Det är intressant att konstatera att samma typ av personer och organisationer som gärna hävdar att de galna ”foliehattar” och ”konspirationsteoretiker” som inte följer mittenfåran och okritiskt accepterar allt som myndigheter och tidningar säger, lider av vanföreställningar och saknar förmågan att tänka logiskt, själva finner det absurt att tänka sig att coronaviruset kan ha läckt från ett labb i just den stad där man bedriver experiment på coronavirus. Om man följer principen om Ockhams rakkniv, att inte anta fler företeelser eller ting än nödvändigt för att förklara observationer utan hellre välja den enklaste av dem, (som konspirationsallergiker ofta gärna brukar hänvisa till), så var det ju inte direkt en högoddsare att viruset skulle kunna härröra från viruslabbet i Wuhan.

Redan i juni 2020 hävdade den norska virologen Birger Sørensen och den brittiske professorn i onkologi, Angus Dalgleish att covid19-viruset inte var naturligt utan härrörde från ett laboratorium. En studie som de genomfört och publicerat i Quarterly Review of Biophysics Discovery (1) tydde på en onaturlig del av proteinet i viruset som inte kan hittas naturligt rapporterade NRK och Forbes. Tidigare under 2020 hade Sørensen och Dalgleish arbetat med att ta fram ett vaccin mot covid-19 när de fann de något som de kallade ett ”fingeravtryck” och ansåg bevisade att viruset var framtaget. I en intervju med Daily Mail sa Dalgleish, som är professor vid universitetet St George, att:

”Aminosyrorna har alla en positiv laddning, vilket får viruset att klamra sig fast vid de negativt laddade delarna av mänskliga celler som en magnet och blir mer smittsamma. Men eftersom de positivt laddade, aminosyrorna stöter bort varandra som magneter, är det sällsynt att hitta till och med tre i rad i naturligt förekommande organismer, medan fyra i rad är ”extremt osannolikt. Fysikens lagar säger att du inte kan ha fyra stycken positivt laddade aminosyror på rad. Det enda sättet det kan ske på är om det är skapat artificiellt”. (2)

När studien kom blev den antingen ignorerad eller avfärdades av flera experter. (3) Både forskare, medier och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, (MSB), i Sverige  stämplade alla påståenden om att viruset kom från ett labb som enfaldiga ”konspirationsteorier”, det mest populära modeordet för att utfrysa och idiotförklara alla som har mage att ifrågasätta de officiella narrativen numera, oavsett vilket ämne det handlar om. På MSB:s hemsida så kan man bland annat läsa:

”Konspirationsteorier om virusets ursprung och spridning, sjuklighet och dödlighet, de politiska motåtgärderna, den folkhälsovetenskapliga expertisen och i synnerhet vaccinationen har påverkat och polariserat opinionen”.(4)

Bodil Appelquist, som är vetenskapsreporter på Sveriges television berättade nyligen i en intervju på P1:s medierna att hon redan i början av pandemin kontaktats av flera forskare som tyckte att hon borde titta närmare på Wuhanlabbet i Kina. Appelquist gjorde omfattande efterforskningar men möttes av så starkt ifrågasättande från sin redaktion att hon till sist la ner projektet. Att hävda något om en eventuell labbläcka var extremt kontroversiellt, berättar hon, att överhuvudtaget lyfta tanken:

”Då kändes det som: Oj, oj oj, nu håller du på med konspirationsteorier, är det inte så egentligen? Det var egentligen inte så jag tyckte fast det nästan blev så, ja det kanske är så? Jag får nog lägga ner det här, för jag orkar inte kämpa för det här spåret, för jag vill absolut inte bli sedd som en konspirationsteoretiker. Det vore ju förödande för mig som journalist”.(5)

Samma visa har det varit internationellt. Även när den förre MI6-chefen Sir Richard Dearlove i England gick ut offentligt och sa att teorin om en labbläcka borde undersökas och inte avfärdas som en konspirationsteori i juli 2020 (6) så avfärdades idén som ”fake news”, det vill säga falska nyheter. Det stämmer förvisso att Dalgleish och Sørensen hade fel att viruset inte muterade, men allt fler uppgifter tyder på att de kan ha rätt beträffande påståendet att viruset inte uppkom på naturlig väg.

