors (Parlamentet). Han ifrågasatte den officiella versionen av 9/11 som presenterats för den Japanska regeringen och folket av den amerikanska administrationen. Först nu finns video med engelsk text att tillgå.

Video del 1 eng text
Video del 2 eng text

Presentationen direktsändes av den nationella tv-stationen NHK. Yukihisa ställde också en rad skarpa frågor till premiärministern.

Yukihisa uppmärksammade att det aldrig har gjorts någon officiell polisundersöking av brottet trots att 24 japanska medborgare omkom. Han pekade också på det faktum att många amerikaner inte tror på den officiella versionen av händelserna och visade några bilder som illustrerade detta, bland annat av in- och utgångshålen i Pentagon jämförda med storleken på en Boeing 757, planets färdväg in till Pentagon och kollapserna av World Trade Center 1, 2 och 7. Yukihisa nämnde också den osedvanligt höga förekomsten av riskoptioner som placerades på att aktiekurserna för de två inblandade flygbolagen United Airlines och American Airlines skulle falla, något som tyder på att någon ”på insidan” visste vad som skulle ske.

Fujita Yukihisa frågar sig med rätta om det är någon idé för Japan att ge fortsatt militärt och ekonomiskt stöd till ”Kriget mot Terrorismen” om det inte ens har gjorts någon ordentlig brottsundersökning av händelsen som ligger till grund för detta. Om ledarna för alla de 90 länder som förlorade medborgare i attacken hade ryggrad att ställa sig samma frågor som Yukihisa skulle det snart bli ett jäkla hallå.

9-11.se, 11:e September 2001 i japanska parlamentet