Kyle Warner är 29 år och Mountainbike-proffs från Idaho i USA. Han har även en YouTube-kanal med över 260 000 prenumeranter, där han lär ut tips och knep kring mountainbike-cykling. Efter sin andra dos av Pfizer-vaccinet drabbades han av perikardit, en inflammation i hjärtsäcken.

Direkt efter injektionen fick jag en metallisk smak i munnen

Första vaccindosen gick bra, Kyle kände sig endast lite öm i axeln. Efter andra dosen var det dock annorlunda. Denna gång kände han inte någon ömhet på injektionsstället, men i stället, bara någon minut efter injektionen, kände han en metallisk smak i munnen. Han frågade personen som givit sprutan om detta var vanligt. Personen svarade att han inte kände till att så skulle vara fallet.

Hjärtrusningar
Två veckor senare började han uppleva konstigheter i hjärtat. Utan att han ansträngde sig kunde hjärtat plötsligt börja rusa. Hans klocka som kontinuerligt mäter puls visade att vilopulsen gick från 50-60 slag i minuten ända upp till 90-100 slag per minut vid rusningarna. Trots att han bara satt rakt upp och ner och inte ansträngde sig alls.

Han bestämde sig för att ta två veckors paus från cykling eller annan ansträngning, bara vila. Efter de två veckornas vila ville han prova att ta en cykeltur, men efter en kort stund rusade hjärtat till över 160 slag per minut och trots att han stannade och vilade så gick inte pulsen ner. Hans kompis sa till honom: ”Du måste till ett sjukhus, du ser ut som du håller på att dö”.

Rekommenderades tid hos psykolog

Ett av de mest grundläggande misstagen du kan göra som läkare är att avfärda ett fysiskt symtom som en psykologisk åkomma.

Dr. John Campbell

Läs mer på checkfact.org, Mountainbike-proffs och Youtuber drabbades av perikardit efter Pfizer-sprutan