Ideen om det nya vaccinet baseras på den allt mer kritiserade föreställningen att blodfetter är skadliga och att sänkta blodfetter därför skyddar mot hjärt- kärlsjukdomar. Artikeln om vaccinet är rubricerad: ”Kolesterol-vaccin rycker närmare klinik”.

Dr Annika Dahlqvist, fettdoktorn, kommenterar studien.

”Eftersom det är nyttigt med ett högt kolesterolvärde så låter det helt absurt att vaccinera mot kolesterol. Sen skulle försöket tydligen bara räcka ett år. Det räcker ju bara för att få ett labvärde. De borde ju först och främst tvingas visa att man verkligen får mindre hjärtsjukdom av vaccinationen”. – Dr Annika Dahlqvist

Läs mer på newsvoice.se

20 KOMMENTARER

 1. Inte ens signaturen HM skulle tycka att det här verkar vettigt. Finns det inga seriösa myndigheter som kan sätta stopp?

 2. Det finns olika typer av kolesterol. Några är nyttiga för oss och några motsatsen och det för de senare vaccinen är på gång men de räcker för vaccinmotstånare att det står vaccin och alla era varningsklockor ringer.

  • Allt kolesterol kroppen producerar är viktigt och nödvändigt för oss. Av kolesterolet får vi byggstenar till hormoner. Som jag skrev kan inte ens du tycka det är vettigt. Om man lyckas så har man skapat en autoimmun sjukdom där kroppen bekämpar dess eget kolesterol i kroppeh. Helt vansinnigt och absolut inte hälsosamt. Kolesterol är någonting bra. Äldre kvinnor med högre kolesterol lever längre. Att bekämpa kolesterolet är som att bekämpa olyckor genom att plocka bort bromsspåren. Eller att bekämpa bränder genom att försöka få bort brandbilarna.

   • Men kan du inte läsa innantill. Det finns bra och dåligt kolesterol. Ta och läs på för detta är hur det verkligen ser ut. Du skriver som att de bara finns bra kolesterol men det stämmer inte med senaste upptäckterna.

    • Det finns inget dåligt kolesterol. Däremot förekommer att något som kallas tätt packade små LDL-kolesterol. Det verkar inte vara bra att ha. . Men LDL är nödvändigt för den transporterar fettet från levern ut till cellerna. Om man äter mycket av snabba kolhydrater verkar man få mer av små täta LDL-partiklar. Vilket är dåligt. Om ett vaccin skulle ändra det hela tror jag inte ett dugg på. Hur gör man om man fått en sämre hälsa på grund av detta vaccin. Ska då vaccinbolaget betala ut ett stort skadestånd? Lär aldrig någonsin hända eftersom vaccinbolag inte behöver ta ansvar för sina produkter. Ät hälsosammare så slipper du drabbas av dåligt kolesterol. Sedan finns det en annan hälsogrej och det är K2-vitamin som finns speciellt mycket i vissa animaliska livsmedel exempelvis i ägggulor. Om man tillhör de som får i sig minst av k2 så har man större risk att få åderförkalkning.

