Det är intressant att konstatera att samma typ av personer och organisationer som gärna hävdar att de galna ”foliehattar” och ”konspirationsteoretiker” som inte följer mittenfåran och okritiskt accepterar allt som myndigheter och tidningar säger, lider av vanföreställningar och saknar förmågan att tänka logiskt, själva finner det absurt att tänka sig att coronaviruset kan ha läckt från ett labb i just den stad där man bedriver experiment på coronavirus. Om man följer principen om Ockhams rakkniv, att inte anta fler företeelser eller ting än nödvändigt för att förklara observationer utan hellre välja den enklaste av dem, (som konspirationsallergiker ofta gärna brukar hänvisa till), så var det ju inte direkt en högoddsare att viruset skulle kunna härröra från viruslabbet i Wuhan.

Redan i juni 2020 hävdade den norska virologen Birger Sørensen och den brittiske professorn i onkologi, Angus Dalgleish att covid19-viruset inte var naturligt utan härrörde från ett laboratorium. En studie som de genomfört och publicerat i Quarterly Review of Biophysics Discovery (1) tydde på en onaturlig del av proteinet i viruset som inte kan hittas naturligt rapporterade NRK och Forbes. Tidigare under 2020 hade Sørensen och Dalgleish arbetat med att ta fram ett vaccin mot covid-19 när de fann de något som de kallade ett ”fingeravtryck” och ansåg bevisade att viruset var framtaget. I en intervju med Daily Mail sa Dalgleish, som är professor vid universitetet St George, att:

”Aminosyrorna har alla en positiv laddning, vilket får viruset att klamra sig fast vid de negativt laddade delarna av mänskliga celler som en magnet och blir mer smittsamma. Men eftersom de positivt ladda