Är den en slump att världens terrororganisation nr 1 återuppstår samtidigt som som USA kämpar på flera fronter mot attacker för att behålla sin hegemoni i Mellanöstern? Märkligt nog är både IS:s och Washingtons mål exakt samma.

Iraks säkerhetsstyrkor varnar för att IS är på väg tillbaka i landet, samtidigt som Irak har börjat ifrågasätta och göra motstånd mot amerikanska baser i Irak och Syrien. Det händer samtidigt som flera länder stödjer det palestinska motståndet, politiskt, militärt och med logistik, nämligen Libanon, Irak och Iran.

Enligt rapporter från the Cradle, en onlinetidning som riktar in sig på Mellanöstern, så bestod IS som mest av 35 000 krigare i Irak, varav 25 000 dödades och 10 000 ”försvann”, vilket USA ska ha hjälpt till med.

I ett tal den femte januari varnade Hezbollahledaren general Nasrallah att USA stödjer ett återupplivande av IS i regionen.

Den fjärde januari tog IS på sig ansvaret för två bombningar i den iranska staden Kerman, där det hölls minnesceremonier för den Iranske toppbefälhavaren Qassem Soleiimani, som dödades i en USA-attack i januari 2020. Tidigare, den 5:e oktober i fjol så attackerade ISIS med drönare en avgångsceremoni i den syriska staden Homs vilket dödade ca 100 personer.

IS är alltså återigen USA:s ”boots on the ground” i Mellanöstern. Läs mer på Zerohedge.

Källa: zerohedge.com, IS återuppstår: Ett amerikanskt vapen i Mellanöstern

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här