Vaken ställde några frågor till det nya Partiet Populisterna. De vill förändra samhället i grunden till det bättre genom att avskaffa möjligheten för de privata bankerna att skapa nästan hela penningmängden genom lån och istället låta folket ge ut som backas upp av arbeta istället för skulder.

 

Vaken: Vilka är ni och varför skapade ni ett nytt parti?

Populisterna: En grupp Sverigevänner runt Uppsala startade 2010 initiativet till ett nytt parti som hade arbetsnamnet Fria Medborgare. Tongivande var där vår ordförande Mikael Eriksson som innan var  aktiv i Moderaterna i Sollentuna för några år sedan, men blev missnöjd med partiets toppstyrning och slöhet. Han arbetar som taxichaufför. Han frågade 2016 vår nyvarande talman Henning Witte från White TV om han kunde skriva in sina idéer till bankreform, den Vita Skolan i Nationalekonomi, in i partiprogrammet, vilket skedde.

Januari 2017 togs kontakt med Medborgarlönepartiet under ledning av vår nuvarande vice ordförande Håkan Bergmark (byggnadsentreprenör), vilket ledde till en fusion av båda partierna och man kallade sig sedan efter det konstituerande mötet i februari 2017 för Populisterna. Håkan hade Johan Holmgren och Joha Michael Oinas med sig från sitt parti. De jobbar i samma bransch som Håkan.

Vi skapade ett nytt parti då de existerande har blivit kidnappat av etablissemanget.

Vaken: En av de stora frågorna som väldigt sällan diskuteras av
riksdagspartierna är hur pengar skapas. Istället för att riksbanken
eller en annan myndighet har monopol på att skapa pengar så skapar de
privata bankerna nästan hela penningmängden genom att ge ut lån. Över
hela världen finns många som förespråkar att folket genom parlament
eller riksbanken tar kontroll över skapandet av pengar. Är det så
fungerar? Anser ni i så fall att det är den viktigaste frågan och vad
skulle det kunna innebära för folk om detta systemet ändrades så som ni
förespråkar?

Populisterna: Ja, det är den viktigaste frågan. Då får vi full sysselsättning, 90% mindre skatt, knappt några statsskulder längre, ingen inflation eller deflation, inga ekonomiska bubblor och ingen omfördelning från fattig till rik. Vi sätter stopp för dagens farligaste pyramidspel, vårt banksystem. Det nya är att vi inför en fjärde maktpelare i författningen, den penningutgivande makten som väljs av folket vart 6. år. Pengar backas inte längre upp med skulder, som idag, eller med guld, som förr, utan med arbete. Riksbanken ger pengar i form av bidrag till samhället, utan krav på återbetalning eller räntor. Det blir aldrig mer penningbrist i Sverige. Utländska företag kommer att flockas till Sverige då de får världens bästa infrastruktur samt slipper betala skatt. Staten gör pengarna själva istället. Kontanterna bibehålles.

Vaken: Vad är anledningen till att inget riksdagsparti intresserar sig för denna frågan?

Populisterna: då privatbankerna kan skapa pengar ur ingenting har de makten bakom kulisserna. De har olika instrument att fjärrstyra politiker (och journalister), som skall skydda bankernas makt.

Vaken: Ni skriver i ert program om medborgarlön, en lön på 19 559 kr per månad i dagens penningvärde som ersätter alla andra bidrag. Hur skulle detta finansieras och hur skulle det påverka samhället i stort?

Populisterna: i dagsläge genom besparingar inom invandringen och socialbidragsbyråkratin. Vi får friare medborgare som har mer tid att göra nytta för samhället. Om bara en ny Håkan Lans sponsras den vägen är det värt samtliga utgifter för medborgarlönen. Efter introduktionen av vår bankreform gör Riksbanken så mycket pengar som vi anser behövs för en vettig medborgarlön och pension. Båda delar kommer då höjas kraftigt.

Vaken: Många tror att dagens ekonomiska system går emot en kollaps,
personer och tankesmedjor inom eliten verkar mena att det kommer att
avsevärt sänka levnadsstandarden för folk i väst. En del av dessa talar
även om en medborgarlön men en liten sådan, ofta runt cirka 10 000 kr
eller mindre i höglöneländer och inte tillsammans med av ändring av hur
pengar skapas. Med tanke på hur dagens system varat väldigt länge och
stöttats av mäktiga institutioner och intressegrupper, vad tror ni är
ett troligt nytt system byggt av samma arkitekter skulle bli och vad skulle
det innebära för folk i Sverige?

Populisterna: om etablissemanget behåller makten kommer de först att försöka införa ett nytt pyramidspel och då förbättras inget. Om det misslyckas, blir det en ny guldmyntfot, vilket i sä fall är betydligt bättre. Problemet är bara, att arkitekterna redan sitter på de största guldmängderna. Dessutom får vi deflation under en guldmyntfot. Det blir då litet bättre för folket, men inte ett maktskifte som hos Populisterna, som på så sätt befriar alla.

Vaken: Vilka är era viktigaste frågor förutom bankfrågan och medborgarlön?

Populisterna: Reducerad invandring, alla som fuskade med pass, ålder, blivit dömda etc.skickas hem med argumentet att Sverige är fullsatt. Sveriges samtliga asylåtaganden och medlemskap i EU skall sägas upp.

Det skall införas fri neutrino-energi så att ingen behöver betala för el eller bensin längre.

Man får bara äga ett massmedium och det införs en svart lista för ljugande media och journalister.

Efter tredje fängelsedomen för våld åker man in på livstid. En omfattande domstolsreform efter tysk förebild skall åstadkomma att domstolarna skipar rättvisa igen i Sverige.

Upprustning av Polis och rättsväsende, sjukvårdsreform med avskaffande av landstingen samt, höjning av pensionerna.

Vaken: Partisystemet i Sverige gynnar de etablerade partierna, vad har ni
för svårigheter som nytt parti att nå ut. Kan ni få ut valsedlar till
vallokaler och nå ut med ert budskap?

Populisterna: Penningbrist och total tystnad i media, även de alternativa. Efter White TV är Vaken de första som vill publicera något. Vi har inte ens fått ihop de 1 500 namnunderskrifter för registrering till nästa riksdagsval. Vi har fått in namnunderskrifter, men Valmyndigheten har tidigarelagt sista datum för ansökan om registrering, med fyra! månader. Förmodligen för att ytterligare försvåra för nya partier. Då vi sannolikt inte hinner registrera partibeteckningen och därmed inte kan beställa valsedlar, kan våra väljare ta en blank valsedel att ifyllas med partibeteckningen POPULISTERNA med genomgående stora bokstäver.

 

Vaken: Om folk är intresserade av era idéer, hur kan man stötta er?

Populisterna: Skriva på namninsamlingen i original och sprida vårt budskap och partiprogram. Populisterna är i skriande behov av pengar som kan doneras så här:

Bankgiro: 714-6541

Swish: 123 680 76 55

För ansökan om medlemskap eller vårt partiprogram i PDF, skicka e-post till: info.populisterna@gmail.com

Webbsida: populisterna.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här