I fem år har Syrien slitits mellan beväpnade grupper och politiska strömningar från utomlands. Under dessa år har många syrier mördats brutalt och många har flytt över gränserna. Men hur hamnade Syrien här? Minns du hur det hela började? Var kommer det sluta? Och varför just Syrien?

Syrien idag

egov.sy

12 KOMMENTARER

 1. Bra sammanställning!

  Och nu har vi sett en UPPSJÖ med bevis på att den terror vi upplevt under fem års tid egentligen är utförd av US, UK, Israel, Saudi, Turkiet och Quatar. Så vad har hänt vartefter detta kommit ut till allmänhetens kännedom? Ingenting förstås. Och kommer det att hända något? Troligen så kommer ingenting att hända efter detta om vi förväntar oss att ICC eller FN ska ge oss någon form av rättvisa och åtala för dessa krigsbrott. Tänk på att USA bröt mot internationell lag genom att bara i huvudtaget befinna sig i Syrien. Har någon inom internationell rätt i väst nämnt detta alls?

  ICC, FN
  och andra organ mot brott och korruption i väst (bl.a. inom finansvärlden) är oftast ’grindvakter’
  (gatekeepers) och kuggar i det anglo-amerikanska imperiet. D.v.s. falska instutitioner.

  Dessa (kangeroo-courts) och deras internationella ”rättvisa” är inte någon rättvisa och dessa organ finns inte till för att skapa någon rättvisa heller, dom är där för att ge skenet av att någon form av rättvisa faktiskt existerar, vilket den inte gör i realiteten. Detta är tydligt eftersom väst aldrig någonsin åtalar en västerlänsk agitatör kopplad till imperiet. Detta oavsett graden på krigsbrott. USA och Israel är mycket bra exempel på detta falsarium. Det bästa man kan hoppas på är att folk själva dömer och fortsätter att döma ut dessa terrorister för deras brott lång tid framöver. Man kan istället arbeta för att reformera det monetära systemet, vilket är det viktigaste kugghjulet för detta deras maffia-imperium, vilket också är värt att veta!

 2. Just nu är de Ryssland och president Assad som bombat sjukhus och hjälpsändningar i Aleppo.

  En resolution i FN om eld upphör i Aleppo för att få in hjälpsändningar lade Ryssland in sitt veto mot.

  Så var finns kritiken mot Ryssland här på vaken.se?

  • Det finns inget bevis för att Ryssland skulle bombat den här hjälpsändningen
   från FN eller att Syriska trupper använder något som kallas
   ”barrel-bombs”, detta bortom llustrationer gjorda av us stratcom eller liknande. Inför invasionen av Irak såg vi likartade påståenden, fast då med illustrationer gjorda av mobila vapenlabb och bunker-komplex. Påståenden vilka sedemera visade sig vara falska eftersom dom aldrig existerat.

   • Så vem gjorde det enligt dig då de gjordes enligt filmbilder från område med flygplan. USA och andra västländer har inga flygplan i det området.

    • Källa tack. Gissar redan att detta du nämner härrör från individen som kallar sig ’bellincat’?

     Men HM, vad tycker du om att US använder utarmat uran i MÖ, alltså kärnvapen och att detta har pågått sedan den olagliga Irak-invasionen startade 2003?

     • Filmbilderna har visats i SVT nyheterna.

      Sedan har Ryssland visat att de inte kan förhandla. Det invaderade Krim med vapenmakt och även delar av Georgien. Ryssland gick bara med på ett 4 timmar vapenstillestånd i Aleppo vilket alla sa var för kort tid och några lastbilar med förnödenheter skickades iväg men den blev bombade och de som körde dem dog. Det är detta Ryssland som du hävdar gör rätt.

      Att USA använder utarmat uran i MÖ (vad det nu är för något) måste var en myt då utarmat uran inte går att använda till kärnvapen. Uranet är ju utarmat alltså försvagat. Utarmat uran har tidigare används som barlast men man har slutade med det för uran är giftigt.

      Så var får du alla konstig information ifrån? Sagotanten? Ryssland?

     • Ryssland har inte invaderat Krim och det finns det heller inget belägg för det. Att man kallar det för en ”olaglig” annexering, betyder inte att någon egentlig väpnad konflikt skedde där, vilket det inte heller inträffade. Man röstade istället och Krimborna valde precis som människorna boendes i Lugansk och Donetsk att lämna Ukraina. Krim har f.ö. tillhört Ryssland i mer än 300 år innan Ukraina fick tillbaka sin självständighet. Det fanns även en aktiv Rysk marinbas där vilket förändrade läget dramatiskt eftersom rysk millitär i realiteten redan varit på plats där i mer än 300 år. Angående Georgien.. Georgien gick ju faktiskt in med milltär på ryskt territotium och Ryssland reagerade då genom att slå tillbaka. Detta är välkänt och går lätt att finna mer information kring. Det är därför detta inte nämns som ett tecken på någon Rysk aggresion av nato då man vet att detta är välkänt redan. Återigen, det finns inga bevis för att Ryssland eller Syriens arme faktiskt skulle ha attackerat FN konvoyen, vilket jag redan svarat på. Vi vet helt enkelt inte än.

      Vem äger rättigheten och tolkningföreträdet när det kommer till vad som ska anses vara kärnvapen eller inte? Vart går gränsen för att det ska kunna kallas ett kärnvapen? Om det är som nu med explosiva ornament med kärna innehållande utarmat uran som sprids för vinden och skapar radioaktiva zoner eller om det är en bomb med en kärna av aktivt uran eller plutonium vilken briserar och lämnar en radioktiv zon efter sig? ..

      Det finns en bra artikel från The Guradian som du kan läsa. Nämner detta för att du tycks lita till västlig korporativ msm. Kan även bjuda på en video om detta här och nu. Se detaljer under videon för vidare länkar och källor kring om vad dom pratar om där.

      Depleted Uranium – NATO’s Dark Secret
      https://www.youtube.com/watch?v=x2GTP1pe2c4

     • Krimtatarerna var först på Krim inte ryssarna. Ryssland betalade Ukraina hyra för militärbasen.

      Sedan var gjorde de ryska stridsvagnarna på Krim för någonting.

      Ryssland annekterade Krim på en internationellt regelvidrigt sätt och fick därför sanktioner från stora delar av världen emot sig.

      De hade gått att förhandla om saken men de gjorde alltså inte Ryssland.

      Rysslands ekonomi har försämrats mycket av sanktionerna så när de SVT reportern i Ryssland intervjuade folk ville alla de pratade med lämna Ryssland.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här