S.k ”False Flag-operationer” brukar beskrivas som iscensatta terrordåd utförda av regeringar eller organisationer för att skapa opinion för en agenda som i normala fall skulle möta massivt motstånd bland folkopinionen. Man utför spektakulära dåd och attentat och lägger därefter skulden på en grupp eller ett land man vill demonisera. Nazisternas nedbränning av riksdagsbyggnaden i Berlin med hjälp av en sinnesförvirrad kommunist brukar beskrivas som ett klassiskt exempel. Med det som förevändning startades sen en klappjakt på kommunister.

Här ska vi nu ta en titt på några av de mest kända false flag-operationerna i historien.

Exempel 1: SÄNKNINGEN AV LUSITANIA:

false flag

Vid ett möte mellan president Woodrow Wilsons närmaste rådgivare överste Edward Mandell House och Storbritanniens utrikesminister Lord Grey år 1915 diskuterades hur man skulle få med USA i första världskriget. Lord Grey: ”Vad skulle Amerika göra om tyskarna sänkte ett amerikanskt passagerarfartyg? Överste House: ”Då tror jag att det skulle flamma upp en ilska som skulle svepa över hela nationen, det skulle räcka för att ta oss in i kriget”. Tyskarna visste att amerikanerna planerade smuggla vapen till britterna via passagerarfartyg och att de kunde använda en attack som förevändning för att gå med i kriget, men ville inte gärna döda civila för att stoppa det. Tyskarna försökte istället sätta ut annonser i USA:s dagstidningar och varna amerikaner för att åka med atlantångaren Lusitania men endast en tidning i hela USA publicerade den. I maj 1915 så offrades 1200 personer sedan dåvarande marinministern Churchill gett en order att fartyget skulle sakta in varpå det sen avsiktligt dirigerades in längs farvatten där britterna visste att tyska ubåtar vistades varpå båten sänktes.

[Källa]

Exempel 2: PEARL HARBOUR:

false flag

Trots löften i valkampanjen 1940 om att hålla USA utanför kriget så planerade president Roosevelt och krigsminister Stimson i hemlighet för att få USA att delta. Något som bevisats av såväl militära historiker som flera andra. Tvärtemot de råd Roosevelt fick av sina amiraler valde han att flytta en stor flottstyrka från västkusten till Pearl harbour som var en mycket mer oskyddad plats. Man hade knäckt japanernas kod och visste vad som var på gång, men för att motivera USA:s intåg i andra världskriget offrade man en stor del av sin flotta och tusentals oskyldiga. Journalisten, fotografen och författaren Robert B. Stinnett var själv med i US. Navy under andra världskriget och har dokumenterat att USA inte bara visste att attacken var på gång, man provocerade t.o.m fram den, bl.a via blockader mot japanerna.

[Källa]

Exempel 3: OPERATION GLADIO:

Gladio var en omfattande operation som startades av brittisk och amerikansk underrättelsetjänst 1958 och pågick ända fram till mitten av 70-talet. Operationen bestod av hemliga gerillatrupper som skapades över hela Europa och efter kalla krigets slut skulle agera som beskyddare mot kommunistiskt inflytande. Kärnan i planen var olika former av terrorism mot den civila befolkningen, speciellt i Italien. Med hjälp av olika högerextrema organisationer genomfördes en våg av attacker där hundratals oskyldiga människor dog varpå man sedan förde över skulden på kommunistiska terrorister. En av de större terrorattackerna var på tågstationen i Bologna där 85 personer dog och mer än 200 skadades. Denna operation är idag mycket väldokumenterad.

[Källa]

Exempel 4: OPERATION NORTHWOODS:

false flag

Operation Northwoods var en plan som skapades 1962 av USA:s försvar för att rättfärdiga en invasion av Kuba. Planen går detaljerat igenom hur man skulle mörda kubaner i USA, skapa terrorkampanjer i flera amerikanska städer, sänka civila flygplan och amerikanska skepp. Dokumentet beskriver också hur listor på döda i amerikanska tidningar kommer att skapa en hjälpsam anda i landet. Planen var inte bara ett tänkt krigsscenario. Den hade godkänts för genomförande av alla utom av försvarsminister Robert McNamara. Det var bara en påskrift som saknades för att en serie med terrorattentat skulle utföras mot den egna befolkningen. Lyckligtvis skedde det aldrig.

[Källa]

Exempel 5: TONKINBLUFFEN

Under sommaren 1964 gick sydvietnamesiska soldater under ledning av amerikanske generalen Westmoreland till angrepp mot några öar strax utanför Nordvietnams kust. Den 3 augusti så meddelade USA att nordvietnamesiska kanonbåtar hade beskjutit amerikanska krigsskepp utanför kusten. År 1993 så bekräftade amerikanska officiella källor att händelsen i Tonkinbukten var uppdiktad av USA. Men dåvarande presidenten Johnson och eliten fick den förevändning man behövde för att starta en krigsinsats i full skala. Kongressen antog utan närmare undersökningar en resolution som gav president Lyndon Johnson fullmakt att vidta alla nödvändiga åtgärder för att ”försvara USA”. De 20 000 militära rådgivarna kompletterades med stridande trupper och en massiv bombning inleddes i slakten av Vietnam.

[Källa]
[Källa2]

Skriven av Michael Delavante, False Flag-operationer under historien

Originalartikel på Sourze

3 KOMMENTARER

  1. […] och det är så att fler dör i badkaret än av terrorism  förutom att det existerar så kallade false flags, […]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här