Västvärldens politik mot Syrien står för tvång, vapen, specialtrupper, al-Qaeda och revolution anser Kina. Detta klargjordes av tidningen Folkets Dagblad den 2 mars just efter det gemensamma rysk/kinesiska vetot mot FN:s första resolution om Syrien. Tidningen jämför med Libyen:

”Den amerikanska varianten av en ’lösning på problemet i Syrien’ har blivit väldigt tydligt och dess väsentliga punkter omfattar:

För det första, att i förväg bestämma att målet är regimutbyte. USA … betraktar sig själv som överdomare för Syriens inrikes angelägenheter…. USA har fullständigt eliminerat möjligheten att lösa problemet i Syrien med en dialog baserad på fredliga medel.

För det andra, att isolera och sätta press på Bashar al-Assads regering på ett omfattande sätt. Efter att man lade in sitt veto mot FN:s säkerhetsråds förslag, återkallade eller drog USA, EU och några arabiska länder tillbaka sina ambassadörer från Syrien … bjöd in Syriens opposition till mötet för ’Syriens vänner’ och erkände oppositionens ’Syriska nationella råd’ som den lagliga företrädaren av Syriens befolkning. USA kungjorde även en rad sanktioner mot Syrien för att isolera och sätta press på Bashar al-Assads regering i alla politiska, diplomatiska och ekonomiska sammanhang.

För det tredje, att ge heltäckande stöd till den syriska oppositionen…. Det har rapporterats att den syriska oppositionen har anskaffat en stor mängd vapen från Västvärlden och Gulfstaterna på inofficiella vägar….

För det fjärde, … Enligt rapporter har specialförband från Storbritannien och Qatar trängt in i Syrien. De ger vägledning och hjälp till oppositionsgrupper för att börja anfall mot regeringsstyrkor. USA, under fanan av ’att stödja den Arabförbundets insatser att lösa den syriska krisen’, manövrerar bakom kulisserna och kontrollerar hur situationen utvecklas.

För det femte, [då] möjligheten till ett direkt militärt ingripande från USA och västerländska nationer [har stoppats av vetot i FN],… är det återstående alternativet att främja revolutioner, med andra ord, att bygga upp den oppositionella gruppen inom Syrien snabbt för att bedriva ett inbördeskrig tills Bashar-regeringen är avlägsnad…. Utöver det så utnyttjar al-Qaeda och andra extremistiska rörelser kaoset i Syrien, och de håller på att skyndsamt infiltrera landet.

Att störta Bashars regering är mycket mer komplicerat, än att fälla andra politiska ledare i Mellanöstern. Så standardförfarandet som USA och de västerländska nationerna använt för att få avsett resultat i Tunisien, Egypten, Libyen och Jemen, är svår att upprepa i Syrien.

Om Bashars regering inte kan hålla tillbaka inrikespolitiska oron eller i tid öppna en inkluderande politisk dialog, så kan man vänta sig att effekten av den amerikanska ’lösningen för Syrien’ kommer att vara upptrappat våld, Syrien sjunker ned i ett inbördeskrigsträsk, konflikten bland olika styrkor förvärras, spridningseffekter uppstår och situationen i Mellanöstern destabiliseras ännu mer”, skrev Folkets Dagblad.

Källa: larouche.se, Kina anklagar Väst för väpnat våld i Syrien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här