Han vann Trumps “Fake News Awards”

tv

Det blev nobelpristagaren i ekonomi tillika New York Times-kolumnisten Paul Krugman som tilldelades 2017 års Fake News Awards av president Donald Trump.

I flera veckor hade världen väntat på vem Trump skulle utse till mest “fake news”. Tidigt på torsdagsmorgonen svensk tid publicerades en 11 punkter lång lista på Republikanernas partihemsida över de personer och medier som gjort bort sig mest när det kommer till att rapportera om president Trump. Intresset för Fake News Awards var så stort att Republikanernas hemsida kraschade kort efter att man offentliggjorde listan, men är nu uppe igen.

1. Paul Krugman, New York Times. Krugman tilldelades 2008 års nobelpris i ekonomi och kan nu lägga till förstaplatsen i Trumps Fake News Awards på sitt CV. Krugman skrev samma dag som det stod klart att Trump valts till USA:s president att marknaderna kommer att fortsätta falla och “aldrig” återhämta sig.

Det ser verkligen ut som president Donald J. Trump och marknaderna störtar… Om frågan är när marknaderna kommer att återhämta sig, så är mitt första svar ‘aldrig’”, skrev Krugman i New York Times den 9 november 2016.

Problemet för Krugman är att marknaderna har skjutit i höjden sedan Trumps vinst. Dow Jones har ökat från 18 000 punkter till 26 000 punkter sedan den 9 november 2016.

2. Brian Ross, ABC News. Ross var den som i december ifjol kom med det spektakulära avslöjandet om att Trump hade bett Michael Flynn att ta kontakt med Ryssland under presidentvalet. Avslöjandet visade sig vara ett rent påhitt men fick ändå Dow Jones att tappa nästan 400 punkter på grund av konsekvenserna av om uppgifterna varit riktiga. Brian Ross straffades av ABC News med en fyra veckor lång avstängning utan lön.

3. CNN. CNN rapporterade felaktigt att Donald Trumps son Donald Trump Jr. hade tillgång till dokument som Wikileaks hade kommit åt under presidentvalskampanjen, innan dokumenten spreds till allmänheten. Det hela var dock felaktigt eftersom CNN hade blandat ihop datumen och detta var dokument som alla personer på jorden har tillgång till.

Läs mer på nyadagbladet.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here