Vaken ställde några frågor till det nya Partiet Populisterna. De vill förändra samhället i grunden till det bättre genom att avskaffa möjligheten för de privata bankerna att skapa nästan hela penningmängden genom lån och istället låta folket ge ut som backas upp av arbeta istället för skulder.

 

Vaken: Vilka är ni och varför skapade ni ett nytt parti?

Populisterna: En grupp Sverigevänner runt Uppsala startade 2010 initiativet till ett nytt parti som hade arbetsnamnet Fria Medborgare. Tongivande var där vår ordförande Mikael Eriksson som innan var  aktiv i Moderaterna i Sollentuna för några år sedan, men blev missnöjd med partiets toppstyrning och slöhet. Han arbetar som taxichaufför. Han frågade 2016 vår nyvarande talman Henning Witte från White TV om han kunde skriva in sina idéer till bankreform, den Vita Skolan i Nationalekonomi, in i partiprogrammet, vilket skedde.

Januari 2017 togs kontakt med Medborgarlönepartiet under ledning av vår nuvarande vice ordförande Håkan Bergmark (byggnadsentreprenör), vilket ledde till en fusion av båda partierna och man kallade sig sedan efter det konstituerande mötet i februari 2017 för Populisterna. Håkan hade Johan Holmgren och Joha Michael Oinas med sig från sitt parti. De jobbar i samma bransch som Håkan.

Vi skapade ett nytt parti då de exister