Doktor Russell Blaylock om farorna med natriumglutamat (jästextrakt) och Aspartam

1
22516
skräpmat

Blaylock, som är professor i neurokirurgi, har undersökt sötningsmedlet aspartam och andra gifter ingående och skrivit en detaljerad studie över det i boken ”Exitotoxins: The Taste that Kills” där han hänvisar till närmare 500 vetenskapliga forskningsresultat. Aspartam är en molekyl som är sammansatt av två aminosyror; fenylalanin och asparginsyra samt metanol. Metanol frigörs i kroppen när aspartam värms upp till över 30 grader. Det bryts sen ner till myrsyra och formaldehyd, ämnen som är giftiga även i små mängder.

Glutamat (E620-E625), även känt som natriumglutamat och jästextrakt, är en smakförstärkare som tillsätts i en stor del av den mat som är processad och helt eller delvis i färdigmat samt i ett flertal kryddor. Det är ett salt som består av en positivt laddad natriumjon och en negativt laddad glutaminsyramolekyl. Glutamat är alltså ett kemiskt ämne som stimulerar hjärnan så att man upplever smakerna mer intensivt än normalt. Redan 1969 rapporterade doktor John Olney i USA om att laboratoriedjur som matats med glutamat fick hjärnskador och neuroendokrina rubbningar. Han hade funnit att möss som fått glutamat blev kraftigt överviktiga och uppvisade hjärnskador.


Lyssna på en intervju med Blaylock här