En släkting till Gävlemoskéns imam misstänks ha mordhotat Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullblad. Nu kopplas hotet till tidningens avslöjande om att en styrelsemedlem hyllat terrorgruppen Islamiska staten, IS, på Instagram.

Under onsdagen blev det känt att en nära släkting till Gävlemoskéns imam Abo Raad har hotat Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullblad till livet för några veckor sedan. Hotet framfördes vid två tillfällen under telefonsamtal med en hög polischef, som upprättade en anmälan om olaga hot.

– Det här är ett direkt hot mot pressfriheten. Hoten har ett uppenbart samband med de publiceringar som Gefle Dagblad gjort, säger Anna Gullblad.

I en serie artiklar har Gefle Dagblad granskat ledningen för Gävlemoskén och deras kopplingar till radikal islamism. I höstas inledde Gefle Dagblad en granskning av Gävlemoskén och den islamistiska extremism som omger den muslimska församlingen i staden. Lokaltidningen kunde exempelvis avslöja att Gävleimamen Abo Raad pekas ut som den militanta islamismens religiöse ledare i Sverige.

Redan i september ifjol utsattes Gefle Dagblad för ett bombhot för sin granskning av Abo Raad.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här