Under några veckors tid har ordet spridits omkring Åland om att man tänt ljus utanför regeringsbyggnaderna i protest mot införandet av covidpass runtom på det lilla öriket.

Efterhand har människorna blivit allt fler och i en ljusmanifestation under tisdagskvällen utanför Ålands lagting och regering samlades flera hundra personer för att markera mot den totalitära samhällsutvecklingen.

Deltagare vittnar om en högtidlig stämning, där även en lokal kör närvarade och det hela avslutades med en eldshow. Flera lokala politiker har givit sitt stöd till manifestationen, bland annat lagtingsledamoten Stellan Egeland från partiet Obunden Samling som själv var på plats.

Jag är absolut inte en så kallade antivaxxare. Jag har en skaplig cocktail vacciner i min kropp men jag ser en stor skillnad mellan vaccinkritik och kritiken mot mot coronapasset. Jag anser att det är ett steg i helt fel rikning, säger Egeland.

Även lagtingsledamoten Johan Lindström från partiet Åländsk Demokrati var på plats i sällskap med den världsberömde boxaren Robert Helenius för att visa sitt stöd till initiativet. Lindström poängterade i sitt tal att demokratiska och mänskliga rättigheter körts över genom coronapolitiken.

Läs mer på nyadagbladet.se, Här tänder ålänningarna ljus i protest mot coronapolitiken

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här