     • http://www.ravnskov.nu/svcholesterol/
      Vi producerar själva 3-4 gånger mer kolesterol än vi äter. Produktionen ökar när vi äter för lite kolesterol och minskar när maten redan är rik på kolesterol. Detta förklarar varför det är så svårt att ändra sitt kolesterol genom att ändra sin kost.
      Läs mer >>
      Matens innehåll av kolesterol och animaliskt fett har inget med åderförkalkning eller hjärtinfarkt att göra. Till exempel har mer än 30 vetenskapliga studier visat att den mängd fett som infarktpatienter ätit innan sjukdomen inte var större än den mängd som friska människor äter.
      Läs mer >>
      Att sänka kolesterolet med de mediciner som användes innan statinerna introducerades kan inte påverka risken att dö i hjärtinfarkt; de är dessutom hälsovådliga och kan förkorta ditt liv.
      Läs mer >>
      Den nya sortens kolesterolsänkare, statinerne förebygger hjärtinfarkt, men effekten är mycket svag och har inget med kolesterolsänkningen att göra. Tyvärr är de även cancerframkallande, åtminstone hos försöksdjur. Om det även gäller hos människor vet vi ännu inte med säkerhet, därför att vi endast använt statinerna i tio år. Man får till exempel inte lungcancer redan efter tio års rökning.
      Läs mer >>
      Ett högt kolesterol är en riskfaktor för mindre än 10 % av dem som dör i hjärtinfarkt. Dessutom skyddar det mot infektioner och äldre människor med högt kolesterol lever längre än äldre människor med ett lågt.
      Läs mer >>
      Många av dessa fakta har presenterats i vetenskapliga tidskrifter och böcker de senaste decennierna, men få känner till dom.
      Läs mer >>
      Orsaken till att lekmän, läkare och de flesta forskare aldrig hört talas om detta är, att alla resultat, som talar emot kolesterolkampanjens budskaper, ignoreras eller felciteras i den vetenskaplig litteraturen.
      Läs mer >>
      Vill du veta mer? Läs Fett och kolesterol är hälsosamt! Här kan du även läsa om
      …de många misslyckade kolesterolsänkande experimenten,
      …de meningslösa djurförsöken,
      …familjär hyperkolesterolämi och varför man inte ska vara allt för bekymrad för det,
      …myterna om triglyceriderna,
      …farorna förknippade med att äta för mycket fleromättat fett och för mycket transfett,
      …de ologiska argumenten kring medelhavskosten,
      …den undermåliga vetenskapen bakom Dr. Ornish´ ”revolutionerande” kostråd,
      …hur vi luras av läkemedelsbolagen och kolesterolkampanjens ledare
      …den verkliga orsaken till åderförkalkning och hjärtinfarkt
      …och mycket, mycket mer.

      Eller läs min senaste bok ”Hur kolesterolmyten hålls vid liv”
      I mina tidigare böcker har jag i detalj berättat om de vetenskapliga studier, som bildar underlaget för kolesterolkampanjen. Många läsare har säkert haft svårt fatta, hur man har lyckats med att övertyga en hel värld om kolesterolets och det mättade fettets farlighet trots den totala bristen på vetenskapligt stöd. Med min nya bok ”Hur kolesterolmyten hålls vid liv” önskar jag därför visa, hur det gått till, hur det varit möjligt att förvandla vitt till svart genom att ignorera allt som talar emot, genom att överdriva eller förvanska triviala forskningsresultat, genom att citera motstridiga resultat på ett sätt så att läsaren får intrycket att de ger stöd åt hypotesen, genom att ignorera, undertrycka eller förlöjliga kritiska forskare, och genom att publicera tillrättalagda resultat i den vetenskapliga pressen. Av hänsyn till de läsare, som inte har läst mina andra böcker har jag tagit med några av de starkaste argument mot kolesterolhypotesen i förkortad och förenklad form.

      Recensioner av The Cholesterol Myths:

     • http://www.kostdoktorn.se/kolesterol
      Om nu kolhydrater ger sämre blodfetter, och fett bättre, hur kan det komma sig att man de sista decennierna från officiellt håll sagt precis tvärtom? Det finns säkert flera anledningar, men den största är nog att man tidigt fokuserade på LDL som en av de främsta riskfaktorerna för hjärtsjukdom….
      Frågan är om inte detta (och gammaldags prestige) är orsak till att man fortfarande fokuserar helt på sänkning av allt LDL för att undvika riskabla blodfetter. Nyare forskning visar nämligen att LDL består av partiklar med olika storlek. De stora ”fluffiga” LDL-partiklarna verkar inte särskilt farliga. Ändå märks de mest i LDL-värdet eftersom de är störst, och det vanliga LDL-värdet endast är ett mängdmått.

     • Varför flera inlägg? Man blir ju mailbombad av det.

      Science länken måste hör till debatt världen för inga seriösa forskare börjar med ”Mainstream nutritional science”

      Det du länkar till i Läkartidningen är båda debattinlägg.

      Det om LDL är inte gammal kunskap utan ny uppdaterad 170620 hos Kostdoktorn då han troligen har lyssnat på Vetenskapsradion i P1 om de nya rönen.

