Den 24 januari publicerade det holländska finansministeriet en läckt information om George Soros operationer mot den holländska ING-banken. Läckan sa att Soros år 2012 i stor stil spekulerat mot banken med blankningar. Redan samma dag försvann informationen från finansministeriets hemsida efter att först ha skapat stormvågor bland internationella spekulanter.

Var läckan en falsk information, eller låg det något mer bakom den? Hans metod att spekulera med hjälp av blankningar och hans samarbete med hedge funds mot europeiska finansinstitutioner och centralbanker är väl kända.

I Makedonien startades den 16 januari undersökningar mot hans inblandning i politiska grupper och två NGOs som länge varit verksamma på Balkan: Open Society och Otpor. Detta skrev den makedonska tidningen Republika. Makedoniens omstridde premiärminister Nikola Gruevski har krävt att hans land ska göras sig av med hans inflytande. På sin Facebook-sida har Gruevski publicerat namnen på prominenta kritiker mot hans regering som enligt Gruevski betalas av Soros.

Kort dessförinnan sa Ungerns premiärminister Viktor Orban att hans regering kommer att använda ”alla tillgängliga möjligheter” för att neutralisera och upplösa de NGOs som Soros finansierar i Ungern.

Även i Serbien och Rumänien pågår upprensningsförsök mot honom: Centret för Euro-atlantiska studier i Belgrad har fler än en gång angripits av den regeringsvänliga TV-sändningen Pink för att vara ”Soros privatarmé” och ”anti-serbisk”. Gatustrider har utkämpats mellan regeringsvänliga ungdomar och den till Soros kopplade YIHR-ungdomsorganisationen. I Rumänien anklagar regeringen Soros för att ha pumpat in hundratals miljoner dollar i NGO-nätverk som enligt regeringskoalitionen mellan socialdemokraterna (PSD) och den liberal-demokratiska alliansen (ALDE) är ”anti-rumänska”.

Originaltext: larouche.se

52 KOMMENTARER

 1. Ungerns högerpopulistiska regering under Viktor Orban ska inte tro ett ord på. Resten av informationen är också tveksam då den är baserad på rykten och inte fakta.

  • Tror mer på ungersk regering, när de försvarade sina medborgare mot massinvandring, än vår egen regering som dansar efter globalisternas musik.

   • Fattar inte vad du menar. Ska folk som flyr krig vara en del av de ”som dansar efter globalisternas musik”?

    • Massflykt/immigration kan användas som ett geopolitiskt vapen utan att
     flyktingar vet om det, för att försvaga en konkurrent eller skapa
     grogrund för diverse agendor. Som Borg sade i USA: ”you make war, we
     take the refugees”.

     • Att stoppa flyktingarna innebär att Europas befolkning kommer att minska på sikt därför födelsetalen är för låga att upprätthålla befolkningen.

      För att upprätthålla befolkningen behövs ett födelsetal på 2,1. Inget land i Europa når upp till det. Irland ligger på 2,07 men medeltalet i Europa är 1,5. Så bort med flyktingarna men räkna då med att ingen kommer att ta hand om dig när du blir gammal.

     • Men att invandringen och dess konsekvenser kostar Ca 450 miljarder årligen ser du säkert som en ren vinst ? Vad ska alla jobba med i framtiden då fler arbeten kommer försvinna med ny teknik även inom vård där robotar o kameror kommer ta över inom bara 30 år..

     • Är minnet kort eller levde du inte när Jugoslaviden föll sönder för då kom en stor flyktingvåg så de fick bo i tält ett tag.
      Hur mycket märker du att det idag?
      Kollade dessutom din uppgift och du har en nolla för mycket. Det handlar om 43 miljarder.
      Sedan vad har framtiden med nutiden att gör för det i framtiden finns inte än och vi vet inte hur snabbt de du talar om verkligen kommer.

     • Så du tror på fullaste allvar att det är en vinst åren efter ? summan byggs enbart på år efter år men hamnar på kommunerna istället som ej vill redovisa.. Bara lilla staden Norrköping får runt 1 miljard årligen för att täcka upp kostnaderna och Malmö runt 5 .. Sök lite så finns det en ekonom som säger att kostnaden ligger runt 450-600 miljarder årligen ! Det är ingen som vågat motbevisa det han hävdar.. Men tro att skola, vård och fängelse är gratis.. Invandrigen var lönsam fram tills mitten på 70-talet..

     • En ekonom. Ta och leta fram nio till som säger samma sak till innan jag tror dig.