För en tid sedan kom uppgifter om att tre anställda vid Wuhan-labbet i Kian blev allvarligt sjuka i covid-liknande symtom redan i november 2019. Nu har e-mail som begärts ut via Freedom of Information Act i USA avslöjat att läkaren och immunologen Anthony Fauci, som  under pandemin varit talesman för folkhälsan åt Vita huset och setts som en stor auktoritet, redan från början fått varningar om att viruset verkade komma från ett labb.(7) Tusentals e-mails till och från Fauci från början av vintern 2020 visar att han tidigt oroades över att folk skulle dra slutsatsen att Covid kom från Wuhan-labbet. Mailen visar att han ljög om detta under ed, sa Tucker Carlsson på Fox. (8)

Det första mailet till Fauci kom från immunologen Kristian Andersen vid Scripps Research Institute i Kalifornien, som varnade för att Covid tycktes ha manipulerats i ett laboratorium:

”De ovanliga egenskaperna hos viruset utgör en riktigt liten del av genomet (mindre än en procent), så man måste titta riktigt noga på alla sekvenser för att se att några av funktionerna (potentiellt) ser konstruerade ut.”(9)

Fauci skickade sedan ett brådskande e-postmeddelande till sin högsta ställföreträdare Hugh Auchincloss som löd: ”Hugh: Det är viktigt att vi talas vid under den här eftermiddagen. Ha din mobiltelefon på. Läs det här dokumentet och det e-postmeddelande som jag kommer vidarebefordra, förklarade Fauci. Du kommer att ha uppgifter i dag som måste göras.”(10)

Auchincloss svarade:  ”Det dokument som du skickade till mig säger att experimenten utfördes innan funktionsforskningen tog  paus men har sedan dess granskats och godkänts av (US National Institutes of Health) … ska försöka avgöra om vi har några avlägsna band till detta jobb utomlands”.(11)

Bifogat med e-postmeddelandet fanns ett dokument betitlat ”Baric, Shi, et al – Nature Medicine – SARS Gain of Function.pdf.” ”Baric” i bilagan syftar på Ralph Baric, en virolog i USA som samarbetat med Wuhan-institutet i Kina där läckan tros ha skett. Baric arbetade med doktor Shi Zhengli, känd som ”fladdermusdamen”, för att hon manipulerar coronavirus som infekterar fladdermöss. Under ett senatsförhör förnekade Fauci att samme Ralph Baric hade genomfört så kallad Gain of Function-forskning om cornaviruset, det vill säga att man tar ett virus som kan infektera människor och gör det antingen mer överförbart och/eller patogent för människor:

”Dr. Baric sysslar inte med funktionsforskning. Och om det är så är det enligt riktlinjerna och det genomförs i North Carolina.  Och om du tittar på bidraget och du tittar på framstegsrapporterna är det ingen funktionsforsning trots att människor tweetar det”.(12)

Detta trots att Fauci själv hade skrivit om Barics funktionsforskning på viruset i sina e-mail.

Senator Rand Paul, en av de politiker som deltagit i senatsförhör med Fauci, skrev att e-mailen visar att Fauci kände till att det bedrevs funktionsforsning (13)  och att de gör det ”helt klart” att Fauci är ”en stor bluff”.(14)  Både Paul och andra politiker kräver att Fauci ska få sparken.(15)

Den politiske kommentatorn Ben Shapiro skrev:

Faucis-epostmeddelanden visar bara att Fauci konsekvent följde minsta motståndets väg: att bagatellisera teorin om Wuhan-laboratoriets läcka, kappvända om maskerna och militant slåss mot Rand Paul om immunitet efter covid trots att han visste bättre (att Paul hade rätt)”. (16)

