Strålningen i inneslutning vid Fukushima 1 har nått extrema nivåer. 530 sieverts per timme, högsta värdet sedan olyckan för sex år sedan. Den är dessutom skadad och enligt Japanska TV-stationen NHK nära kollaps.

Även om vi inte hört mycket i mainstream media har läget i Fukushima hela tiden varit kritiskt. Sannolikt är hela Stilla Havet påverkat. Under årens lopp har en strid ström av illavarslande nyheter gällande djurlivet visat på allvaret. Senast gäller det ovanligt många döda valar på Hawaii.

Frågan är om och när det kommer påverka Atlanten och våra vatten.

Läs mer på Enenews: ALERT: Collapse imminent at Fukushima

palbergstrom.com, Fukushima: Extremt höga nivåer av strålning – inneslutning nära kollaps

7 KOMMENTARER

 1. Vad är detta för strunt. Jag har hört talas om de höga strålningsnivåerna i Fukushima i vanlig media men så går det när man inte kollar vad de håller på med.

  DN och andra har liknande media få fler prenumeranter sedan Donald Trump med sin förmåga att ljuga lite för ofta och de falska nyheter som finns (”alternativa sanningar” vilket det har skämtats friskt om bland komiker).

  Det senaste är att Donald Trump har påstått att medier har mörkat flera terrordåd där folk har dött och han räknar upp några vilket en del aldrig har inträffat, bland annat ett i Sverige som handlar om branden i muslimsk föreningslokal i Malmö i oktober 2016 där ingen människa kom till skada, så medier har kollat upp hur det är med mörkandet och BBC hade missat ett av alla det 78 attacker som Vita Huset lista innehöll.

  • Vilka vanliga media skriver överhuvudtaget om Fukushima? Jag sökte på Google nyheter på Fukushima. De tre första träffarna var Ilivet, Svenska Yle och Sveriges radio. Sedan kom det bara utländska länkar med Fox News, Snopes,com, Treehugger osv. Inte mycket till nyheter med andra ord.

   • Hur söker du. Jag har hitta förutom de du hittat. SvD, Sydsvenskan, Sveriges Radio, Helsingborgs Dagblad plus en antal miljösidor .

    • Inte är det så mycket. Synd att Google nyheter lägger in en massa engelska nyheter så att man inte får fram alla svenska nyheter först. Dn har denna nyhet från i fredags. Sedan har man Nyheter om Fukushima den 27 november då man skriver hur kostnaden har ökat för olyckan. Inte skriver media speciellt mycket om Fukushima. Kanske det ligger för långt borta från oss? Men hur det påverka havsmiljön borde det skrivas mycket mer om tycker jag.

     • Med det svaret ser jag att du inte har så bra kunskapar om Fukushima. Efter Harrisburg olyckan så lärde man sig hur man ska bygga inneslutningar även för värsta händelserna. Så nedåt och åt sidorna är det säkrat. Det är uppåt som det är sämre då vätgasexplosionerna vid olyckan sprängde bort övre delarna.

     • Med ditt svar ser jag att inte du heller har så goda kunskaper om Fukushima.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här