     • genomsnitts åldern för en invandrad man är 42 år och det tar 15 år innan en grupp som invandrat uppnåt 50% anställningsbarhet, man arbetar tills man är 65 sen får man pension.. för att en ”grupp” ska vara lönsamm behövs en anställnings grad på minst 83% och att man är verksam i ca 45 år.. men fortsätt att tro ( sånt man gör i kyrkan ) att invandringen är lönsam och tro sedan att det finns någon pension att hämta.. Göran person stal över 200 miljarder i pension pengar för att bekosta 90-talets invandring och skulle betala tillbaka när den va lönsam..

     • Flyktinginvandringen är positiv för pensionssystemet då fler jobbar när befolkningen ökar.

      Varför flyttar folk till städer tror du?

     • Dom jobbar för få år och är tärande.. kvalificerad arbetskraftinvandring däremot är bra för Sverige men inte analfabeter och lågutbildade.. stora massan som kommer är enbart tärande och inser du inte set är du blind..

     • Är det inte du som är blind. 2015 kom det 163 000 personer och Sverige befolkning är ca 10 miljoner vilket för att de utgör 1.63 % av befolkningen.

      Hur tärande kan så lite folk varar. I Norrland inland där de bor 5 personer per kvadratkilometer välkomnas alla som kommer till alla samhällen vem än de är.

     • Du är medveten om att vi lånar pengar i en högkonjuktur ? En människor kostar cirka 300.000 kr per år att försörja med allt inräknat.. Det tar fortfarande 15 år innan 50% av en grupp som invandrat är 50% anställda för att räknas som anställd/sysselsat räcker det med att arbeta 1 h i veckan enligt statens statestik.. medelför en nyanländ är 42 år hur i kan dom då vara lönsamma när det krävs att man jobbar 45 år ?? Men ni kommunister har aldrig förstått er på ekonomi..

     • Jag är inger kommunist och det är fascinerade vad jag kan bli kallad här på vaken.se.

      Flyktingar ha vi förbundit oss att ta emot och de är ju alltid konflikter som skapar flyktingar som Syrien, Irak, m.m.

      Du hakar upp dig på nuläget och glömmer att du och andra säger att detta kommer att ändra sig under åren som kommer. Om konflikterna i Irak och Syrien skulle ta slut kommer en hel del att återvända. Alla krig tar slut någon gång vanligen för att pengar tar slut för vapen och förstörelse kostar pengar.

     • Nu är det bara en liten del som kommit från just Syrien och Irak inte ens 50% .. så svenska folket har förbundit sig till västvärldens mest o ansvariga flykting politik ? Om det är så lönsamt varför blomstrar inte Malmö och Norrköping ekonomiskt ?

     • Att ta emot flyktingar anser du var oansvarig. Bra om det blir krig i Sverige och du måste fly så är de OK att inget land vill ta emot dig.

     • Du skrev ” så svenska folket har förbundit sig till västvärldens mest oansvariga flykting politik” eller hur. Det är väl att skildra flyktingar och inte ekonomisk migranter.

     • Ta och läs Invandrig och mörkläggning och Tino S senaste bok så kanske du vaknar.. Kommer skratta gott vid nästa ekonomiska krasch för sitter själv säkert vilket jag förmodar du gör, hoppas verklig du sitter på ett fint lån på ett ev hus..

     • Det kommer jag INTE att göra för jag vet inte vilken gång i ordningen det är att jag ska läsa en bok som ni på vaken.se hänvisar till.

      Det är en brist på argument bara så du vet.

     • Där i står mång och mycket av det jag skrivit om.. Men fortsätt förneka och ljug om att invandringen är lönsam så får du se i ditt pensions kuvert att du haft fel !

     • Det finns inte en ekonom som vågat gå imot Tino S som Förövrigt är invandrare själv..

     • Men fram med dina bevis för att Invandrigen sedan 80-talet är lönsam ? Det finns inte ett enda vart jag än sökt och försökt läst mig till .. Varför tror du själv politikerna vägrar redovisa dom faktiska kostnaderna och låtsas som dom upphör efter 1 år då kostnaden hamnar på kommunerna istället ?

     • Jag har INTE påstått att invandringen är lönsamt sedan 80-talat. Var har du fått den slutsatsen ifrån. Missuppfattningar är det enda jag kan komma på.

     • Ta och läs Invandrig och mörkläggning + Tino S senaste bok så får du se..

     • Ta fram bevis för att min siffra på 450 miljarder årligen är fel annars kan du ta och vara Tyst ! Utgifterna byggs enbart på år för år så dina 43 miljarder måste plussas på med åren innan då jag beskrivit för dig att kostnaderna inte försvinner.. Fram med dina bevis från någon erkänd national ekonom för det finns inga lr ingen som kan motbevisa den siffran..

