De flesta investerare känner till kryptovalutor, och marknaden var värd ungefär $560 miljarder förra året. Även om detta är mycket mindre än mer traditionella finansiella marknader, är det fortfarande värt mycket uppmärksamhet. Kryptovalutor var faktiskt den bäst presterande tillgångsgruppen år 2020, särskilt Bitcoin, som är den största typen av sitt slag – en ökning från ingenting under de senaste 12 åren.

Kryptomarknaden har dock visat sig vara ganska volatil under de senaste tre åren enligt expertstrateger, så här har du en omfattande guide för att investera i denna digitala valuta.

Studera marknaden

Eftersom det är en ny och snabbt växande marknad bör du ta dig tid att fullt ut förstå dig på kryptovalutor innan du investerar. För det första, gör efterforskningar om själva tekniken för att förstå blockkedjor och hur systemet fungerar. Detta hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut om din investering, även om du aldrig helt perfekt kan uppskatta rörelsen på marknaden.

Nästa steg är att bestämma vilken typ av kryptovaluta du ska investera i. Som en mer välkänd valuta med en etablerad historia är Bitcoin ett bra alternativ. Som tidigare nämnts kan du inte fullt ut förutse dess prisrörelse, men den tenderar att vara stabilare jämfört med andra altcoins.

Lär dig grunderna

Nu är det dags att börja lära sig att sälja och köpa valutan. Du kan använda en kryptobörs, eller handla kryptovaluta med contracts for difference (CFDs) på en enkel och säker plattform som Skilling. CFD-handel möjliggör tillgång till marknaden genom hävstångshandel och investeringar baserat på din spekulation om kryptovalutans prisrörelse.

Kryptovalutor kan du antingen investera i traditionellt, där du köper lågt och säljer högt, använda CFD-handel eller ha en blankningsstrategi. Som tidigare nämnts tillåter CFDs dig att handla kryptovalutor baserat på förutsägelsen av deras prisrörelse utan att äga den underliggande digitala valutan. Med blankning kommer en investerare att sälja kryptovalutan när priset är högt, med avsikt att köpa tillbaka den igen när priset har sjunkit.

Liksom alla investeringar finns det fortfarande en risk när du gör CFD-handel med kryptovalutor, särskilt eftersom marknaden fortfarande utvecklas. Även om du kan göra stora vinster, finns det också risk för att förlora hela din investering. För en nybörjarinvesterare är det bäst att investera i små mängder först, med ansedda digitala valutor, tills du känner dig mer hemma med marknaden.

Håll dig skyddad när du handlar kryptovalutor

Även om en handelsplattform är den bästa platsen för handeln är det lämpligt att vara försiktig med att lagra alla dina kryptovalutor på denna plats. Dina tokens, som representerar den digitala valutan, bör lagras i vad som kallas en plånbok. Dessa plånböcker kan vara både varma och kalla.

En varm plånbok är en mjukvarubaserad typ av lagring, där det finns en konstant anslutning till internet, och snabb tillgång till och överföring av kryptovalutor. Du bör aktivera en tvåstegsautentisering till denna plånbok om möjligt, för att öka säkerheten för dina digitala tillgångar. En kryptobörs kommer att ge alla investerare en varm plånbok, men det rekommenderas att inte hålla alla tokens där.

Det är där en kall plånbok kommer in, som är en fristående enhet som är skild från börsen, vanligtvis i form av en extern hårddisk eller ett USB-minne. Det är bäst att lagra majoriteten av alla dina tillgångar i din kalla plånbok och överföra till din varma plånbok när du är redo för en transaktion. Detta kommer att minska risken för att förlora dina tillgångar i händelse av en cyberattack eller hackers.

Kryptohandel kan vara en riskabel investering, men med sin kontinuerliga marknadsutveckling kan det vara en investeringsvärdig strategi att inkludera i din framtida portfölj.

Allt du behöver veta om handel med kryptovaluta

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här