En skola i Kalifornien ringde till polisen när en 4-åring utan munskydd inte lämnade skolområdet. Fadern filmade händelsen och har sedan tidigare tagit till rättsliga medel mot skolans munskyddsmandat, som inte krävs enligt lag. Efter att filmen publicerades tog skolan också bort munskyddskravet för barnen.

I USA har skolorna och förskolorna länge präglats av munskyddskrav på elever, trots att det finns stora risker för speciellt barn att bära munskydd. Exempelvis menade den tyska neurologen Dr Margarite Griesz-Brisson tidigt att munskydd kan orsaka syrebrist vid långvarigt bruk och därför inte bör användas av barn. I en nyligen publicerad studie har man även funnit att munskydd snabbt blir kontaminerade av både svamp och bakterier efter endast några få timmars användning.

Redan inför vårterminen i år började flera skolor i USA att ta bort munskyddskravet i skolorna, vilket skapade stor glädje bland barnen. Inför höstterminen har de flesta skolor inget munskyddsmandat på barn eftersom de flesta stater inte har det kravet längre.

Läs mer på nyadagbladet.se, Skola ringde polis när 4-åring vägrade munskydd

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här