     • Forskare har kommit fram till att en flykting kostar 190 000 första året och efter 7 år 95 000.

      Är 2015 kom 163 000 flyktingar och 163 000 x 190 000 är ca 31 miljarder.

      Sedan alla dina andra extrakommentarer. Vad är det för sätt att visa att man är vuxen.

     • Jag vill ha en länk med källor lr något man kan läsa iaf men det har du inte och det jag har sagt åt dig att läsa skiter du i.. Men ta en titt på youtube så finns herr Tino S där me

     • Man kan inte räkna bidrag som riktig inkomst som dom gjort i denna såkallade studie..

     • Vad menar du? Har det du tror på gjort någon undersökningen eller är det så att man bara tar det som är i linje med den egna uppfattning och allt annat dissar man, för så gör du.

      Ta och redovisa i detalj vad dina siffor är baserade på.

     • Titta upp det lite nogare så får du reda på att socialbidrag räknas som inkomst för den större delen som ingår i den.. Sen räknad även bidrag för anställningen in så Nej jag har inget förtroende alls för det tramset.. Så hur kan invandrigen vara lönsam för våra pensioner som du hävdat när genomsnitts invandraren jobbar knappt hälften av tiden en infödd gör ? Men jag ger upp för man kan inte lära en blind ”läsa”..

     • Tack för att du ger upp för du är en i en lång rad som ger upp när de diskuterar med mig.

      Jag brukar säga att det som ger upp när de diskuterar är de som tror på saker som inte finns för de är ju när man fråga om detaljer om dem som handduken kastas in och 450 miljarder vet jag fortfarande inte vad den siffra baseras på. För socialbidrag ingår i kostnaden som forskarna har räknat ut. Från sida jag länkade till: ”Till exempel om en person försörjs genom socialbidrag, a-kassa och så vidare, det är lätt att ta reda på, det finns i den offentliga statistiken.”

     • 450 miljarder är vad invandrigen och dess konsekvenser kostar för kostnaden byggs på år för år med mer bidrag du verkar tro att den försvinner efter ett år.. minst 40 % av de vi tagit imot dom senaste 30 åren lever på bidrag och nyttjar samhällets alla funktioner.. Men jag kommer skratta gott när ekonomin brakar och Sverige är ett u-land likt cuba vilket sker runt 2030..

     • Visa på vad de 450 miljarderna i detalj har för underlag för klarar du inte av det så är de falska siffror.
      Jag kunde visa på detaljer i mina beräkningar så då borde du kunna göra desamma.

     • Läs böckerna jag bett sig om.. Kostnaderna jag hänvisar till är det påbyggda bidragsinvandringen under 30 år + med vad skola, sjukvård, bidrag, fängelse osv.. bevisa att jag har fel där någon annan ekonom räknar med alla kostnader och där bidrag inte räknas som inkomst… Dina siffror är ungefär som Sandvikens rapport där dom hävdade att dom gått + miljarder pga av invandrigen..

     • Under 30 år! Det kan hända så mycket på 30 år att dina siffra inte kommer att stämma under den tiden. T.ex. att de blir fred i Irak och Syren så många återvänder.

      Vilka böcker då. Det är första gången i något inlägg på denna sida som böcker nämns.

     • Dummare än tåget.. Det är dom senare 30 årens invandring som byggts på eftersom minst 40% från varje års invandrade aldrig kommer in på arbetsmarknaden sen så arbetar genomsnitts invandraren Max 25år och går sedan i pension för att vara självbärande så krävs minst 45 års arbete.. Alltså betalar genomsnittet där aldrig ens in tillräckligt med skatt för att bära sin egen pension..

     • Kommer man inte upp inte någon hög summa får man fortfarande socialbidrag + bostadsbidrag.. Hur svårt kan det vara att förstå att det är en ren förlust affär?

     • Hur svårt kan det vara att förstå att jag kräver att du redovisar siffror på detta. Att bara säga en sak ger ju inga bevis på att det är så.

