Tamara Lich blev känd för världen när hon i början av året var med och ledde den fredliga frihetsdemonstrationen i Ottawa i Kanada, som protesterade mot Justin Trudeaus vänsterliberala regerings vaccinpass och covidrestriktioner, som infördes på grund av ett virus med 0,1 procent dödlighet under 70 år.

För detta greps hon och riskerade ett långt fängelsestraff för så kallat ”ofog”.

Lich, som även fick sitt bankkonto fryst, ska upprepade gånger under protesterna ha uppmanat deltagare att ”hålla linjen”, sade domaren, vilket alltså skulle vara olagligt.

Kanadas premiärminister aktiverade landets ”Emergencies Act” med det påstådda syftet att hantera demonstrationerna. Lagen ger regeringen rätt att använda extraordinär maktutövning.

Detta är den enda gång som lagen, som antogs 1988, har använts. Nu pågår en utredning om hur regeringen tillämpade lagen. Under torsdagen vittnade Tamara Lich inför kommissionen.

Så här svarade hon på frågan varför vaccintvånget berörde henne så hårt.

– För att jag såg familjer slitas sönder. Självmorden i min hemstad var så många att man slutade rapportera om dem. Äldre människor dog själva på vårdinrättningar och fick säga adjö över iPads. Min mormor är 94 år och var inlåst i sin lilla lägenhet i två år. Och nu när hon kan gå ut och göra saker igen är hon inte tillräckligt frisk. Hon förlorade två år av sitt liv.

Läs mer på swebbtv.se, Covidterrorn i Kanada – Folk tog livet av sig, förlorade allt: ”Jag har tusentals människors tårar på mina axlar”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här