Bilden som förmedlats av massmedierna om kriget i Syrien är ofullstän­dig eller falsk. Det hävdar frilansjournalisten Patrik ­Paulov i sin nya bok “Syriens tystade röster”. ­Är ­Syrienkriget egentligen inte ett inbördes­krig, utan ett interventionskrig? Svaret är ja, enligt Paulov, som tar upp Sveriges inblandning.

Paulov har genom egna granskningar, vittnen på plats i Syrien, läckta diploma­tis­ka dokument och artiklar i alternativa och etablerade medier funnit att den officiella versionen av kriget, som svenska medier och politiker förmedlat och fortsätter att förmedla än idag, är djupt falsk.

En kärnfråga handlar om den omfattande ut­länds­ka inbland­ningen i kriget från USA:s, Turkiets och flera gulfstaternas sida. Är ­Syrienkriget egentligen inte ett inbördes­krig, utan ett interventionskrig? Svaret är ja, enligt Paulov.


Patrik Paulov tittar även på Sveriges roll, ett lands om anslutit sig till EU:s sanktioner och backat upp en oppositionsrörelse som har deltagit i både en folkfördrivning och mord tillsammans med en terrorist­organisation.


Läs mer på newsvoice.se, Boken “Syriens tystade röster” gör upp med massmediernas falska bild av kriget

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här