Hur mycket kan någon president åstadkomma mot önskemål inom svårupptäckta maktcentra inom sin egen regering?

”Vi amerikaner hyser en pittoresk tro att en ny president tar hand om en regering som ivrigt väntar på hans nästa kommando. Som en orkester ledare eller kanske en fotbollstränare kan han inspirera eller slåss och få vad han vill. Men det är inte hur saker och ting fungerar på toppen … ”

”John Kennedy blev upprepade gånger lurad av sina egna förmodade underlydande. Förenade Stabscheferna hetsade honom, Allen Dulles föraktade honom (ännu mer sedan JFK avskedat honom efter Grisbuktsfiaskot), och Henry Cabot Lodge, hans ambassadör i Sydvietnam, underminerade medvetet Kennedys dagordning. Kennedy kallade de skjutglada generalerna ”galna” och pratade ilsket med sina medhjälpare om att ”sprida CIA för vinden.” Bevisen växer för att han fick ta konsekvenserna.

På 1950-talet, blev överste L. Fletcher Prouty, en högt uppsatt Pentagon tjänsteman, tilldelad rollen av CIA-chefen Allen Dulles att placera Dulles officerare inom militär täckmantel i hela den federala regeringen. Som ett resultat visste Dulles inte bara vad som hände innan presidenten visste det, han hade i huvudsak infiltrerat vartenda vrå av presidentens domän.”

Av: Russ baker,  Who.What.Why. September 27, 2016

whowhatwhy.org, Vad presidenter har att tampas med – Osynliga krafter är alltid närvarande

1 KOMMENTAR

  1. 50 och 60-talet. Så går det när man måste leta genom hela historien för att få fram en åsikt som inte har bra argument att komma med.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här