     • Det krävs fortfarande att man arbetar minst 45 år för att få en självbärande pension ! Genomsnitts invandrarmannen är 42 år när han kommer och det tar 15 år innan en grupp är sysselsatt till ca 50%.. Fram med dina bevis för att det är lönsamt för pensionssystemet ! Göras. Persson STAL 250 miljarder för att bekosta invandringen på 90-talet som skulle betalas tillbaka när invandringen blev lönsam vilket den inte blev lr är ! Dom jag hänvisat till vägrar du läsa.. Det finns ingen ekonom som vågat lr vill ”överbevisa” dessa herrars räkenskaper för det går inte ! Du vet väl för övrigt att dom flesta arbetstillfällen som skapas åt dom invandrade är minst tillhälften skattefinansierade.. Det finns stora skyltar på AMS där som tydligt går ut med Anställ en nyanländ få 80% av lönen betalt 5 år av staten efter dom 5 åren är det också bevisat att dom få som fått jobb blir utan när bidraget försvinner.. Jag har inte fått en enda källa själv från dig och mina vägrar du ta till dig, källan jag fick av dig räknar med bidrag som positiv inkomst så det räknas inte.. Och tar du upp SVT som gick ut med att 200.000 plus invandrare blivit sysselsatta dom senaste åren så måste man även räkna med dom 200.000+ som ej har fått arbete och det krävs fortfarande att 83% av en grupp arbetar för att vara själv bärande.. Du har själv skrivit att invandringen inte är lönsam hur fan kan det då vara positivt för pensionerna ?

     • Såg på TV nyligen att flera av de flyktingar som kommit börjar på Volvo och att de då kunna lära sig svenska snabbare.

      Sedan kan du inte normal ekonomi. Får flyktingar pengar så använder det dem och de kommer tillbaka till samhället. Så att ”Persson STAL 250 miljarder för att bekosta invandringen på 90-talet” innebär bara att de pengarna slussades ut i samhället, inte att de stals.

     • Pengarna stals från pensionsfonderna och skulle betalas tillbaka men det är inte gjort.. och dom som arbetat på Volvo betalar staten 80% av lönen i minst 5 år.. Det är fortfarande skattepengar som inte genererar ett skit för ekonomin det gör Export av varor inte inhemska tjänster som skattefinansieras.. Men fortsätt påheja fram Sverige till ett av Europas fattigaste länder med lägst BNP per kapita..

     • Sverige har högre BNP är både Norge och Finland och är EU:s
      sjunde största ekonomi.

      Vad du vet mycket om Volvo. Hur kan du veta det?

      Man får inga källor från dig. Man får ingenting man får bara
      antydningar. Är din information hemligt, oåtkomligt eller finns den inte. Finns källorna?

     • BNP ökar men inte det som är viktigt för invånarna BNP per capita alltså ökar fattigdomen bland vanligt folk i Sverige.. jag har gett sig källor på precis allt med du orka inte läsa och den andra pratade för dåligt enligt dig.. vart är dina källor där man inte räknar bidrag som inkomst ? Det finns ingen ekonom som kunnat motbevisa Tino S lr herrarna som skrivit böckerna jag hänvisade till..

     • Du har gett en källa men jag kräver tre oberoende som säger samma sak för det är en krav man ställer när någon kommer med ovanliga eller sensationella påståenden som i detta fall.

      Tino S är ingen jag har förtroende för så du måste hitta två till som säger samma sak. Vilka de nu är för det har du inte beskrivit.

      Koll visar att för att få etableringsersättning ska den nyanlända vara mellan 20 och 65 år och ha uppehållstillstånd som flykting, kvotflykting eller skyddsbehövande. Därför kan alltså inte asylsökande eller andra invandrare få etableringsersättning. En etableringsplan kan som högst sträcka sig över 2 år.

     • Så du har inget förtroende för en av Sveriges bäst utbildade national ekonomer ? Dom andra böckerna jag bett dig läsa är skrivna av två helt andra personer.. Det är fan inte konstigt att Sverige håller på att gräva sin egen grav när människor inte kan lägga ihop 1+1.. Nästan alla arbeten som AMS förmedlat till människor med invandrar bakgrund är skattefinansierade dom senaste 8 åren.. Är man arbetslös mer än 2 år så har man rätt till anställningsstöd vilket även infödda och är man ny invandrad så får man det direkt.. Gå förbi AMS så får du se stora skyltar med reklam om att anställ en invandrad få 80% av lönen betald.. Du själv har inte gett mig en enda källa som kan bevisa det du själv påstår medans dom jag givit dig finns det ingen som kan motbevisa för det inte PK.. Och fortfarande måste man arbeta 45år + för att få en självbärande pension annars har man betalt in för lite skatt under dom verksamma åren vilket vilken idiot som helst borde förstå.. Men tydligen är du inte vilen …. som helst..

     • Så om du kommer i framtiden att måste fly från ett krig så är det din tur att ”dansar efter globalisternas musik”. Är det så du menar eller är det något annat.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här