Ordföranden av Serbiens ekorörelse Novi Sad, Nikola Aleksic, varnar den serbiska regeringen och militären för konsekvenser om de inte stoppar import av GMO och den avsiktliga massiva spridningen av giftiga kemikalier över serbiskt luftrum. Om hans krav inte tillmötesgås kommer att han att mana Serbiens folk ut på gatorna.

Utdrag från Aleksics tal:

””Titta på våran himmel serbiska medborgare!

Ni kan se det för er själva! Se spåren av gifter som dagligen sprids från omärkta plan. Från det ögonblick våran regering skrev på det så kallade partnerskapat för fred (14 december 2006), har den serbiska himmelen varit fullkomligt täckt av giftiga spår, som olagliga plan sprider dagligen som om vi vore insekter och inte folk.”

”Har du råd att vara en ynkrygg när du och dina barn konstant sprejas med gifter som ingen i vår regering berättar vad de innehåller?”

”Offentligt begär jag att Serbiens armé enligt konstitutionen försvarar folket och himmelen över Serbien

De borde skjuta ned dessa omärkta plan och de brottslingar som utför detta massmord av våran befolkning”

”Någon sålde ut oss till dessa brottslingar. Någon sålde himmelen över Serbien till dessa brottslingar så att de skulle kunna förgifta oss…”

Så här avslutar han sitt tal: ”Ni kan vara säkra på att jag, Nikola Aleksic, kommer att hålla mitt ord även om det så kostar mig livet”

Källa