Dokument visar att Vita husets digitala strategichef Rob Flaherty i april 2021 tog direktkontakt med ansvariga för Facebook i syfte att få den sociala mediejätten att censurera ett viralt videoklipp där programledaren Tucker Carlson ifrågasätter covid-vaccinens påstådda effektivitet.

Den graverande e-postkorrespondensen har offentliggjorts efter att justitiekanslarna i Louisiana och Missouri lämnat in en stämningsansökan mot Biden-administrationen där man anklagar dessa för att tillsammans med de sociala mediejättarna ha tystat dissidenter och andra obekväma röster.

I dokumenten framgår det att Bidens digitala strategichef Rob Flaherty suttit i telefonsamtal med en icke-namngiven företrädare för Facebook och beklagat sig över att ett videoklipp där Tucker Carlson uppmärksammar riskerna med Johnson & Jonsons covidvaccin har nått mycket stor spridning på plattformen.

Efter samtalet skickas flera e-postmeddelanden och ansvariga för Facebook bekräftade att man ”rankat ner” videoklippet med 50 procent – så att det skulle få färre visningar, och man lovade vidare att fortsätta manipulera algoritmerna för att minska klippets räckvidd.

Läs mer på nyadagbladet.se, Bidens stab pressade Facebook att censurera Tucker Carlson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här