     • Gary Taubes artikel är väldigt intressant om man vill veta hur politik och åsikter kan smälta samman med vetenskap. Han har för övrigt skrivit flera böcker. Ufffe Ravnskov har skrivit flera böcker. Och du hittar massor av vetenskapliga artiklar som du kan hitta här: http://www.ravnskov.nu/svuffe/
      Jag kom i kontakt med en bok av Uffe Ravnskov på stadsbibliotek i Umeå på 90-talet. Boken hette, ”Kolesterolmyten : fettet i din föda ger inte hjärtinfarkt!” Den lånade jag och fick en ändrad uppfattning om fettets farlighet. Den boken har försvunnit, förkommit från Umeå stadsbibliotekt. Men den finns att låna på depåbiblioteket. Det är bara att säga till på sitt bibliotek så tar dom hem böcker från depåbiblioteket. http://www.sverigesdepabibliotekochlanecentral.se
      Han har senare skrivit nu atktuella och tillgängliga böcker:Fett och kolesterol är hälsosamt! – Om gamla och nya kolesterolmyter och Hur kolesterolmyten hålls vid liv. Så här skriver man på Adlibris sida om boken:
      Vet du att

      Livsmedelsverket trots flera påstötningar inte har lyckats komma upp med bevis på att mättat fett är farligt för hälsan?
      WHO och FAO har erkänt att deras kostråd är felaktiga; att det inte finns några studier som har visat att mättat fett är farligt för hälsan?
      äldre människor med högt kolesterol lever längst?
      patienter med akut infarkt har lägre kolesterol än friska människor?
      att risken att dö av en infarkt är störst för dem som har lägst kolesterol?
      Dessa fakta och många fler avslöjar att kolesterolkampanjen är den största medicinska skandal i modern tid; ett falsarium som förvandlat miljontals av friska människor till patienter.

      Hur har detta gått till?

      I sin nya bok berättar Uffe Ravnskov hur forskare, avlönade av livs- och läkemedelsindustrin, har lyckats med att att förvandla vitt till svart genom att ignorera allt som talar emot, genom att överdriva eller förvanska triviala forskningsresultat, genom att citera motstridiga resultat på ett sätt som ger läsaren intryck av att de stöder hypotesen, genom att ignorera eller förlöjliga kritiska forskare, och genom att publicera tillrättalagda resultat i de vetenskapliga tidskrifterna.

     • Det verkar finnas mycket som påverkar hjärtat negativt. Dålig tandhälsa ökar risken för hjärtat genom att bakterier som läcker in i blodet kan orsaka en inflammation i blodkärlen som kan bidra till åderförkalkning. Motion bidrar till hjärthälsa. Härdade fetter är bevisat ohälsosamma. Fleromättade fetter anser jag att man inte ska konsumera allt för mycket av eftersom de är känsliga för oxidation. Fett med mycket mellanlånga fettsyror som kokosolja verkar vara en bra energikälla för hjärnan. Bra även att steka i. Smör verkar vara ett väldigt bra fett för hjärtat. En svensk forskning där man mätte upp vad försökspersonerna konsumerade av fetter gav resultatet att ju mer mjölkfett personen intagit desto lägre risk för hjärtsjukdom.
      Nyligen publicerade nederländska forskare en rapport där man följt 36000 människor och som visade att ju mer fett från mjölkprodukter då hade ätet desto mindre risk för hjärtsjukdomar
      Mitt råd till alla är. Sluta vara fettskrämda!!!

      Ät inte för mycket av snabba kolhydrater som speciellt tillsätts i nyckelhålsmärkta produkter är ett annat råd från mig.

     • Hittar inte någon förklaring till vad som orsakar hjärtinfarkter i ditt inlägg annat är dåligt tandhälsa men det anser jag vara för svagt samband.