Flera experter inom medicinska och internationella frågor har nu uttalat att de tror att en laboratorieläcka är den mest troliga förklaringen till att coronavisruset spreds. Robert Redfield, den tidigare chefen för Centers for Disease Control and Prevention, sa att en laboratorieläckage var det mest troliga sättet som ledde till att covid drabbade människor.(17) Även tidigare utrikesministern Mike Pompeo har sagt att han är ”övertygad” om att viruset läckte ut från Wuhan-labbet. (18)

Relativt få vet att USA finansierat forskningen i Wuhanlabbet. För fem år sedan donerade The National Institutes of Health i USA pengar till Wuhan-laboratoriet för att studera om coronavirus från fladdermöss kan överföras till människor, Fauci kallade finansieringen för ”blygsam”. I själva verket hade man investerat 600 000 dollar, (nära 6 miljoner kronor) i Wuhanlabbets forskning.(19)

De första rapporterna hävdade att viruset spridits från en marknad i Wuhan. När det sedan spreds över världen och det stod klart att det härrörde från Kina dök det plötsligt upp tv-bilder från Wuhan där ingångarna till lägenhetskomplex svetsades igen, personal i särskilda dräkter rökte byggnader, folk låg döda på gatan och fordonsflottor sprutade desinfektionsmedel över allt. Läkare som Sebastian Rushworth har lyft hypotesen att detta sannolikt var en noggrant koreograferad plan som iscensattes av myndigheterna i Kina, (20)  en totalitär diktatur med en lång historia av strikt kontroll av sina mediemeddelanden och en väl utvecklad propagandamaskin. Oavsett vilket så fungerade det onekligen perfekt för att skrämma arslet av både världens akademiker, politiker och befolkning.

Det högsta priset, visade det sig, får i vanlig ordning de fattiga och mest utsatta i världen betala. Enligt FN har minst 2,5 miljoner människor dött som en konsekvens av nedstängningarna jorden runt. Undernäring i tredje världen har ökat, vården har minskat, fler kvinnor dött i barnsäng, fler nyfödda dött på förlossningsdagen (och första månaden) och fler barn dött i lunginflammation, diarré och malaria för att de är undernärda eller inte blivit vaccinerade. (21) Enligt Unicef riskerar dessutom 13 miljoner flickor giftas bort i barnäktenskap i kölvatttnet av nedstängningarna.(22) Våld mot barn och kvinnor i hemmet har ökat stort under nedstängningarna och de sociala, ekonomiska och hälsomässiga konsekvenserna av nedstängningarna kommer få svåra följder i decennier.(23)

Michael Delavante, Spelet bakom coronavirusets ursprung 

 

Källor:

(1) Biovacc-19: A Candidate Vaccine for Covid-19(SARS-CoV-2) Developed from Analysis of itsGeneral Method of Action for Infectivity, Quarterly Review of Biophysics Discovery. Sørensen B, Susrud A,Dalgleish AG (2020). Biovacc-19: A CandidateVaccine for Covid-19 (SARS-CoV-2) Developedfrom Analysis of its General Method of Actionfor Infectivity.QRB Discovery,1:e6, 1–11 https://doi.org/10.1017/qrd.2020.8

(2) China engineered COVID-19, then modified strains to make it ’natural’: New study, theweek.in/news, May 31, 2021.

(3) Controversial Coronavirus Lab Origin Claims Dismissed By Experts, David Nikel, forbes.com, June, 2020.

(4) Konspirationsteorier och covid-19 : mekanismerna bakom en snabbväxande samhällsutmaning, https://www.msb.se/sv/publikationer/konspirationsteorier-och-covid-19–mekanismerna-bakom-en-snabbvaxande-samhallsutmaning/

(5) Medierna, P1, sverigesradio.se, 5 juni, 2021. https://sverigesradio.se/artikel/jk-utreder-skvallersajten-stoppa-pressarna-pudel-efter-formulering-om-samebyar-som-invasiv-art-labbteorin-rumsren-som-over-en-natt

(6) Coronavirus: Former MI6 boss says theory COVID-19 came from Wuhan lab must not be dismissed as conspiracy, Deborah Haynes, news.sky.com, Monday 6 July 2020.

