Småföretagarnas Riksförbund kritiserar kraftigt Regeringens löften om miljardbelopp i statliga stöd som skulle rädda svenska småföretag. Ministrarna har enligt förbundet lovat stort, men i realiteten har Regeringen utnyttjat småföretagarna för att rädda Statens ekonomi.

Restriktionerna för restaurangerna är meningslösa. Studier visar att enbart 5% av smittspridning sker via restauranger, skriver förbundet.

”Därför blir det fullständigt fel när regeringen adresserar korttidspermittering som ett direkt stöd till företagen när det i själva verket handlar om att rädda statens ekonomi.”

Småföretagare i krisbranscher har fått belåna hus och hem och samtidigt sett hur deras livsverk långsamt raserats. Livsgnistan hos 1000-tals småföretagare i landet har falnat. Bara i november ökade antalet konkurser med 12%, skriver förbundet.

Artikeln som publicerades i mitten på december i Expressen nämner att Stefan Löfven uppmanat alla att stanna hemma, att undvika att äta ute och hans styre har sett till att restauranger måste stänga klockan 22. Sedan dess har restriktionerna ökat. Nu får endast fyra personer träffas per bord i restauranger.

Läs mer på newsvoice.se