CDC hävdar att de båda covid-19-vacciner som används i USA och som är godkända för akut användning är både säkra och effektiva. Den oberoende journalisten Sharyl Attkisson har sammanställt läget för allvarliga biverkningar fram till den 19:e december som visade sig vara för 5000.

Den 27 december startar vaccinationerna i Sverige, skriver Regeringen. Det handlar om ett vaccin från Pfizer-Biontech, ett mRNA-vaccin. I första hand ska vaccinet ges till äldre människor i Sverige.

”I takt med att leveranserna utökas kommer fler och fler att vaccineras. Regeringens och Sveriges Kommuner och Regioners gemensamma mål är att alla över 18 år samt alla under 18 år och som är i riskgrupp ska ha erbjudits vaccin under första halvåret 2021, säger socialminister Lena Hallengren.” – Regeringen

Målsättningen är att alla EU:s medlemsländer ska inleda vaccineringen mot Covid-19 den 27 december.

Biverkningar i USA

Den 19 december 2020 hade 215 362 personer i USA fått något av de två vacciner (från Moderna och Pfizer-BioNTech) som godkänts i landet. Över 5000 fall av allvarliga biverkningar har rapporterats in per den 19 december 2020.

Läs mer på newsvoice.se