Det visar sig i studier de senaste åren att ett högt kolesterolvärde, tvärtemot vad som länge har hävdats inom skolmedicinen, är positivt och skyddar emot alzheimer och andra sjukdomar kopplade till kärl och hjärta. Kolesterolet är en för kroppen livsnödvändig byggsten som ingår i hjärnan och andra viktiga organ.

Dessutom är kolesterolet verksamt vid reparation av skador på blodkärlen exempelvis. Studier har visat att högt kolesterolvärde är kopplat till en lång livslängd.

Lars Bern tar även upp användningen av statiner som är ett läkemedel som slentrianmässigt skrivs ut för att sänka kolesterolvärdet.

Detta läkemedel har två negativa effekter. Dels minskar det halten av det livsnödvändiga kolesterolet och dels kan statiner ge en mängd mycket obehagliga biverkningar såsom muskelsmärtor, illamående, depression mm.

Man misstänker även att statiner kan bidra till uppkomsten av den mycket plågsamma och dödliga sjukdomen ALS.

Statiner har blivit en viktig inkomstkälla för läkemedelsföretagen som har en försäljning av dessa preparat till ett värde av hundratals miljarder kronor.  De har ofta dessutom livslång användning vilket bidrar till den stora försäljningen.

Enligt Lars Bern måste vi sluta med denna överdrivna och många gånger destruktiva användningen av statiner och istället se kolesterol som en livsnödvändig substans som inte alls ska motverkas annat än i mycket speciella sjukliga tillstånd.

swebbtv.se, Lars bern kolesterol

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här