Det är viktigt att hålla ditt hem rent för att upprätthålla en hälsosam livsstil.

Att upprätthålla renlighet hemma hjälper inte bara till att skydda mot yttre hot som infektioner och sjukdomar, det stöder också ditt totala välbefinnande.

Kommersiella rengöringsprodukter innehåller ofta skadliga kemikalier
Medan rengöringsprodukter och desinfektionsmedel är användbara och effektiva, är det bäst att undvika kommersiella produkter eftersom många kommersiella rengöringsartiklar som säljs i butiker kan orsaka negativa effekter, såsom irritation i ögon och hals. De kan till och med bränna din hud.

Vissa produkter innehåller kemikalier som också frigör flyktiga organiska föreningar, vilka kan utlösa allergiska reaktioner, huvudvärk och kroniska andningsproblem.

Studier har också funnit att många rengöringsprodukter innehåller farliga kemikalier som har visat sig orsaka allvarliga hälsoproblem, såsom leverskador och cancer.

Om du vill skydda din familj från de skadliga kemikalierna i kommersiella rengöringsprodukter, överväg att byta till en icke-toxisk allrengöring.

Hur påverkar kommersiella rengöringsprodukter din allmänna hälsa?
Många kommersiella rengöringsmedel och hushållsprodukter kan irritera ögonen eller halsen, eller orsaka huvudvärk och andra negativa biverkningar.

Andra vanliga produkter kan också släppa ut farliga kemikalier, inklusive flyktiga organiska föreningar (VOC). VOC är kemikalier som avdunstar vid rumstemperatur.

Även naturliga dofter som citrus kan reagera och producera farliga föroreningar inomhus.

VOC och andra kemikalier som släpps ut vid användning av rengöringsmedel är kopplade till kroniska andningsproblem, allergiska reaktioner och huvudvärk. Studier genomförs för att bestämma hur dessa kemikalier påverkar människor med astma och andra andningssjukdomar.

Studier har också funnit samband mellan exponering för kemikalier från rengöringsmedel till yrkesastma och andra andningssjukdomar.

    • Här är några av de rengöringsmedel och hushållsprodukter som innehåller VOC och andra giftiga ämnen:
  • Aerosolsprayprodukter (t.ex. skönhets-, hälso- och rengöringsprodukter)
  • Luftfräschare
  • Klorblekmedel
  • Tvättmedel och diskmedel
  • Kemikalier för torrrengöring
  • Möbel- och golvpolish
  • Ugnrengöringsmedel
  • Matt- och möbelrengöringsmedel

Blanda inte blekmedel eller någon produkt som innehåller blekmedel med rengöringsmedel som innehåller ammoniak. Gaserna som skapas från denna kombination kan orsaka kroniska andningsproblem och till och med dödsfall.

Undvik skadliga rengörings- och hushållsprodukter
När du köper produkter, kontrollera alltid etiketterna innan du köper dem.

Köp icke-toxiska produkter som inte innehåller VOC, dofter, irritationsmedel och brandfarliga ingredienser. Undvik att använda luftfräschare hemma.

Kom ihåg att tillverkare inte är skyldiga enligt amerikansk lag att lista alla ingredienser i sina konsumentprodukter. Dessutom innebär produkter som är märkta med ”grön” inte nödvändigtvis att de är säkrare.

Forska produkter från en pålitlig källa. För ett säkrare rengöringsalternativ kan du rengöra ditt hem med varmt vatten och tvål.

Använd bikarbonat som en naturlig ingrediens för ytor som behöver en ordentlig skrubbning. Kombinera lite ättika och vatten för att rengöra glas.

När du använder rengörings- eller hushållsprodukter hemma, håll området välventilerat. Öppna alltid fönster och dörrar när du städar.

Undvik att använda rengöringsprodukter i ett litet, slutet utrymme.

naturalnews.com, Helt ren och grön: Använd icke-toxiska alternativ för att undvika giftiga kemikalier i kommersiella rengöringsprodukter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här