     • Ja smör fungerar bra att steka i. Det handlar nog mer än bara om tandhälsa. Det verkar vara inflammation i kroppen som stäler till det. Det i sin tur kan orsaka att blodkärlen i sitt slutstadium blir åderförkalkade. I mitt exempel med tandhälsa så kommer det ut bakterier i blodet som gör att kroppen reagerar med inflammation. Det stämmer ju också med att exempelvis reumatiker har en ökad risk för hjärtinfarkt. Det tas upp här ganska bra: Kostdemokrati skriver-

      Inflammation är inte komplicerat – det är helt enkelt kroppens naturliga försvar för en främmande inkräktare såsom bakterier, toxiner eller virus. Inflammationscykeln är perfekt i sitt sätt att skydda din kropp från bakterie- och virusinkräktarna. Men om vi kroniskt utsätter kroppen för skada i form av gifter eller livsmedel som den mänskliga kroppen aldrig varit avsedd att hantera, uppstår ett tillstånd som kallas kronisk inflammation. Kronisk inflammation är lika skadlig som akut inflammation är fördelaktigt…..Resten av oss har helt enkelt följt den myndighets rekommenderade kost som har låg fetthalt och hög halt av fleromättat fett och kolhydrater, utan att veta var vi orsakar upprepade skada våra blodkärl. Detta upprepade skada skapar kronisk inflammation som leder till hjärtsjukdomar, stroke, diabetes och fetma.

      Låt mig upprepa detta. Skadorna och inflammationen i våra blodkärl orsakas av fettsnål kost som har rekommenderas i åratal av den konventionella läkarvården.

      Vilka är de främsta orsakerna till kronisk inflammation? Det är helt enkelt ett övermått av enkla, högförädlade kolhydrater (socker, mjöl och alla de produkter som tillverkas av dem) och en hög konsumtion av omega-6 vegetabiliska oljor som soja-, majs- och solrosolja som finns i många förädlade livsmedel.

     • I Frankrike där man äter mycket vitt bröd och använder många mejeriprodukter men även mycket olivolja och de lever länge (20), en aning kortare än vi svenskar (16).

      Detta säger många som kostråd. Ät en varierad kost med mycket frukt och grönsaker och undvik för mycket rött kött och processat mat som korv.

      Japan har hög medellivslängd då de äter mycket fisk och tång av olika sorter, omega fetter finns det gott om i fisk.

     • http://science.sciencemag.org/content/291/5513/2536
      Summary
      Mainstream nutritional science has demonized dietary fat, yet 50 years and hundreds of millions of dollars of research have failed to prove that eating a low-fat diet will help you live longer. Indeed, the history of the national conviction that dietary fat is deadly, and its evolution from hypothesis to dogma, is one in which politicians, bureaucrats, the media, and the public have played as large a role as the scientists and the science. It’s a story of what can happen when the demands of public health policy–and the demands of the public for simple advice–run up against the confusing ambiguity of real science.

  • Från din länk: ”Trots att kolesterol produceras av levern uppskattar man att runt 20-30% av det som hittas i kroppen kommer från det du äter. Det är därför du måste se till att undvika livsmedel med högt kolesterolinnehåll.”
   Snacka om fel. Du får inte ett högre kolesterol av att äta mat med mycket kolesterol. Kroppen anpassar sin egen produktion utifrån vad som finns i maten. Och ett högre kolesterol är inte heller ohälsosamt.

  • https://sv.wikipedia.org/wiki/Hjärt-_och_kärlsjukdomar
   Att äta fet fisk minst två gånger i veckan kan hjälpa till att reducera risken för plötslig död och arytmier. En studie gjord av Studer et al. noterade att omega-3-fetter gav en lägre riskrater än statiner.[6]

   En studie publicerad 2010 med syfte att utreda myten kring kopplingen mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdomar, har man kommit fram till att det finns inget signifikant samband mellan intaget av mättat fett och risken för kardiovaskulära sjukdomar och stroke.[7] Man menar att studier som gjorts har resultat som har ytterst liten skillnad där det faller inom slump eller att man grupperat och ändrat förutsättningar för att nå ett önskbart resultat.

   En japansk studie ”JPHC Studien” utförd på 38 084 män och 43 847 kvinnor visade inget samband mellan mättat fett och kardiovaskulära sjukdomar. Studien visade däremot en minskad risk för hjärtinfarkt hos personer som åt mer mättat fett.[8]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här