(7) Why are people talking about Dr Anthony Fauci’s emails? bbc.com, 2 june, 2021., Se även: Tucker Carlson: Is Dr. Fauci under criminal investigation? / foxnews.com. Samt: ) Emails reveal Fauci was WARNED at the start of pandemic by lab expert that COVID may have been ’engineered’ – as calls grow for him to be fired, dailymail.co.uk, 2 June 2021.

(8) ’It looks a lot like perjury’: Tucker Carlson accuses Dr Fauci of lying to the Senate after emails reveal he feared Wuhan scientists were doing gain of function research – but he told lawmakers they weren’t, By Peter Belfiore For Dailymail.Com , 3 June 2021.

(9) Sen. Paul: Fauci emails prove he knew of Wuhan gain-of-function research , By Samuel Chamberlain, nypost.com, June 3, 2021. Se äcen: Bombshell emails over what Anthony Fauci knew, By Nicholas Jensen, June 3, 2021, theaustralian.com.

(10) Sen. Paul: Fauci emails prove he knew of Wuhan gain-of-function research, By Samuel Chamberlain, nypost.com, June 3, 2021.

(11)  Emails reveal Fauci was WARNED at the start of pandemic by lab expert that COVID may have been ’engineered’ – as calls grow for him to be fired, dailymail.co.uk, 2 June 2021.

(12) Emails reveal Fauci was WARNED at the start of pandemic by lab expert that COVID may have been ’engineered’ – as calls grow for him to be fired, dailymail.co.uk, 2 June 2021.

(13) ’He told me it wasn’t gain of function, but admitted it in these emails’: Rand Paul says Fauci lied over US-funded research in Wuhan lab and demands he is fired,  By Adam Schrader For Dailymail.Com , 3 June 2021

(14)  Senator Rand Paul, twitter, 5:49 PM · Jun 2, 2021. https://twitter.com/RandPaul/status/1400117409386799106

(15) ’Fauci Should Go:’ Rand Paul Accuses the NIAID Director of Obfuscation on the Wuhan Lab

By Aila Slisco, newsweek.com, On 5/26/21.

(16) Ben Shapiro, twitter, 2 june, 2021, https://twitter.com/benshapiro/status/1400075207998595073

(17) Former CDC chief says ”most likely” cause of coronavirus is that it ”escaped” from a lab, By Audrey McNamara, cbsnews.com, March 27, 202

(18) Mike Pompeo says he’s ‘convinced’ COVID-19 began as lab leak in China By Joshua Rhett Miller, nypost.com, May 24, 2021.

(19) Fauci admits ‘modest’ NIH funding of Wuhan lab but denies ‘gain of function’ By Samuel Chamberlain, nypost.com , May 25, 2021.

(20) Sebastian Rushworth, Covid: Why most of what you know is wrong, Karneval, 2021, (sidan 132-39)

(21) Miljontals har dött av restriktionerna, Johan Bergendorff, svt.se, 3 mars 2021. Se även: Coronarestriktionerna har skördat 2,5 miljoner liv, Axel Lundqvist, Expressen, 28 feb 2021.

(22) Child Marriage in COVID-19 Contexts – Disruptions, alternative approaches and building programme resilience,  https://www.unicef.org/esa/reports/child-marriage-covid-19-contexts

(23) How COVID-19 will damage the lives of African children for decades to come, by Priya Joi, gavi.org/, 16 June 2021. Se även:  Social, Political, Economic, and Psychological Consequences of the COVID-19 Pandemic, russellsage.org,  November 11, 2020 Samt: COVID-19 Could Undo Decades of Women’s Progress, By Jamille Bigio, Kweilin Ellingrud, Mekala Krishnan, Anu Madgavkar, and Rachel Vogelstein, foreignaffairs.com, January 5, 2021. Samt: Covid-19-pandemins tänkbara konsekvenser på folkhälsan, folkhalsomyndigheten.se, 24 juni 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här