För första gången i historien finns det en biologisk mekanism som kan koppla ett vaccin till en allvarlig biverkning. Två tonårsflickor, båda döda innan deras tid var kommen, från motsatta ändar av världen, hade båda ytterligare två saker gemensamt. Båda tog Gardasil för att försöka förebygga livmoderhalscancer. Spår efter HPV-vaccin i hjärnan fanns hos båda.

Fragment av HPV-16-L1-antigen har även påvisats i deras hjärnors blodkärl. Detta antigen används i både Gardasil och Cervarix och är ett främmande ämne tänkt att starta en immunreaktion i kroppen. Rent teoretiskt ska dessa antigener inte korsa hjärn-blodbarriären. Men enligt en nyligen avslutad fallstudie är detta inte fallet.

Författarna Lucija Tomljenovic och dr Chris Shaw ställer frågan om det kan vara så att HPV-16-L1-partiklarna inuti dessa flickors cerebrala kärl är bevis på en mekanism lik en ”trojansk häst”, där de med hjälp av aluminiumadjuvansen kommer förbi den annars skyddande barriären. Detta kan i så fall leda till en onormal aktivering av immunsvaret där blodkärlen i hjärnan attackeras, vilket i sin tur kan ge upphov till en autoimmun reaktion i form av cerebral vaskulit (cerebral kommer från cerebrum som betyder hjärna och vaskulit kännetecknas av en inflammatorisk förstörelse av blodkärl).

Läs mer på vaccin.me, Spår efter HPV-vaccin i hjärnan hos två döda flickor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här