Teknokraten och Kanadas premiärminister Justin Trudeau leder landet in i en polisstat med coronakris som anledning. I ett filmklipp som blivit viralt sliter poliser i Quebec ut en person från en privatbostad för att det befann sig sex personer i lägenheten. Polisen anser att coronarestriktionerna inte efterlevs. En granne till den drabbade familjen hade angivit familjen. Samhällsutvecklingen stinker av något unket, men välbekant från 1940-talet.

Kanada är i den dystopiska TV-serien Hand’s Made Tale räddningen för förtryckta människor som flyr från Gilead en auktoritär stat som tidigare hette USA. I verkligheten utvecklas Kanada till att bli en kontrollstat med en coronapolis som bryter sig in i hem för att markera mot olydnad. De griper fullt friska människor i sina egna hem, människor som inte utgör en samhällsfara. Polisens beteende kan härledas till en hastigt beslutad regel att maximalt sex personer får vistas i en lokal.

Allmänheten och medier i världen rapporterar om serieövergrepp i coronans namn. Länder som ingen trodde skulle ta steg mot coronafascism försöker snarare skyndsamt leda utvecklingen. Alla vill vara duktiga.

Läs mer på newsvoice.se, Länder transformeras till polisstater under en utdragen coronakris

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här