Den 11 oktober sände SVT ”Fråga Doktorn” ett inslag med Matti Sällberg som har intressen i vaccinindustrin och som inte är läkare, där han fick uttala sig om riskerna med vaccin. Modernas vaccin har stoppats för personer födda 1991 och senare p.g.a. riskerna för hjärtmuskelinflammation.

Matti Sällberg tonar ner riskerna och menar att hjärtinflammation är ”tillfällig och övergående”.

Detta kommenteras i Swebbtv av docent Sture Blomberg och tekn. dr Lars Bern. Sture menar att detta är en mycket allvarlig sjukdom som kan leda till plötslig död. Sällberg har aldrig jobbat med detta och har inte mött dessa patienter, menar Sture. Matti är inte läkare vilket gör att tittarna blir vilseledda eftersom programmet heter ”Fråga doktorn”.

Sture Blomberg presenterar uppgifter från den amerikanska folkhälsomyndigheten som pekar på att riskerna är ungefär lika stora med Pfizers som med Modernas vaccin, som nu delvis stoppats.

Risken för hjärtinflammation för unga män som vaccinerats kan vara 80 gånger större än för ovaccinerade.

Lars Bern ifrågasätter starkt att en person utan relevant kunskap och erfarenhet inom det medicinska området och med intressen inom vaccinindustrin, tillåts framträda som sakkunnig i SVT:s program.

Vi kommenterar också det ”brandlarm” som nödstoppade sändningen i SR P1 morgonen den 12 oktober, då Vetenskapsradion rapporterade om ett preparat från Merck som har visat resultat för att behandla covid-19, utan användning av vaccin.

Även Pfizers så kallade vaccin mot covid-19 har en kraftig riskökning för hjärtmuskelinflammation för unga personer. Men Folkhälsomyndigheten stoppar bara Modernas vaccin.

– Det verkar som att Pfizer gör sig av med alla konkurrenter, säger Blomberg.
Visserligen är det så att Moderna ger något fler hjärtinflammationer än Pfizer, men skillnaden är inte så stor. Och för lägre åldersgrupper, 16-17-åringar samt 12-15-åringar, har Pfizer väldigt höga nivåer.

Både Bern och Blomberg anser att risken från vaccinen är större än från covid-19, baserat på tillgänglig statistik.

Sture Blomberg påpekar att spikproteinet från coronaviruset, men även det som mRNA-vaccinen producerar, är farligt. Antikropparna som bildas kan också ha en negativ inverkan på hjärnan.

Blomberg hänvisar sedan till studier från Israel, där vaccinationsgraden knappast hjälper mot covidsmittan.

– Israel har ju vaccinerat nästan hela sin befolkning. Och så visar det sig att de som blir smittade igen, får genombrottsinfektioner, är de som är vaccinerade. Man har räknat ut skyddseffekten av en vaccination jämfört med en naturligt genomgången infektion. Det finns två stora studier. Skyddseffekten är 7-14 procent av vad du får av en naturlig immunitet.
Blomberg tycker också det är fel att vaccinera personer som redan tillfrisknat från covid-19.

Enligt Lars Bern finns det redan en medicin som är överlägsen de antivirala läkemedel som nu tas fram mot covid-19: Ivermektin. Det är mer effektivt och dessutom säkert, eftersom det funnits så länge, förklarar han.

Ivermektin har 86 procent profylaktisk effekt, enligt Bern. Även Sture Blomberg är mycket positiv till Ivermektin.

– Jag måste säga att jag är imponerad av de resultat som kommit från Ivermektin. Det läkemedlet måste fram, påpekar han. Doktorer måste läsa på. Det finns hur många studier som helst som visar vilken effekt det har.

swebbtv.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här