Åsikterna går isär inom familjen Ford. Samtidigt som premiärministern i Ontario, Doug Ford, varit delaktig i att implementera vaccinpass för befolkningen – har hans dotter gått ut i hårda ordalag och menar att passen är början på ett totalitärt styre i landet.

I september blev Ontario i Kanada nästa provins att införa vaccinpass i Kanada. Numera krävs det att invånare och turister injicerats med covidvaccin och redovisar detta med en QR-kod för att bland annat gå på restauranger, barer, nattklubbar, bio och gym, rapporterar CBC News.

Ontarios liberale premiärminister Doug Ford har ställt sig bakom det totalitära systemet och även i övrigt blivit känd som en hårdför regent i delstaten. I april i år inleddes en hård nedstängning av provinsen, där han gav polisen befogenhet att kartlägga och stoppa invånare som befann sig utomhus. Dessa restriktioner fick hård kritik från polisen som satte ner foten genom att helt enkelt vägra utföra hans order. Även forskare riktade kritik mot premiärministern som menade att han ”fått vetenskapen bak och fram”.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här