Robert Gustafsson, Sveriges största komiker och skådespelartalang exponerar den oerhört trånga åsiktskorridoren som finns inom svensk massmedia och politik.

Avviker du från den befintliga normen gällande dessa ämnen blir du snabbt stämplad som ”konspirationsteoretiker”, ”rasist”, ”antisemit” och andra skällsord gjorda för att stigmatisera, allt för att stävja öppen demokratisk (i dess sanna ursprungliga mening) diskussion och sanningssökande.

Vi har även tidigare lyft fram att Gustafsson uttalat sig kritik till Palme-utredningen där han själv figurerar och där polisen (medvetet?) förvrängt hans vittnesuppgifter:

Heders till Robert Gustafsson.

15 KOMMENTARER

 1. Hammar: ”Är det någon konspiration?”
  ”Jag är inne på det, men vad ska man göra?”

  • Konspirationsteorier förkommer flitigt här på vaken.se. Så flitigt att man inte längre ser att det är så utan tror att omvärlden istället är en konspiration men det som talar emot de är att vaken.se är mycket mer kritikkänsliga än vad övriga samhället är. Om det man framför är trovärdigt, sannolikt och logiskt behöver inte kritik betyda något annat än en annan åsikt.

 2. Nu nämner inte Robert Gustafsson varken ”konspirationsteoretiker”, ”rasist” eller ”antisemit” för det som finns här på vaken.se innehåller ju detta mer än på andra webbsidor.

  • Jaha? Än sen? Du har rätt, det gör han ju inte. Men ingen har heller påstått att han själv INTE nämner dessa ord, ja Ingen utom du då. Vart vill du komma ditt resonemang?

   • Vaken.se texten nämner ”konspirationsteoretiker”, ”rasist” eller ”antisemit” så varför gör vaken.se det när Robert Gustafsson inte gör det. Det är att lägga in en mening i hans resonemang som inte finns.

    • Ja dom orden finns med i texten ovan men dock inte i den kontext du själv beskriver. Detta är en maktmetod och en propagandateknik som kallas för ’ad hominem’, vilken går ut på att flytta fokus från diskursen i sig och istället anklaga debattören (opponenten) för något, alltså en avledningsmanöver (’shooting the messenger’). Folk som använder den tekniken har oftast inget att tillföra i diskursen och kör därför med den tekniken istället.

     • Som ni på vaken.se ofta gör när kritiker är här där många flyttar position från vad kritikern säger till att angripa kritikern personligt. Detta är tyvärr vad många gör som inte har en stabil och sannolik åsikt och därför verkar bli rädda när kritik mot den kommer medan de som har en stabil och sannolikt åsikt vässar argumenten i stället när kritik kommer.

     • Du får en till chans till att förklara dig bättre för de blev ganska diffust och svårtolkat de du skrev. Vad exakt menar du med ’halmstrå docka’ och eftersom det är diffust är resten obegripligt.

      Detta är också en vaken.se sjuka då jag inte allt för sällan måste be er förklara er bättre.

      Den ostabala och osannolika åsikten är ju av sin natur diffus och otydligt i konturerna men de ser ju inte ni men andra gör det.

     • Okej, gör ett försök till.. Det första du gör är att skapa en ’halmgubbe’ (strawman) och vad det innebär kan du få reda på genom att följa länken jag lämnade. Sedan försöker jag beskriva hur orden du nämner ex. ”antisemit” används för att utföra s.k. ’ad hominem’ -attacker. Dessa båda tekniker ’ad-hominem’ och ’halmgubbe’ varav ena används av dig, ’halmgubbe’ -tekniken, är kända prapaganda tekniker som används för att flytta diskursen till att handla om något annat än det som faktiskt diskuteras. Dessa tekniker används av vissa som inte sakligt vill eller kan diskutera saken i fråga och vill flytta fokus till att diskutera något helt ovidkommande.

     • Du flyttar också diskussionen den genom att komma med detta påstående som jag anser var helt ovidkommande. Du måste motivera varför det är riktigt att ”konspirationsteoretiker”, ”rasist” eller ”antisemit” nämn istället för komma men lite diffusa förklaringar att jag skulle göra fel.

     • Noll förståelse för andras åsikter och du blir arg men det är du själv som sätter dig i den sitsen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här