I en nyligen genomförd intervju diskuterar Sven Roman, en framstående barnpsykiatriker och överläkare, sina åsikter om Nobelpriset i fysiologi eller medicin. Detta pris har fått betydande uppmärksamhet för att ha tilldelats forskare som varit involverade i utvecklingen av mRNA-covid-vacciner.

Romans perspektiv på covid-pandemin och vacciner
Roman delar med sig av sin erfarenhet som medicinsk specialist och sina tidiga reaktioner på covid-pandemin. Han uttrycker förvåning över hanteringen av pandemin, särskilt med avseende på den låga dödligheten jämfört med omfattande nedstängningar och brist på användning av behandlingar som hade kunnat rädda många liv. Hans engagemang framgår tydligt genom hans initiativ, såsom ’Läkaruppropet’ från mars 2021 och deltagande i internationella konferenser.

Kritik av Nobelpriset i fysiologi eller medicin 2023
Roman kritiserar starkt beslutet att tilldela Nobelpriset till forskarna som möjliggjorde produktionen av mRNA-covid-vacciner. Han hävdar att vaccinerna har lett till cirka 17 miljoner dödsfall globalt, en siffra han beskriver som en katastrof.

Vem borde istället ha fått Nobelpriset?
Enligt Roman skulle Peter McCullough, en amerikansk kardiolog, ha varit en mer lämplig mottagare av Nobelpriset. McCulloughs bidrag till behandlingen av covid-19 och hans omfattande forskning om hjärtsjukdomar kopplade till njursjukdomar framhävs. Romans uppskattning av McCulloughs arbete understryker hans engagemang för patientvård och vetenskaplig integritet.

Avslutande tankar
Sven Romans starka åsikter och hans djupa engagemang i behandlingen och hanteringen av covid-19-pandemin ger en unik inblick i den pågående debatten om vetenskapliga upptäckter och deras erkännande. Hans perspektiv erbjuder ett alternativt synsätt på hur vi bör värdera och belöna medicinska framsteg, särskilt i krisperioder.

nobelprizeprotest.com, Sven Roman om Nobelpriset i fysiologi eller medicin och mRNA-vacciner

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här