Blaylock, som är professor i neurokirurgi, har undersökt sötningsmedlet aspartam och andra gifter ingående och skrivit en detaljerad studie över det i boken ”Exitotoxins: The Taste that Kills” där han hänvisar till närmare 500 vetenskapliga forskningsresultat. Aspartam är en molekyl som är sammansatt av två aminosyror; fenylalanin och asparginsyra samt metanol. Metanol frigörs i kroppen när aspartam värms upp till över 30 grader. Det bryts sen ner till myrsyra och formaldehyd, ämnen som är giftiga även i små mängder.

Glutamat (E620-E625), även känt som natriumglutamat och jästextrakt, är en smakförstärkare som tillsätts i en stor del av den mat som är processad och helt eller delvis i färdigmat samt i ett flertal kryddor. Det är ett salt som består av en positivt laddad natriumjon och en negativt laddad glutaminsyramolekyl. Glutamat är alltså ett kemiskt ämne som stimulerar hjärnan så att man upplever smakerna mer intensivt än normalt. Redan 1969 rapporterade doktor John Olney i USA om att laboratoriedjur som matats med glutamat fick hjärnskador och neuroendokrina rubbningar. Han hade funnit att möss som fått glutamat blev kraftigt överviktiga och uppvisade hjärnskador.

Doktor Russell Blaylock om farorna med natriumglutamat (jästextrakt) och Aspartam

1 KOMMENTAR

  1. […] Försöker hitta det perfekta brödet till lammsteken till Påsken. Vad kan passa bättre än vitlöks- och persilje bröd med massor av mozzarela ost? Brödet blir så luftigt, saftigt och gott att man kan äta nästan halva brödet utan att ens blinka. Jag utmanar er. Baka brödet och testa om du kan sluta äta efter en bit bara, tror inte det är möjligt. Fira in våren med en buffé påskplock – Recept. Bryt den gamla påskmatsvanan med plockmat. Duka upp till en lättlagad och färgstark buffé för alla smaker. Påskplock är det nya gula. Häromsistens fick jag frågan från en nyinflyttad engelska: "Till påsk äter ni väl samma sak som till jul, eller hur? ". Jag kände mig lätt förorättad och började tänka efter… "Njae, inte riktigt. " Doktor Russell Blaylock om farorna med natriumglutamat (jästextrakt) och Aspartam – VAKEN.se. […]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här